Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Onur Haftası ve Onurlu Yürüyüşümüz



Evet arkadaşlar koskoca 1 sene geçmiş benim de dahil olduğum İstanbul blogger buluşması ve Onur Yürüşü üzerinden. Zaman ne çabuk geçiyor yahu. Ayrıca tarihi boyunca en kalabalık olan yürüyüşe katılmış olmam da benim için bir kazanç ve mutluluk açıkçası :) Hoş ilk başlarda bazı tereddütlerim vardı ama ayaklarım beni yürüyüş meydanına nasıl götürdü o sele nasıl kapıldım hiç anlamamıştım bile. Devamında ise kafamın içindeki düdük sesleri kaldı :D hoş o düdüğü halen saklıyorum :)) Buyrun geçen seneki izlenimlerim için;

Blogger Buluşması ve Onur Yürüyüşümüz
Blogger Buluşması ve Onur Yürüyüşümüz -2-

orada da dediğim gibi;


yılda 1 kere bile olsa "herkese out bir şekilde umarsızca yürümek" 
işte özgürlük bu olsa gerek...

gelelim bu seneye. Bu sene de katılımın oldukça fazla olacağı bir yürüyüş olacağını düşünüyorum. Maalesef Gezi Parkı olaylarından sonra Taksim ve civarı başta olmak üzere ülkenin bir çok yerinde olaylar patlak verdi hepimizin de bildiği üzere. Gezi Parkı hakkında yüzlerce şey yazıldı çizildi falan artık kendi adıma söylüyorum çok sıkıldım halen umarsızca ve pervasızca açıklamalar yapılıyor iken ölenler öldüğü ile kalıp sakatlananlar sakatlandığı ile kalıyor failleri ise "kahraman" ilan ediliyor. Çok sıkıldım bahsetmicem diyorum ama konuyu sonunda yürüyüşe bağlıcam :) 

Bana göre başta masumca başlayan olaylar gerek bazı fırsatçı grupların bunu fırsata çevirmesi ile gerekse hükümetin ve polisin tutumu ile iyice çığırından çıktı. Ne demişler kümesin olduğu yere tilkilerde gelecektir elbette. Ortalıkta o kadar çok tilki türedi ki kümes ve yumurtalar ziyan oldu ve bana göre de olay çığırından çıktı.

Öncelikle hiç bir devlet kendi toprakları içerisinde kurtarılmış alan ! gibi lanse edilen bir şeylerin varlığına izin vermez. Bunun yanında yapılan müdahaleyi de haklı göstermez lakin ! fırsatçıların bunu fırsata çevirmesi dolayısı ile istenmeyen olayların baş göstermesine büyük bir zemin oluşturduğu da bir gerçektir. Televizyonların önünde Türk Bayrağının yakıldığını gördüm ! bu nasıl bir provokasyondur ya da bu neyin kafasıdır? Peki hükümetin ben istediğimi yaparım kafası neyin kafasıdır evet bir çoğumuz zaten onu sorguluyoruz haklıyız da. Böyle mi olmalıydı ya da böyle mi sürmeli bilemiyorum.

Siyasetten nefret ettiğimi defalarca bildirmişimdir bilemiyorum çoğu arkadaşımızda ben apolitiktim ama bu olaylardan sonra değilim artık falan diyor. Ama Onur Yürüyüşünün ve Onur Haftasının "Direniş" ile lanse edilmesine de karşıyım ben.

Dediğim gibi bana göre Direniş olayı rotasından çıkmıştır ve çok başka yerlere gelmiştir bir nevi sivil darbe ! niyeti taşımaktadır. Bunu herkesin desteklemesini beklemek ya da herkesi kapsaması gereken bir oluşumun bu yönde tavır alması bana göre kabul edilemez Mahalle baskısından nefret ederken ve her türlü baskıya karşı çıkarken isteyerek ya da istemeyerek mahalle baskısını ! uygulamakta yersizdir. Tıpkı bazı sanatçılara yapıldığı gibi.

Eşcinsellik siyaset üstü bir oluşumdur ve bana göre bizi temsil eden bir hafta ve yürüyüşe siyasetin karıştırılması yanlıştır.

Eşcinsel olarak her türlü homofobiğe karşı bir duruşumuz var değil mi 

Akp li, Mhp li, Chp li Bdp li vırtlı zırtlı eşcinsel arkadaşlarımız olabileceği gibi dindar, ateist, deist vs de olabilir. Dediğim gibi Eşcinselleri savunan oluşumlar bu tarz şeylerin üstünde olmalıdır. Kimseyi küstürmemek gerekir.

Eşcinseller olarak her türlü ötekileştirmeye karşı duralım ve her türlü ötekileştirmeye de alet olmayalım derim ;)

Bu vesile ile umarım yürüşüMÜZ bu tarz olaylara alet olmaz ve her sene olması gerektiği gibi sadece BİZİ temsil eder...



Bu sene de yürüyüşe katılmayı planlıyorum ama şimdiden nezle mi grip mi olduğunu bilemediğim bir vücut kırgınlığım var. Ayrıca sevgili kaan arkadaşımız ortaya çok güzel bir fikir attı ve ikamet sorunu olan arkadaşlarımıza yardımcı olacak bir plan program hazırladı detaylı bilgiler kendisinde en son durum nedir bilemiyorum ben de. Bakalım şimdilik başka bir şey çıkmaz ise orada olucam ;)


Lambda İstanbul 21. LGBT Onur Haftası Programı

24 HAZİRAN PAZARTESİ
13.00: Basın Toplantısı
14.30: Medya Forumu
17.00: Fotoğraf Atölyesi
18.00: Direniş Forumu
20.30: Tiyatro - Uğrak Yeri (Craft)


25 HAZİRAN SALI
14.00: Atölye - TIR
17.00 Fotoğraf Atölyesi
18.00 Performans - TIR
19:00 Atölye - BDSM
19:00 Film Gösterimi ve
Söyleşi - Benim Çocuğum


26 HAZİRAN ÇARŞAMBA
14.00 Vegan Atölye
17.00 Trans Gündem Oturumu
19.00 Atölye: Rahatsız Erkekler
19.30 Panel: Transfobi ve
Çatışan Feminizmler
22.30 Onur Haftası Açılış Partisi


27 HAZİRAN PERŞEMBE:
14.30 Panel: Bir Direniş
Yöntemi-Hukuk
17.00 Atölye: Biyolojik Cinsiyete Karşı Manifesto
18.30 Panel - Seks İşçiliği
21.00 Tiyatro - Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi (Kumbaracı50’de)


28 HAZİRAN CUMA
13.00 Forum - Öğrenci Buluşması
16.30 Fotoğraf Atölyesi
16.30 Panel: Queer Pedagoji
19.00 Panel: LGBT, Çalışma
Hayatı ve Sendikal Hareket
20.00 Ayı Onur Haftası: Bar Partisi
21.00 Hormonlu Domates Ödül
Töreni ve parti


29 HAZİRAN CUMARTESİ
13.00 Panel: Savaş Çağında LGBT Mülteciliği
15.30 Panel: Sessizleştirilen
Bedenler
16.00 Atölye: HIV
18.00 Panel: İttifak ve Karşıtlıklar
20.00 Ayı Onur Haftası:
Bar Partisi
21.00 Film Gösterimi ve
Söyleşi: Act Up


30 HAZİRAN PAZAR
17.00 LGBT Onur Yürüyüşü
20.00 Ayı Onur Haftası Kokteyli
21.00 Onur Haftası Kapanış Partisi
Etkinlikler ücretsiz ve Cezayir Restoran’da...
Ogaybende Blog Yazarı

28 yorum:

  1. mükemmel tespitler eşcinselliği bir üst oluşum hatta ve hatta üst kimlik olması gerekliliği dolayısıyla üst kavramların alttakilerle kirlenmemesi, kapsayıcılığının daraltılmaması gerekliliğine inanan biri olarak teşekkür etmek istiyorum vurgularından dolayı.

    onur haftamız kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrusu da o olması gerekiyor ımtırak; herkesi kucaklaması lazım hatta pride videolarını izlerken youtubedan, aşağıya yorum yazanlardan birisi siz gay-lezbiyen-biseksüel-transeksüel hepimiz gururla yürüdük demişsiniz video açıklamasında ama bence Destekçileri de eklemeniz gerekir çünkü ben de desteklemek için oradaydım diye mesaj yazmış ve bu hoşuma gitti :)

      Sil
  2. Bayrak yakıldığı haberi yalan haberin olsun iste insanlari boyle yanlis bilgilendiren medyayi tebrik etmek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim yazıdaki ana fikrim orada olanlardan çok Onur Yürüyüşünün nasıl olması ile ilgili. Bayrak olayını da ben haberlerden izlemiştim birisi ateşe tutuyor bir diğeri de gelip koluna bastırmak suretiyle iyice ateşin içine yolluyordu bayrağı. Bunlar kurgumuydu değil miydi o yakaladıkları eleman neyin nesiydi bilemem ama bunu proveke amaçla yaptıkları ortada idi. Kim yapmış olursa olsun doğru veya yanlış bu olayların proveke edildiğinin ve saptırılıp saptırılmaya çalışıldığının bir göstergesidir maalesef :(

      Sil
    2. Aynen bazi firsatcila olayi proveke ediyo ne yazik ki :/

      Sil
  3. ne güzel anlatmışsın.

    maalesef halk kitlelerini ateşlemiyorsan, yada büyük bir sermayeyi kütleleştirmiyorsan bu güzel ifadeler yerini bulamıyor. ben yine de bol bol paylaşmaktan yanayım ki, gerçek kıymetin insan olduğu, insan olunabildiği bir çağ gelince okunabilsin, bilinebilsin ki, kimliklerin insani kıymet olduğu bir dönemde bizler yazdık tartıştık mütalaa ettik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ufakta olsa belli bir kesime ulaşabiliyorsak ne mutlu eflatooncum, kelebek etkisi bir noktada :)

      Sil
  4. Fotoğraf güzel.. O programı okuyunca katılamayacağım için iç geçirdim.. Valla bu kaan çok akıllı bi adam ha homofobikler onun çükünü yesin.. İnsanoğlu her güzel şeyin olduğu gibi bu güzel eylemin de dört bir koldan içine etmeyi başarıyorlar :) senin de hamam yazın varmış dur ben biraz da onu okuyum.. Bu güzel eylem dediğim gezi parkı.. Ben yokum ama yürüyüş umarım olumlu farkındalıklar meydana getirir, napalım iyi şeyler temenni etmek de bir şey.. :( hoşça kal kendine iyi bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) güzeldi güzel fırsat bulursam yazıcam da bakalım ;)

      Sil
  5. Bakış açın gerçekten iyi. Ben katılamadım bu yürüyüşe. Hoş katılmak da istemedim. :) Ama ne olursa olsun biz de varız demek güzel bir şeydir diye tahmin ediyorum. Ellerine sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oldukça güzeldi zira bir kez katılan her sene bu olayı yaşamak istiyor artık :D

      Sil
  6. Kadikoydeki tatli cocuk orani neden bu kadar artti

    YanıtlaSil
  7. Sonuna kadar katılıyorum... Haklı bir nedenden dolayı ortaya çıkan olay, dediğin gibi gerek bu olaydan çıkar sağlamak isteyen siyasi fanatiklerin, gerekse de polis ve hükümetin katkılarıyla "eylem"den çıkıp "darbe" formuna sokuldu. Ve yine dediğin gibi eşcinsellik bu tip siyasi olayların çok üzerindedir, çok üzerinde de olmalıdır. Umarım bugünkü yürüyüşte siyasi sloganlar atılmaz, gerçi İstiklal'in Gezi Parkı'na yakınlığı düşünülürse umutlarını pek de yüksek tutamıyor insan ama... Onur yürüyüşünü, bu ay olan diğer siyasal yürüyüşlerin bir bağlantısı/devamıymış gibi göstermemek için bütün gayretimizi göstermeliyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gezi olaylarının bir artısı katılım oranının oldukça kalabalık olmasını sağladı, siyasi amaçtan ziyade cidden destek amacıyla gelmiş olanların varlığına inanıyorum ki görünüş olarakta öyle idi dediğin gibi siyasi sloganlar olsa bile taşkınlık olmadan sonuçlanması sevindirici :)

      Sil
  8. Tabi burdan LGBT yuruyusunu sadece cinsel ayrimciliga karsi yuruyus olarak gosteren ve escinsellerden hic bahsetmeyen Star Habere sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. adsızcım starın "sabah haberleri"ni izleseydin(bugün. Diye geçiyor sanırım) orada kadın aktif pasif farketmeksizin hemcinsiyle ilişkiye giren erkek eşcinseldir bile diyebiliyor. Bütün ibretlik tespitleri bir anda yapabildi orada. Star TVnin politikasına rağmen o kadın hatta transların neden iş bulamayıp seks işçiliğine itildiğini de anlattı falan. Onu izleyenlerin %90 ının fikirleri değiştirmiştir hatta. Hani hiçbir LGBTnin dış mecralara haykıramadığı şeyleri söyledi orada. Gözlerimi faltaşı gibi açtım seyrettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabah programlarını sunan bir kadın var boylu poslu sanırım star tv de olması lazım ve sende ondan bahsediyorsun. O zaten lafını hiç esirgemeyen cidden de dobra birisi ve denk geldiğim sürece de hep izlerim adını googledan aratmaya üşendim :P

      Sil
    2. Ben de gece gece kadını merak ettim kim acaba? Melek BAYKAL mı yoksa?

      Sil
    3. ogaybende bey aaynen öyle, o kadın! Gerçekten star tv nin en en değerli insanıymış o konuda, diğer yayınlarını da izledim.

      Adsız, melek baykal da dobra ama bahsettiğim kadın o değil

      Sil
    4. Neyse arattım google dan ben Seda AKGÜL den bahsediyordum ;)

      Sil
    5. aynen Seda AKGÜL <3 müş yani :) kendisine en yakın zamanda bir teşekkür post'u yazacağım blogumdan :D

      Sil
  10. ne tuhaf bu bloğa bende 1 yıldır girmiyorum. üni. sınavı son sene falan derken... bloğunu hep severek takip etmiştim. Sonuçta bende sizden biriyim. Ama hislerimi uçlarda yaşamaktan okadar sıkılmıştımki artık ne eşcinsellik nede ona benzer bir haber duymak istemiyordum. Bu gece neden bilmem buradayım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa :( hemen eskisi gibi takip etmeye başlıyorsun :D

      Sil
  11. Sinan Bey yürüyüşle ilgili izlenimlerinizin olacağı post'u kaç gündür merakla bekliyorum.(yürüyüşe katılamayanlardan biri de ben olduğum için.) Lakin o beklenen post sizden bir türlü gelmemekte...
    Kaan Bey sağolsun fazla bekletmeden yazdı, bende merakımı kısmen de olsa giderdim :) Ama sizin yazacaklarınızda önemli. Lütfen vakit bulunuz efendimmm. :)
    Saygılarımla arz ederim. :)
    Mrs. Jackson

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Değerli Mrs.Jackson; ben de yazıcam hatta yazmaya başladım ama bitirmek için bir türlü başına oturamadım :/

      Sil
  12. Ama sen burayi cok bosladin.Özletme kendini:)

    YanıtlaSil
  13. Aynen sinancım ya nerelerdesin yoksun ortalıkta :D

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın