Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Yeni Blogger' lara Tavsiyeler




Evet sevgili blogger'a yeni katılan arkadaşlarım, sizler için bir kaç tavsiye niteliğinde maddeler hazırladım umarım işinize yarar. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla stayl :D şimdi yukarıdaki gif ne alaka diyenler için açıklayayım. Ben de bilmiyorum (o.O) ahahah 

1. Her ne kadar ben kendim için yazıyorum başkası okumasa da olur burası benim günlüğüm deseniz de sanal aleme açıldı iseniz, o blogun da okunmasını istiyorsunuz demektir. Yoksa gidin bir world dosyası açın yazın yazabildiğiniz kadar :P Bu sebeple takipçi olayı blogun ömrü ile doğru orantılı ne kadar çok yorum alır ve takipçiniz olur ise sizde de blog yazma isteği o kadar artar. 

Bakınız melis ve dadısına umurlarında değil saldım çayıra mevlam kayıra stayl takılıyorlar öyle olmayın :))

2. Takipçi dedik o yüzden blogunuzda mutlaka izleyiciler gadget'i ekli olmalıdır. Ha olmasa da olur kişi istese blog ana panelinden ekle diyerek sizi takibe alabilir ama sizce uğraşır mı Hayır , koca blogu resimlerine bakarak bitirenler var lol

3. İzlediğiniz bloglara yorum yazmaktan çekinmeyin. Diğer okuyucu ve blog kitlesinin sizden haberdar olmasını sağlamış olursunuz. Bir konuyu okuyan sizin yorumunuzu görünce hımm kimmiş bu diyerek size tıklayabilir :P :) O yüzden yorum yazmaktan çekinmeyin.

4. Yorum kısmınız orjinal kalsın yok disqus eklentisi yok google+ yorum paneli gibi ıbık zıbık şeyleri eklemeyin zira yorumları takip etme zımbırtısı olmadığından varsa bile bir kaç blogda karşılaştığımdan dolayı "hoş gözükmüyor" en güzeli doğal yorum panelinin kalması.

5. Beni bilgilendir zımbırtısı demiştik di mi bir üst şıkta. Blogunuzun yorum kısmında bu tik mutlaka olsun. Bu sayede blogunuz daha interaktif olmuş olur. Yorumu yazdım adam ne dedi yahu diye kişi merak edip blogu tekrar didiklemez! ancak mail adresine bildirim geldiği zaman sizin ona ne yazdığınızdan haberdar olur. Bu sebeple bu püf noktasını atlamayın lütfen.

6. Bu püf noktası dedik ama siz ne yaptınız tepeye müzik şeysini eklediniz. Neymiş efenim bloga gelenler yazıyı okurken dinlendirici bir müzikte çalsın oh mis - ama oh mis değil işte lol madem eklediniz sonucunda neler oluyor blogun nasıl mutasyona uğruyor bilgilen dimi lol Bu zımbırtıyı eklediğiniz zaman yorum ksımından "beni bilgilendir" şeysi uçuyor bilginize!. O zaman ne yapacaksınız ayarlar kısmından yorum kısmını blog altına gömülü olarak değil de ayrı sayfada açılsın olarak ayarlayacaksınız. Bu da önemli efenim.

7. melisleyatakmaceraları.blogspot.com olarak blog açtınız ve biz de çok merak ettiğimiz için takibe aldık. Neyse melis dadısı evoğlanı ile yaşamış olduğu öpüşmeli kokuşmalı anılarını bloga yazmaya başladı ve özenip devamı yarınnngg dedi (:/) biz de merakla bekliyoruz ne zaman yazacak diye. Bekle bekle yok kesin melis ya da dadısı dayanamayıp hık diye gitti diye düşünürken bir de bakıyoruz ki o konu bitmiş 25. herifi nasıl götürdüm'e gelmiş ama bizim blog takip ekranımıza hiç biri düşmemiş sizce neden :(

çünkü melis bize sormadan melisleyatakmaceraları.blogspot.com adresinden sıkılıp küçük bir değişiklik yapmış melisleduvardanduvara.blogspot.com

o zaman ne oluyor efenim biz eski ismi ile takip ettiğimiz için yeni ismi ile bize güncellemeler gelmiyor ama o siteye gittiğimizde halen takip ediyor gözüküyoruz :/ bu duruma düşmemek için blog adresini değiştirmek istediğinizde, bunu bildirin sizi çok seven takipçileriniz (altıma doğru) sizi yeni adresi ile EKLE kısmından tekrar takibe alsınlar ki güncellemeleriniz gelsin. Bu olayı Bal oğlanın da yaşadım o yüzden aktardım.

8. Etiketler kısmı da önemli google bu etiketlere göre yönlendirme yaptığı için etiketleri ne kadar mantıklı yazarsanız ona göre ilgili kitleye ulaşmış olursunuz.

örneğin: "gaylerin penisi neden büyük" diye yazan biri benim bloguma gelmiş hangi etikete ya da başlığa istinaden geldi bilmiyorum :D ama siz yine de etiket olayını atlamayın.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varsa ya da sormak, yorum kısmında yazabilirsiniz. Ben bunu anlamadım diyen olursa da özenle açıklarım. Sonradan "enee şunu demeyi unutmuşum" diye bir şey gelirse de yine yorum kısmına eklerim.
Ogaybende Blog Yazarı

48 yorum:

  1. Şuan 3. maddeyi uyguluyorum :D
    5. madde olan 'beni bilgilendir' butonunu sürekli unutuyorum. :S Buton aşağıda olduğu için dikkatimi çekmiyor.
    8. maddede çok etiket yapıştırınca hata verip postu yayınlamadığını biliyorsundur?
    Gelinin anladı sen merak etme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni bilgilendire siz ister tıklar, ister tıklamazsınız. Benim demek istediğim; blog temaları ile oynarken veya disqus, g+ gibi yorum panellerini bloglarınıza eklerken bu kısmın işlevini yitiriyor olmasına dikkat çekmekti. Evet etiket sınırı da var :)

      Sil
    2. Evet bebişim, etiket yönünden elim biraz (baya bi) açıkta :)
      Aslında bu listeye G+ kullanımıda eklesek olmaz mı?

      Sil
    3. G+ - Facebook varken pek revaçta değil halen, yine de G+ da blog yazılarını paylaşmakta yarar var diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Bu müzik olayına karşıyım ben zaten blogu açıyosun çat diye müzik başlıyo neye uğradığını şaşırıyosun falan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de sevmiyorum ama sevenler de var o yüzden yapacak bir şey yok, tek bilmemiz gereken o eklentiyi eklediğimiz zaman yorum kısmındaki "beni bilgilendir" kutucuğunun olmaması, o kutucuğunda önemini yukarda belirtmiştik zaten

      Sil
  3. 1. melis'in peşini bırak, sana yar olmaz.
    2. daha fazla üstüne gidersen dava eder, sürüm sürüm süründürürüm. elindeki 3 kuruş emekli ikramiyenden de olursun.
    3. ev oğlanları tepelesin seni. ayh bunadın mı nedir hala öğrenemedin!!!111!!!1!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis'le desti-izdivaç mı (o.O) bir an aseksüel olmak istedim hıh yavrum dilim sürçtü biliyorsun yaşlılık (şimdi ne keyiflenmiştir bunu dediğime) (olsun anlık mutlu olsun neden mutlu olduğunu 10 dk sonra unutur zaten) ahahahah

      Sil
  4. Süper bir yeni başlayanlar için yazısı olmuş ;) ben de bu yollardan gitmiştim ilk başladığımda. Şimdi mutluyum.

    Ama ev oğlanını özledim yaaa

    Ayrıca atışmaLarınızı da özlemişim.

    Nöbetten selamlar olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaancım nöbetten blog takip ediyor hatta yorum da yazıyor isen seni rahatlamış olarak kabul edebiliriz :) bir an önce bitirip aramıza dönmen dileklerimle ki sivil hayata adapte olman ışık hızında oluyor :D

      Sil
  5. ooo allah razı olsun inşallah eve gidince bazı değişiklşikler uygulayacam saolasın o gaybendeciğim ... Ben gayimnevar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah yalnız senin bu adsız olarak yazman ve sonuna nickini eklemen ayrı bir fenomen oldu hee :))

      Sil
  6. Biz düşe kalka, hata yapa öğrendik! bizim yol gösterenimiz yoktu. bırak sürünsünler ahahhahaha :D
    eline sağlık pıtırcık, başarılı olmuş. hâlkı bilinçlendirmeye başladım diyorsun yani brawo :D
    neyse yakında bende gelcem tatlıms, öpüyorum çok :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah werthercım her daim bilinçli yavrum :) öpüyorum ben de seni :* <3

      Sil
  7. benim yapmama gerek yok dicem...
    olanlar yetiyo abe :D
    dur tıkliim şu beni bilgilendir kısmısına da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) beni bilgilendir kısmını sanırım yanlış anlattım, orası ne işe yarıyor? şimdi sen geldin ve bu yazının altına yorumunu attın atarken de beni bilgilendir tik ini işaretledin sonra kuluçkaya yatıyoruz :D sonrası senden sonra birileri o yazı altına mesaj atar ise ya da blog sahibi senin yorumuna cevap yazar ise o cevap veya başka yorumlar senin mail adresine bilgilendirme olarak geliyor. Böylelikle sen tekrar o bloga dönüp ama o öyle değil böyle idi diyerek interaktif bir şekilde sosyalleşmeye / bilgilenmeye / bilgilendirmeye devam ediyorsun :D

      Sil
    2. evet evet aynen. ondan işteee :D
      bak bilgi mili geldi zıpladım ben dee
      bıptıs bıptıs bıptıs :D

      Sil
  8. Ben feda edemiyorum müziği ya, yoksa tabi bildirim alsınlar yorumlarına cevap verince :D Yeni sekmede açılan yorumlar da çok çirkin oluyor be. O yüzden böyle devam :P Ama yazı faydalı olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımcım müzik zımbırtın çalışsa içim yanmayacak :D (sanırım müzikleri youtube'dan alıyor dns'lerimi de değiştirmedim banka vs güvenlik sıkıntısı olmasın diye) diğer türlü çalışıyordur sanırım. Ayrıca ben sana yazdığım yorumlara ne cevap yazdın merak ediyorum belki? hıh bu sebeple senin blogu protesto ediyor ve yorum yazmıyorum (o.O)

      Sil
    2. Ahahahah evet ondan çalışmıyordu vpn kullanmayanlarda. Ama şu an vpn'siz giriliyor yasak kalkmış galiba :) Ayrıca bak ben beni bilgilendire tıklamadım "aa ben yorum yazmıştım bakayım cevap yazmış mı" diyip geldim bir daha :D A tabi sen yaşlılıktan unutuyorsun..Pardon :P

      Sil
    3. yavrum yolunmak nasıl bir şey hiç tatmadın sen sanırım :) ben beni bilgilendirenlere geri dönerim hıh

      Sil
    4. ahahaha ay melis yetiş adam yoluyolar.s.s

      Sil
  9. Sadece bloggerlara özel (bloglarına bi güzel ayar çekebilsinler diye) yazılmış bir post değil BU! Çünkü benim gibi "okuyucu kontenjanından" olanlarda düşünülüp ona göre yazılmış; güldüren, bilgilendiren ve ziyadesiyle eğlendiren, komik ötesi, güzel bir yazı... Elinize sağlık.

    Not: Hele hele 7. madde ayrı güzeldi. Keşke tüm örnekler hep Melisli olsa :)))))
    Mrs. Jackson

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha Sevgili Mrs.Jackson kendisi Melis'ine toz da kondurmuyor ama ne demişler kaçan kovalanır :D

      Sil
  10. Feed takip seçeneği ve sosyal ağları da unutmamalı. Feedburner kaydı akabinde rss butonları ve maille takip seçeneği eklenmeli.

    t-f-g adresleri alınmalı ve otomatik paylaşım için de ifttt.com kullanılabilir. (daha kolay ve ve kullanıcı dostu)

    Bunun dışında google yorumlara ben de gıcığım ama disqus ve facebook da yabana atılmamalı. Unutmayalım blogları sadece takipçileri okumuyor. Adsız yorumlara izin vermeyen birçok blog da var. 3'lü yorum kodları , yani blogger- facebook ve disqus'un bir arada olanı kullanılabilir. (Hazır gadget malesef yok- temada değişiklik yapmalısınız)

    YanıtlaSil
  11. Herseyi gectim yazi tam rehber niteliginde fln ama abi melis kim ya fransiz hissediyorum kendimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eso beso adlı şizofren blogger'ın beslemesi oluyor kendisi

      Sil
  12. şu beşinci şeysine takıldım biraz daha bilgi piliiiiisss :) teşekkür ederim bu arada izleyici şeyi çalıştı kara kara düşünmüştüm ne yapacağım diye süper oldu allah razı olsun O gaycim çükün... pardon ellerinden öperim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaytancım senin blog davar zaten o hani yorum yazdıktan sonra beni bilgilendir diyor ya yorumu yazıp göndermeden o kutucuğu da işaretlersen daha sonra yorum yazdığın yazıya bir başkası bir şeyler yazdı ise senin de haberin oluyor yani sana mail geliyor

      Sil
  13. yüzlerce on yıldır kimse bana yorum yazmıyor ve ben yorum yazılmıyor diye yazmayı bırakıyor muyum?

    ahahahaha.
    tabii ki de hayır.

    orası benim günlüğüm ve 'hepinizin okuduğunu biliyorum' :P


    özgüvenim tavannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.



    xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Google+ yorumlar"ı kullandığın için olabilir mi? Bazen birşey yazayım diyip elim gidiyor google+ çıkınca vazgeçiyorum (profil oluşturacağım da, google madilik yapıp gerçek ismini kullanmadın diye silmeyecek de! [daha önce sildi] ) Parantez içi parantez de açtım ya, ne diyeyim kendime...

      Sil
    2. yok yok düzeltti abisi :P

      Sil
    3. nihayet, doğru yolu bulmuş. (o.o)

      Sil
    4. ahahahahahahahaha.

      3. kalite geylerle ıslah etmesin tanrı kimseyi :D

      farkında değildim G+ yorum kutum olduğunu.

      ay Cybi'nin blogu koli düşürmekten başka bir işe yaradı.

      xoxo

      Sil
  14. Lütfen birkaç tane de örnek blogları içeren linkler de koyabilir misin yazının altına :D Aaaaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) halkı yönlendirmeyi sevmem (lol) kendisi arayıp bulsun :D

      Sil
  15. her şeyi anlıyorum ama bazı bloglarda yorum yazarlarının bloguna geçiş yapmak için sağ tıklayıp yeni pencerede aç deyince(amacın ne, bu blog kötü insanlara karşı korunuyor vs.) bir küfür yemediğimiz kalıyor:) bunun hikmeti nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımmm kocaman bir taş yedim sanki :) bu olay benim blogumda da var ve sebebi önceki yazılarımda var aslında.

      Bir ara benim blogumu resim ve yazılarına, yazıların yerleşim şekline, yazılarımda verdiğim linklere varana kadar çalıp başka bir blogta yayınlayan bir zat ile aramızda geçen olaylardan sonra ve blogtan alıntı yapıp kaynak göstermeyen yerelere karşı böyle bir önlem almaya çalıştım. İşin uzmanı yine alacağını alır ama görece olarak amatör sayılabilecek kişiler için bir önlem.

      Eğer blogumdan birşeyler almak isteyen varsa e-mail aracılığı ile bana ulaşır ben de ne istiyorsa seve seve veririm sorun değil ;)

      Ayrıca; kelime doğrulama kimi tamamen can sıkıcı bir uygulama var "robot musun sen bakimm seni seni" tarzı :P bunu yeni bloggerlara ayarlamamaları yönünde tavsiyede bulunuyor -e sen neden kullandın senin ki daha mı uzun (o.O) diyecek kişiler için ise şöyle bir açıklama yapabilirim.

      Bloga gelen ziyaretçi sayısı malum iş böyle olunca blog çeşitli robotları da kendine çekiyor ve bu sefer o robotlar başlıyor her yorum altına saçma salak anlamsız şeyler yayınlamaya ki çoğu blog böyle patladı gidi bknz. ABBO vs. o yüzden bu tarz korumalar da önemli.

      Bunu yazarak bunları da tekrar açıklamama vesile olduğun için teşekkürler ;)

      Sil
    2. Ayrıca sağ tuş falan kasmadan mause'unuzun ortasında bir top var ya (hayır melis değil) hani sayfaları aşağı yukarı indirip kaldırdığımız heh ilgili linkin üstüne gelip o top' a hafif bir baskı uyguladığınızda tik sesini duyduğunuz anda ilgili yer yeni bir sekmede çoktan açılıyor olacaktır :))

      Sil
    3. en azından post'un dışındaki yorum vs bölümlerini sağ tuş engelinden kurtarmak sadece içeriği korumak için olduğu div'e(lere) şu eklenir: onmousedown='return false' onselectstart='return false'

      (temanıza göre data:post.body 2 yada 3 yerde bulunur. )

      Örn;
      div class='post-body entry-content' oncontextmenu='return false' ondragstart='return false' onmousedown='return false' onselectstart='return false' itemprop='articleBody'>





      Sil
    4. bu Can yeni mi düştü ayol? :divine:

      Sil
  16. bu konu blog dünyasına ait soru işaretimdi. bir blogta sağ basınca "ananı avradını" yazıyordu. o günden sonra bu uygulamayı yapan bloglara karşı bir gıcıklık oluşmuştu. ama şimdi anladım. teşekkür ederim bilgilendirmen için:) ayrıca ortaki topa basmanın bir işe yarayabileceği, hiç aklıma gelmemişti. bunlar güzel ayrıntılar.

    YanıtlaSil
  17. Ogbdcim kik'ini kontrol et arada:)) sevgiler, öptüm

    YanıtlaSil
  18. Bir de vangirl gibi yazmayi bir abda kesmeyinnn anacim yoksa özluyosun ozluyodsun ama kimseyi okuyamiyorsun:(((

    Onemli not: ozlemekten ne hallere geldim bennn:(((

    Guzel bilgilendirme yavrucanimmm hepsini yurekten onaylayippp herkesiii kocaman kocaman kocaman opuyorummm muahhhh:)₺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah one girl' üm hızlı bir şekilde blog dünyasına girip yine hızlı bir şekilde çıktın ama varlığını ara ara hissettirerek Tarkan gibi "ben halen buradayım" mesajı veriyorsun :) iyi ki buralardasın <3

      Sil
  19. Ne kadar işgüzarım ilk yorumumu kendi işime en çok yarayan yazına yapıyorum. :D Normalde hiiiç böyle biri değilimdir ne oldu bana ben de bilmiyorum. :))

    Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş teşekkürler... :))

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın