Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

LGBTTQİAPD - Tanıyoruz - D - Demiseksüel


Selam;

Bir önceki yazımızda P harfini yani Panseksüel konusunu ele almıştık okumayanlar için tıkla ==> P - Panseksüel


Eneemmm incele incele bitmedi altını deşşek daha ne seksüeller çıkacak lol bir birleri ile bir şekilde bağıntılı olan yönelimleri harf harf etiketlemenin ne alemi varsa :P neyse efenim son olarak Demiseksüellik olayını inceleyeceğiz ve bu konuyu kapatacağız umarım.

Neymiş bu Demiseksüel ?



Efenim aseksüellik ile cinsel istek duyma arasında gidip gelen bir tanım lol. Şöyle ki "duygusal bir şeyler hissetmem lazım yoksa cinnaahhh olmaz" diyenler için kullanılıyor. Eee hepimiz öyleyiz zaten aşık olmadan asla diyoruz o zaman hepimiz demiseksüeliz mihi ^_^ diye düşünebiliriz. Lakin bu demiseksüeller daha çok aseksüelliğe yakın olup çok zor beğenenler olsa gerek zira bir çok insan "duygusal olarak sevmeden asla" diyor zaten dur bakalım bu konu hakkında net üzerinde neler denilmiş;

Bir demiseksüel, birisiyle güçlü bir duygusal bağ kurmadıkça cinsel çekim hissetmeyen kişidir. Bu güçlü duygusal bağdan kaynaklanan cinsel çekim romantik ilişkilerde yaygın görülse de, hiç bir zaman romantik ilişkilerle sınırlandırılamaz. Demiseksüel terimi, seksüelliğin ve aseksüelliğin ”ortasında, arasında” olan yönelimden gelir. Bununla beraber bu terim demiseksüellerin eksik ya da yarı cinselliği olduğu anlamına gelmez, ve ne de duygusal bağ olmadan cinsel çekimin tam cinsellik için gerekli olduğu anlamına gelir. Genel olarak demiseksüeller hiç bir cinsiyetten hiçkimseye karşı cinsel istek duymazlar; ancak bir demiseksüel bir başkasına duygusal olarak bağlandığı zaman ( duyguları romantik aşk ya da derin arkadaşlık olsun) cinsel çekim ve arzu duyar; ama sadece bu özel partner ya da partnerlere karşı.

Demiseksüellik bir yönelim* olarak seksüellere anlatıldığı zaman, seksüeller genellikle bunu doğuştan gelen bir yönelimden ziyade takdire şayan bir seçim sanarak hata yaparlar. Demiseksüeller uzak durmayı seçmezler, onlar yalnızca yakın bir ilişki oluşana kadar cinsel çekim duymazlar.

Teorik bir modele göre**, kendini demiseksüel olarak tanımlayan bir insan, birincil cinsel çekim duymaz ama ikincil cinsel çekim duyar. Bu modelde birincil cinsel çekim kişinin görünümü, kıyafeti, kişiliği gibi dış niteliklerine dayanırken; ikincil cinsel çekim genellikle romantik bir ilişkiden veya sosyal konumdan ya da ilişkideki kişinin diğerine ne şekilde yakın olduğundan kaynaklanan çekimdir.

Görünüş ve kişilik gibi faktörler demiseksüeller için birincil cinsel çekimi etkilemediği halde (çünkü demiseksüeller birincil cinsel çekimden etkilenmezler), bu gibi faktörler romantik çekimi etkileyebilir tıpkı daha başka yönelimlerde olduğu gibi.

Demiseksüellik, bazı insanlar için romantik veya cinsel ilişkileri daha zor hale getirebilir. Demiseksüeller sık sık ”sadece arkadaş” olmanın cinsellikle ilk izlenimini söylerler/yaparlar ki cinsel değeri ilişkide daha az yapabilir.


Demiseksüellerin, aseksüellerle genellikle çok sağlam olmayan bir ilişkileri olur çünkü demiseksüellerin hissettikleri zamanla cinselliğe dönüşebilir ki aseksüeller bunu uygunsuz ve beklenmedik bulabilirler. Her iki durumda da, birinin kendi yönelimi ve bunun partnerinin yöneliminden ne şekilde ayrıldığını iyi kavraması yanlış anlaşılmaları çözümleyerek iletişimi kolaylaştırmada yardımcı olabilir. Kaynak

ayy acaba demiseksüel miyim diye kendini test etmek isteyenler için ise test



Her yazının altında ilgili oluşumun bayrağını ekledim. Bu da demiseksüel bayrağı imiş efenim.

konu ile ilgili yanlış veya eksik bir bilgi olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın lütfen..

Ogaybende Blog Yazarı

10 yorum:

  1. Ayy acaba demiseksüelmiyimki diye bakıcaktımki link bozuk çıktı :D Ama demideksüel bir sevgilim olmasını isterdim şahsen sadece bana bağlı olan :))

    YanıtlaSil
  2. Evet link düzelmiş ama benim İngilizcem hala felç . Tamam abartmayalım iyi değil yine de çözmeye çalışacağım saol .

    YanıtlaSil
  3. You have reached 68 of 100 points, (68%)

    If you got 60 points or above, you are Demisexual.


    kız melis, ben artık sadece demi lovato mu dinleyeceğim yani? ne demek bu ayöl? (İĞRENÇ ESPRİDEN ÖLDÜ)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testin hatalı olduğunu bu yorumdan anlamış olduk :// sabah akşam demeden o kucak senin bu kuvak da benim gez sonrada demisexsuelim de oldu canım :O

      Sil
  4. Şu teste bazen çok güldüm :D %60 çıktı benim. Ne yapabilirim romantik insanım ben aa -_-

    YanıtlaSil
  5. Eso'nun esprisinde kahkaha attım. Yani ogay amcacım demiseksuel bir nevi hepimizin hayalindeki koca :D

    YanıtlaSil
  6. %59 çıktı ya hayat bildiğin benle dalga geçiyor yada kusursuz bir kezbanım :D

    YanıtlaSil
  7. You have reached 84 of 100 points.

    Ağlamak istiyorum sayın seyirciler.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın