Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Sizden Gelenler - Öğretmenlik -



Selam,


Bu mail bana geleli baya bi zaman oldu paylaşmaya yeni yeni fırsatım oldu, bazı bilgilerini çıkardım, bakalım arkadaşımızın kafasına takılan soru ve sorunları için neler söyleyebiliriz,


---


merhabalar


çooook uzun süredir blogunuzu takip ediyorum  kendi kurduğum gay dünyamda aile ferdlerimden birisiniz artık isminizi cisminizi bilmesem de, haydar bey diye çağırıyorum sizi başka e mail adreslerinden çeşitili sorularım olmuştu  bu sefer gerçek mail adresimi kullanmalıyım diye düşündüm ve sizle fikir alış verişinde bulunmanın yeri ve zamanı olduğunu hissettim 


"haydar bey"  (ahahah yahu başka isim mi bulamadın :D)


bu yıl öğretmenlikten mezun oldum sancılı bi ergenlik ve üniversite dönemim oldu kimliğimi kabullenmeyi henüz başardım öncesi keşmekeş üç sefer hastenede açtım gözlerimi intihar sonrası tabi bunlar kısmen başarılı olabildiklerimdi çok sayıda denemem mevcut övünmüyorum lakin sıkıldığın bi ortamdan çıkmak istersin ya benim ki de o kadar safiyaneydi bu durumla sürekli yaşayamazdım ilkokul 4 ten beri lakabım bülent ersoydur ki ben 6. sınıfa kadar çocuğun dua ile olduğunu zanneden biriydim erkeklere duyduğum ilgi inkar edilemezdi ama ne  olduğu hakkında bi bilgim yoktu  


ev durumu zaten karışık kaçmak için başka şehre, öğretmen lisesine gittim ailem bi kaç ay sonra boşandı babamla hala görüşmüyorum o benle görüşmek istese de, mekan değişti ama duygular değişmedi çok farklı muameleler yurtta kalanlar tarafından tacizler ve tecavüzler zor du atlatamadım uzun süre sonra öğretmenliği kazandım ve şu an mezunum ama en büyük soru işaretim ya öğrencilerimden de etkilenirsem


kurduğum duygusal bağ ortalığı karıştırrsa kimliğimi bilen üniversite hocalarım dahi her durumda öğretmen olmam konusunda israrcı hatta oğluma ilgi duysan bile hatta beraber olsanız bile senin gibi bi evladım olsun diyenler var ama ben bunu yapabilirmiyim bilmiyorum hayat neye gebe bu sancı daha ne kadar devam edecek ben ne kadar dayanabilcem hiç emin değilim 



hadi gelin empati yapalım çünkü empati biz eşcinsellerin en büyük yeteneğidir bence siz benim yerimde olsaydınız napardınız öğretmenlik mi yoksa daha suni bağların kurulacağı bi meslek mi 

haydar bey muhafazakarlığıyla bilinen bi ailenin çocuğuyum öğrendiğim değerler hissettiklerim hep bi çatışma içinde islam şeriatinde- ki kastteddiğim ne şu an irandaki ne de suudi arabistandakidir çünkü onlar şia ve vehhabi şeriatidir- eşcinsellik üzerine verilen hüküm çok az nerdeyse yok gibi  bu sebeple dini yanım hep bi bocalamada psikologlarım hatta psikiytristlerim bile doğumla gelen bi eşcinselliğim olduğu üzerinde artık hem fikir çok karışığım dağıldım toplanma aşamasındayım ama bi kaç yardımcı göze ihtiyacım var 

bu konuda destekçim olur musunuz 



---


demiş 


bu samimi maili için arkadaşımıza teşekkür ediyorum, her zaman dediğimiz gibi hiç bir şey için yaşamına son vermeye değmez şu sıralar o kadar çok intihar olayını deneme ile ilgili yazı okuyorum ki "kim için?" "ne için?" diyorum acizliğin en büyük göstergesi hiç birimiz "aciz" değiliz ve hiç birimiz de bile isteye bu hayatı seçmedik değil mi?


okul yıllarındaki ötekileştirme olayı zaten bilinen bir şey kimisi hafif atlatıyor kimisi zor atlatıyor kimisinin ise başından böyle şeyler geçmemiş oluyor ama geneli alay konusu olduğunu söylüyor, o alay edenlerin karşısında zaten öğretmenlerden gelen takdirle, sınıftaki başarı ile ve çevremizdeki çevre ile cevabımızı vermiş oluyoruz geriye bir tek "çekememezlik" kalıyor


sen çektiğin onca şeye rağmen ayaklarının üzerinde durmayı başarmışsın ve öğretmen olmuşsun, bu saatten sonra dediğin gibi daha empati sahibi gelecekler yetiştirmek senin elinde


"ben nasıl öğretmenlik yapayım" diyerek nerede ise ! kendini "sapık" olarak ilan etmişsin, senin durumun "nasıl olsa acıkıcam" diyip "yemek yememeye" benziyor, öğretmenlik çok farklı bir meslek, ilkokul, ortaokul veya lise seviyesindeki çocuklara karşı nasıl bir duygusal bağ geliştireceksin ki? sen boşa evhamlanıyorsun (pedofili değlsen eğer, öyle bir durum varsa öğretmenlik yapma!!! varsa tedavi yollarını aşındırmanı tevsiye ederim ://) 


eşcinselliğimiz ile yaşadığımız en büyük bocalama da, dini derğerlerimiz ile olan çatışmadan dolayı olmuyor mu zaten eğer ki sen kalbinde ve beyninde din ile eşcinselliğini barıştırabilirsen sorun yok eğer barıştıramazsan ilk önce bu çatışmadan kurtarman gerekiyor kendini, (gayislam.blogspot.com değerli bir abimizin blogu incelemeni isterin)


başkasının ne dediğine değil kendi içinin ne dediğine bak...
O Gay; Ben de... Blog Yazarı

12 yorum:

  1. Öğretmenimin gay olduğunu öğrenseydim ne yapardım?

    eğer öğretmenim dert dinlemeyi seven, sorunlara çözüm bulmaya çalışan biriyse onunla arkadaş gibi olurdum. Yanından ayrılmazdım.

    ama "hoppala yavrum yaz geldi çarşıya kiraz geldi" kafasında biriyse uzak durabilirdim.

    ama hangi düzey öğrencilere öğretmenlik yapacağın da önemli bence. mesela ilk okulda öğretmenlik yapacaksan desteğini vereceğin çok öğrenci olacaktır.

    lisede ise bence pek bişey değişmeye bilir. öğrencilere yardım etmek zorlaşır lisede. yardımcı olmak istersin, kabul etmez falan (kendimden biliyorum)

    ama ya öğrencime aşık olursam, diyorsan? abi yapacak bişey yok. başka bi işte çalışıp patronuna da aşık olabilirdin sonuçta, ya da patronunun oğluna.

    bence işe başlamadan bilemezsin.
    zorlansan da başta üstesinden gelebilirsin, gelmelisin de bu senin MESLEĞİN, EKMEK PARANI öğretmenlikten kazanıcaksın.

    YanıtlaSil
  2. ya erkek öğrencimden etkilenirsem diye korkuyorsan burada bir pedofili durumu söz konusudur, eş cinselliğin bununla yakından uzaktan alakası yok.. Heteroseksüel bir adam da kız öğrencisinden etkilenir o zaman..

    Eş cinsellik öğretmenlik mesleğine ancak olumlu yönde katkılar sağlar.. Öğrencilerine hem bir anne şefkatiyle, hem de bir baba olgunluğuyla yaklaşabilirsin, sonuç itibariyle onların karşısında eşcinsel değil, normal bir insan olarak çıkacaksın ve insan olmanın letafetini öğreteceksin.. Branşına göre yansıtıcı, eleştirel düşünme biçimlerinde kendilerini geliştirmeleri için rehberlik edeceksin... Bunların hiçbirisine eş cinselliğin engel değildir..

    Eş cinsellik senin özel hayatındır, sınıfa özel hayatını neden taşıyasın ki?

    YanıtlaSil
  3. En yakın arkadaşım istanbul'un tanınmış liselerinden birinde İngilizce öğretmeni ve o da bir gay..
    Ama cinsel yönelimini çok yakın bir kaç arkadaşı ve birlikte olduğu kişiler dışında hiç kimse bilmiyor..

    İlk tanıştığımız zamanlar ben de benzer düşüncelerle -şimdi bana çok saçma gelen- bu soruyu sormuştum: Hiç öğrencilerinin arasında etkilendiğin kimse yok mu?
    Bana verdiği cevap çok netti: Saçmalama, onlar benim öğrencim!

    Diyeceğim o ki, eğer mesleğini profesyonelce yapıp, işle aşk konularını birbirinden ayırabilecek kadar irade sahibi biriysen cinsel yönelimin mesleğini yapmana asla engel değil..
    Yok, eğer ben bu iradeye sahip değilim diye düşünüyorsan, hangi iş koluna girersen gir aynı tereddütü yaşamayacak mısın?
    Ya pazarcı olup yan tezgahtaki pazarcıdan etkilenirsen?
    Ya doktor olup hastalarından birinden etkilenirsen?
    Bigay'in dediği gibi, heteroseksüel olsan bu sefer de 'ya kız öğrencilerimden birinden etkilenirsem' diye mi düşüncektin?

    Gördüğün gibi bu korkuların sonu yok..
    Toplumdaki genel kanı böyle olsa da, unutma ki, biz eşcinseller her gördüğü erkekten etkilenen ya da onunla yatmayı düşünen insanlar değiliz!
    Bence sen de böyle düşünerek mesleğini başırılı bir şekilde sürdürebilirsin..

    Yalnız bir tek zorluğu var, o da devlet memuru olacağın için herkesten biraz daha dikkatli ve seçici davranmak zorundasın.
    Ne yazık ki, bizim yaşadığımız toplum ve bağlı bulunduğumuz kanunlar bizi böyle durumlarda korumuyor.. Bir tek hatan bütün kariyerinin bir anda bitmesine sebep olabilir.
    Ama özel yaşamına dikkat ettiğin sürece meslek hayatında hiç bir zorluk yaşamayacağını düşünüyorum..
    Henüz yolun çok başındasın, bu yüzden tereddütler yaşaman çok normal.. Bazı mesafeleri katettikçe bu zorlu maratonu kolaylıkla aşacağını sen de göreceksin..
    Sana şimdiden meslek hayatında başarılar diliyorum..



    O Gay, sana da bu mektubu bizimle paylaştığın için teşekkürler..
    Umarım daha meslek hayatının başında olan pek çok arkadaşımız için yol gösterici olur..

    YanıtlaSil
  4. kendisi bana bu maili attığı zaman "bloga koyayım en azından dışardan gelecek yorumlarla daha net fikirler edinirsin" demiştim kendisine iyi ki de öyle yapmışım

    teşekkürler arkadaşlar, oldukça yok gösterici yorumlar

    YanıtlaSil
  5. eşcinselliğin mesleğine engel değilki mesela sevgilim tarih öğretmeni :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de şunu yazmamak için duramayacağım. Eğer kendini inkar sürecini atlattıysan bence hayatına şimdiden birini al. Böylece en büyük destekçini de yaratmış olursun. Ararsan kesinlikle kendin gibi birini bulursun. Yani gerekli olgunluğa ulaşmış, cinselliği hayat felsefesi edinmemiş birinden bahsediyorum. E onunla güzel ve kuvvetli bir bağ oluşturursan öğrencilerinden etkilensen bile hepsi kafanın içinde yaşattığın masum platonik aşklar olarak kalacaktır. Öğretmen değilim ama mesleğimi yaparken illa benim de etkilendiğim birileri oluyor. Oysa ben partnerime gönülden bağlıyım.

    YanıtlaSil
  7. bence bi kere intahar olayı için çok üzülüyorum. intahar artık kişinin kendine saygısnın kalmaması durumu. sende bunu bil ve başkalarına hem kendi tecrübelerinle hem de düşüncelerinle yol göster ;) 2. olarak da mesleğinin bu kadar zor bir tarafı olacağını düşünmüyorum. operadaki kazulete katılıyorum. inkar sürecinden geçtiysen hayatına yeni birini alabilirsin ve bu durum seni etkilemeyecek bir sonuca ulaştırır. ha bi de kafama takılan şu ki koca meslek hayatında, adım çıkar, yanlış bişey olur, devletteyim adımımı dikkatli atmam gerekir, cinsel hayatımı ya da özel hayatımı dikkatli yaşamam gerekir falan değil de öğrencime, çocuklara aşık olur muyum sorusu biraz garip değil mi? yani ilk aklına gelebilecek bu durum mu? yargılayarak konuştuğumu düşünme sadece ilginç geldi ;)

    YanıtlaSil
  8. öğretmenim canım benim canım benı.m :D dünyadaki tek gay olmadığın gerçeğiyle birlikte, taciz tecavüz ve sancılı süreçler yaşayan tek gay olmadığını da bildiğini düşünüyorum. Bu durumları bizlere yaşatanlar yine insanlar. Manevi eğitimden, anlayıstan ve empatiden yoksun insanlar... Bence korkuların yersiz ve emin ol çok iyi bir öğretmen olacaksın. Ya da öyle iyi bir öğretmen olmanı umut ediyorum ki topluma alıştığımız kalıplarda değilde merhameti, acımayı, anlamayı ve kabullenmeyi bilen öğrenciler kazandırırsın. Belki senin sayende yeni nesiller biZim gibi olan yeni nesle daha az acı gösterir :) ve belki yine senin sayende yol göstereni olmayan bir öğrencin, kendisini tanıma ve kabul süreceni daha rahat atlatır :) ama sakın unutmaki kendin için en iyi olanı yine sen bilirsin biz sadece fikirlerimizi söyleyebiliriz. Umarım hakkında en hayırlısı olur pıtırcık :) not: intihar çözüm yolu olmuyor hiçbir zaman.

    YanıtlaSil
  9. Bir Gay'in yorumu oldukça güzel olmuş. Söylenecek başka söz yok gibi.

    YanıtlaSil
  10. mükemmel yorumlar için herkese özellikle "haydar bey'e" çok teşekkür ederim yorumlarınız ufkumu aydınlattı önümüzdeki hafta göreve başlıyorum lise öğretmeni olarak mezun olsamda ilköğretim düzeyinde görev alıcam
    izninizle birkaç meseleye deyinmek istiyorum
    çocuklara karşı ilgi duyma gibi bi eyiliim olmadığını doktorum teyit etmiş durumda böyle bi sorunun mayasının ise tevafukların attığının kanısındayız durum şöyle doğu da bir ilde üniversiteyi okudum ve bazı liselerde eğitim müfredatı gereği staj yaptım bir doğu klasiği! olan geç nüfus çıkartma geleneği yüzünden yaşıtım olan onlarca lise öğrencisine stajyer öğretmenlik yaptım bu durum kafamı karıştırmıştı çok ürkmüştüm
    tavsiye edilen bir eş bulma( ki eş in altını çizmek istiyorum ) eylemi çok mantıklı geldi hele ogaybende nin tavsiye ettiği blogu ziyaret edip bazı şüphelerime çok güvendiğim kaynaklar aracılığı ile cevap bulmam da bu durumu destekledi
    umarım hep taşıdığımız değerlerin hem temsil ettiğimiz olguların hem sizlerin yüzünü kara çıkarmadan bu milleti azize yardımcı olabilirim olabiliriz çünkü bize en çok zararı verenlerin yine bizler olduğu konusunda inancım tam
    her şey için teşekkür ederim
    eksik olmayınız

    YanıtlaSil
  11. Yalnız değilsin ve bence kendinden şüphe duymamalısın. O zorlu süreçleri atlattığına göre bunun üstesinden de geleceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın