Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Sizden Gelenler > "İntiharı Düşünmek"



Selam;

Uzun süredir sizden gelen soruları blog ortamından yayınlamıyordum. Gerek tumblr hesabından ki (şurada) gelen sorulara yine tumblrdan, mail ortamından gelen sorulara da mail ortamından cevap veriyordum. Ama bazı sorular genel olduğu ve herkes için de geçerli olabileceği için bazen bloga da aktarıyorum bknz. Sizden Gelenler menüsü :)

Merhaba. Yakın bir arkadaşımın ailesi onun gay olduğunu öğrendi. Kardeşi o uyurken telefonunu karıştırmış ve onun whatsapp konuşmalarını okumuş. Sonrada annesine göstermiş. Annesi çok dindar biri ve eşcinselliği günah olduğunu, normal olmadığını, sadece çift cinsiyetlilerin(???!!) eşcinsel olduğuna inanıyormuş, bunuda yüzüne söylemiş ve diğer tarafta yatıcak yerin yok gibi sözler söylemiş. Sonra da eğer buna devam ederse onu evden kovacağını söylemiş. Arkadaşım daha 18 yaşında ve ne yapıcağını bilmiyor. Bana intihar etmek istediğini söyledi ve bende ona nasıl yardım edeceğimi bilmiyorum. Ne yapmalı acaba yardımcı olabilir misin?

Öncelike genel olarak meraklı bir toplum içerisinde yaşadığımız için maalesef kimsenin özeli - saklısı - gizlisi - mahremi olmuyor. Gerek arkadaş gerek kardeş gerekse aile bireylerinden birisi kendi malıymış gibi size ait şeyleri karıştırabiliyorlar. Hoş ailelere hak vermek lazım kötü alışkanlıklardan herkes korkar ve çocukta sessiz içine kapanık ve huzursuz ise "acaba ne var" diye merak etmiş olabilir.

Malum biz eşcinseller eşcinselliğimizi farkettiğimiz zamanlarda aynen huzursuz - sessiz - içine kapanık olabiliyoruz :). Bunun yanında bonzai illeti başta olmak üzere uyuşturucu denen şeyler ilkokullara kadar düşmüş durumda durum vahim yani. 

Sonuç olarak aileler merak edecektir. Eğer telefonlarınızda eşcinselliği gösterir belge - sms içeriği sohbet resim site uygulama var ise bunları ulu orta tutmamanız gerekir. Önlemi biraz bizler almalıyız haaa biz kötü bir şey mi yapıyoruz (ki yapmak ne ki kendimiz seçmiş kendimiz istemişiz gibi sanki) asla ama ne demek istediğimi anlamış olmanızı varsayıyorum.

Sana gelecek olursak bir şekilde eşcinsel olduğunu ailen farketmiş olsa bile içinden çıkamayacağın bir duruma düşeceksen eğer kendi ayaklarının üzerinde durana kadar inkar edeceksin. Tamam anne vs. gibisinden. Aile ile ters düşmek yapılabilecek en büyük hata zaten hem kendi huzurunu hem de ailenin huzurunu kaçırmanın alemi yok hele hele geleceğini temin edeceğin o yaşlarda. 

İntihar olayı içinde defalarca diyorum ve diyeceğim ki. Bizler suçlu değiliz eşcinseller korkak gibi duruyor olsa da aslında yer yeryüzündeki diğer insanlardan daha güçlüyüz. İntihar ise güçsüzlülerin seçebileceği bir yol. Her ne kadar bizleri dünyaya getirmiş olsalarda anne - babalar da bir yere kadar bizlere müdahale edebilirler. Sen onlar için yaşamıyorsun, istedikleri gibi kullanacakları malları da değilsin. buan devam ederse evden kovarım vs. lol anneler her şeyi söyler ama iş icraata geldimi o kadar kolay hareket etmezler belli ki seni korkutmak istemiş. Vay dünyam yıkıldı hemen intihar edeyim de ne demek yahu seni bekleyen onca güzel yıllar önünde durur iken. 

Yapılabilecek ne güzel nokta onların istediği gibi davranmak tâki korkmaman gerektiği zamana kadar ;) 


Ogaybende Blog Yazarı

14 yorum:

  1. Faruk olaylarında ben de çok düşünmüştüm intihar etmeyi, şuan vazgeçtim (yersen)
    Şöyle ki bence intiharın iki temel nedeni olabilir
    1)Dertlerden kaçmak
    2)Hayatına yaşamaya değer bulmamak

    Böyle durumlarda ise çözüm seni sen yapan değerleri bulmak ve bunlara sıkı sıkı sarılmaktır.

    Aile konusunda verdiğin tavsiyeleri bende uygulayacağım çünkü açıldıktan sonra nasıl tavır takınmam gerektiği konusunda çok tereddütlerim vardı. Ay ne konuştum işin özü teşekkür ederim ogaycım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -Dertlerden kaçmak- bir değil iki değil hangisinden kaçacaksın o yüzden üstüne üstüne gideceksin (oda üstüne üstüne gelecek :D) kısacası ziklemeyeceksin :) çözümü beğendim efenim ;)

      Sil
  2. Dsha dün izledim intihar odasını. Saçmaydı. Bir grup aptal liseli ergen internet ortamında acitasyon yapıyorlar. Zaman kaybı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmin incelemesini yapmıştım bu blogta ;)

      Sil
  3. telefonumu her zaman yanımda tutarım. Uyurken, işerken, yemek yerken, banyoda(banyoyu kilitliyorum telefon çamaşır makinesinin üstünde duruyo) ha bir de, yüzeceksem o telefonun bataryasını çıkarıp kimsenin erişemeyeceği yerlere saklıyorum 2 dk.da ki etraftakilerin yedek bataryası yok telime uyacak, ondan da emin oluyorum İYİCE KESİN OLARAK, artık işin kaşariçesi olmuşum ki bu daha sadece telefon için :)

    Çünkü daha "yakalanmadan" önce yapacağım çok şey var.

    Gizleme, katakulli, entrika... O çocuğu bana yolla eğer sana tekrar ulaşırsa ;)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. en basit yöntemlerden birisi, meraklı güruh utanmadan onu bile denemeye kalkıyor karşında bazen :)

      Sil
  5. İçim acıyor böyle yazılarda... Ama herkese ''Ben geyim.'' diyemiyorsan telefonunu yanında taşıyıp ekran kilidi, uygulama kilidi vs neyse onların hepsini uygulayacaksın :/. O telefonu yanımda taşımaktan tüm ne zararlı ışın varsa yedim zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha aynen telefon vücudunun bir uzvu oluyor artık zamanla :D

      Sil
  6. Bu 18 yaş grubunda inanılmaz bir modaya dönüştü ''İNTİHAR'' etmek istiyorum diye ortalarda dolanıyorlar, bunlarla karşılaştığımda öncelik senin yap diyesim geliyor. Bir açıdan baktığımda asla inanmıyorum bu gençlere diğer açıdan bakıldığında çoğu şeyi sorguluyorum
    Telefonlar da bir yıgın uygulama kilitleri var ve bunu herkes kullanıyor bunu kıran kardeş abiyle yakın bir yaş aralıgını paylaşıyordur.
    Nasıl bir kardeş bunu yapar hadi yaptı diyelim sorularım havada kalıyor, yaşı kaç ki okuduklarını anlamış ailesine göstermiş gibi devam ediyor içimdeki ses?
    Bence her okuduğunu anlayan bir kardeş önceliği abi ile konuşmak olurdu ya da inanılmaz bir şekilde içinde taşırdı çünkü Türk aile yapısında bunu genine kadar küçüklükten işliyorlar
    Her Türk ailesi dindardır ve verilen tepki belki yazmak istememiş ama daha büyük olmuştur
    Ve senin en sevdiğim cevabın ''En güzel nokta onların istediği gibi davranmak tâki korkmaman gerektiği zamana kadar''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık büyük / küçük farketmeden hepsine kardeş deniliyor :/

      Sil
  7. İntihar fikri biraz ergenliğin etkisi ile ortaya çıkıyor aslında. Ergenlik dönemi malum. Hepimiz o sıkıntılı dönemden geçtik ya da geçiyoruz. Ne illet bir şey olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ergen psikolojisi bu tip bunaltıcı bir olayla birleştiğinde bireye en kolay çözüm ölümmüş gibi geliyor. Sen en güzel cevabı vermişsin. Eğer soruyu soran kişi şuan bu yorumu okuyorsa ufak bir tavsiyede bulanmak istiyorum ogbdciğim seninde müsadenle. Bu tip olaylarda en yakın arkadaşın payı çok büyük oluyor. Bu soruyu soran arkadaşı olduğu için -ya da arkadaşım diyerek kendi başından geçeni de yazmış olabilir bilemiyorum- ona söylemek istediklerim sen ona onun gözünde hayattaki en yakın kişisin. Kardeşinden ailesinden daha yakın olarak görüyor seni. Devamlı olarak onun yanında olmalı onunla konuşmalı ve bu fikirleri kafasından atması gerektiğini ona söylemelisin. Dediğim gibi ergenlik psikolojisi ile ortaya çıkan fikirler ve bazen gözlerini karartıp uygulamaya koyabiliyorlar. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsa ergenlikten sonra bu fikirlerde otomatik olarak kayboluyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler baygaycim katkılarından dolayı, ,)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın