Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Usta Askerlik




<<< bir önceki

evet askerlik öncesi, acemi birliği falan derken 30 günlük acemi askerliğimi bitirdim. Acemi birliğin de sizi bekleyenleri madde madde son kez yazacak olursak;

- Kalabalık
- 80 kişilik koğuşlar da toplu yatma (bizimki öyle idi bu sayı daha da yüksek olabiliyor)
- Bol bol sıra bekleme
- Bol bol içtima ve ayakta bekleme
- Ayakta mantar olma tehlikesi (çok şükür olmadı)
- Sıcak zamanda gitti iseniz pişik olma tehlikesi
- Demir bardaklarda şerbet niyetine çay
- Sivilde tüketmediğiniz kadar abur cubur kola kahve tüketimi :)
- Samimi bir ortam

askeriyede dolap düzeninden yatak düzenine, yorganın bile belli bir katlanma şekli var şöyle ki son gün saat sabahın 03:30 u hadi uyanın uyanın herkes kapının önüne içtima şeklinde sıralansın bavullarınızı da alın yanınıza dediler. Apar topar indik oh bitti nihayet' in sevinci, sabahın köründe deli mi sikti lan'ın siniri vs. Millet vedalaşıyor, telefon numaraları alınıyor son kez falan fıstık her neyse koğuş sorumlusu komutan herkes yataklarının başına tekrar çıksın dedi ve yorgan düzgün katlanmış mı katlanmamış mı (o.O) katlayamayanlar katlayana kadar buradan ayrılmayacak demesin mi, artık tek tek kontrol ediyor olmuş olmamış bla bla bana geldi olmuş dedi tekrar indim aşağı :) böylelikle acemi birliği bitmiş oldu kendimi dağıtım iznimi de kullanmış bir şekilde hava alanına atıp, oradan da evimin yolunu tuttum :)

İzin günlerim gelip geçti ve tekrar askerlik zamanı geldi teslim olmam gereken birliğe gittim kapısından girerken halen "firar mı etsem acaba" düşüncesi vardı lol girişte bir form dolduruyorsunuz işte sizin hakkınızda bilgiler içeren falan, sonra oradaki askerler size yatacağınız yeri gösteriyor. Ben bir çoğunuzun bildiği üzere Turizm Jandarması olarak askerlik yaptım. Yani deniz kenarındaki bir memlekete gittim. Oradaki Jandarma Alayına teslim oluyorsunuz. Sonra kur'a çekiliyor ve gideceğiniz yeri kendiniz seçmiş oluyorsunuz. Her neyse 2 gün orada kaldım seçimler yapılana kadar.

Askerlikte 2 durum var bu 2 durumun olmadığı yer yoktur zannımca.

1. si sıracılık
2. si devrecilik

Sıracılık denilen şey yapılacak her işin sıra ile yapılması demek. Yani bulaşık mı yıkanacak, komutanlara çay mı gidecek, bir iş için birileri mi çağrıldı vs. sıra hangi devre de ise o gidiyor. Yani sen en son geldin en son sen yapacaksın diye bir şey yok. Senden öncekilerde yapıyorlar sırası gelince. Günlük bu sıra dönüyor vs.

Devrecilik ise tamamen üst devre denilen ve senden önce askere gelmiş olan kişilerin bir birlerini kollaması ve tüm işi son gelen devreye yaptırması. İş böyle olunca sen de senin alt devren gelene kadar sabrediyorsun sonrası yatış. Sinir bozucu bir durum. Ve bir çok yerde de bu işliyor.




Ve kur'a çekimleri günü geldi. Bir çok tanıdık yüz görüyorsunuz zira acemi birliğinizi aynı yerde yapıp gittiğiniz şehre gidenler de var. Ayrıca uzun dönem olarak askerlik yapacak olanlar da vardı kur'aya kalan. Her neyse kur'a da bulunduğunuz Alay, ya da o İl'e ait bir İlçe karakolu veya cezaevi en nihayetinde de bir dış karakol çekme şansınız var.

Bulunduğunuz Alayı çekerseniz onlarca rütbeli  olacak, hep göz önünde olacaksınız bu yüzden sıkıntılı ki Alayda kalan arkadaşlar hep şikayet ediyorlardı görüştüğümüzde (demek Alayda kalmamışım :D)

İlçe Karakolunu seçerseniz Alay'a göre nispeten daha iyi. Orada da bir çok rütbeli ile karşılaşmanız mümkün. Ayrıca bölük statüsünde olduğu için ve en az yüzbaşı olduğu için bölüğün başında günde 3 vakit içtimaya çıkmanız mümkün. Disiplin daha fazla ki benim karakolun bağlı olduğu bölüğe gittiğim zaman devrelerimden bu yönde sıkıntılar duyardım :D (bakın ilçe bölüğüne de gitmemişim :D)

Cezaevi derseniz de en sıkıntılı olanlardan birisi. Orada yapan arkadaşlarım ile görüştüğümde de baya sıkıntılı bahsediyorlardı hatta en kötüsü cezaevine düşmek :/ (ben buraya da düşmedim :D)

evet son bir yer kaldı dış karakol yani ilçe'ye ait beldelerden birisi. Deniz kenarında idik toplamda 14 - 15 kişi ve 5 tane de rütbelimiz vardı zaten 3 tanesi benden küçük idi. :) Şansıma çok iyi bir yer çıktı. 

Bakın gideceğiniz yerden ziyade gittiğiniz yerdeki en yüksek rütbelinin size karşı davranışı önemli. Bizim karakol komutanının 3 çocuğu vardı 2 si erkek. İlerde kendi çocuklarının da aynı yollardan geçeceği konusunda empati kurmuş olmalı ki bize karşı çok babacan idi ve bu diğer komutanların davranışlarına da sirayet ediyordu. Günde 2 saat nizamiye nöbetimiz vardı, kule nöbeti falan yoktu ki diğer taraflarda kule nöbeti falan var en azından bizim bağlı olduğumuz bölük yani ilçe 3 saat nizamiye nöbeti 3 saatte cezaevine gönderiyordu nöbet için günde 6 saat. Hoş bir gün sonra tüm gün dinlendiriliyorlardı ama olsun sıkıntılı bence. 

Bol bol kitap okudum, jandarma olduğum için devriyelere çıktım ki devriyelerde zaman hızlı geçiyor sahil kenarlarında dolandım oksijenin dibine vurdum :D 4-5 saatlik uyku yetiyordu dinç kalıyordun. Nöbetler dalga sesleri eşliğinde idi :) 

İş böyleyken bile "bitse de gitsem" diyordum kimi zaman . Zira 6 ayını ayırıyorsun ve ödemelerin olabiliyor maddi yönden planların alt üst olabiliyor. 6 ay çok uzun bir süre ki 12 ay bile uzun. Gereksiz külfet devletin sırtına. Bir an önce paralı ve kalifiye elemanın çok olduğu ordu sistemine geçilmeli. Askerlik bir meslek olarak yapılmalı ! (vatandaşlara da öğretilmeli bazı şeyler ama bana göre 2 ay yeterde artar bile)

Cinsellik olayına gelirsek;

devam edecek :ahahah :))

devamı için tıkla >>>
Ogaybende Blog Yazarı

6 yorum:

  1. Acemi birliğinde aynısını ben de yaşadım. Ama usta birliğinde devrecilik değilde sıracılık vardı bizde de.
    Üst devreler iphone 5 e kadar kullanabilirken biz yeni gidenler nokia 3210 ları neremize sokarızda götürürüzün endişesindeydik.

    Ay bi de 20 li yaşlarına yeni girmiş ergen gibi çocuklar yok mu.. kabadayılık falan taslıyolar. Ama psikopatları da yok değildi yani.
    Sivilde görmediğim bonzai ve kokaini orda gördüm yeminle.

    Cinsellik olayında ise bi kaç kişinin ağzına sıçıp götüne g3 ü dayayınca ben bunu yapamam dedim ve çürüğümü aldım geldim. Rahat bırakmıyolar ki. Bi kere baskı altındasın önce... Yeni 20li yaşlarına girmiş bir insandan sex manyağı nasıl çıkar onu görüyorsun orda.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aman kaldırsalar da kurtulsak benim de var daha korkumdan yarım yamalak okudum :(

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın