Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Out In The Dark (2012)



Selam;

Yine bir eşcinsel temalı film tanıtmak için karşınızdayım. ABD ve İsrail yapımı olan film İisrail ve Filistin topraklarında geçiyor.


"Aşkın sınırı, milleti, tabiiyeti yoktur"

Aynı şekilde eşcinsel olmakta belli bir zümreye ait bir şey değil Dünya'nın her tarafında varolan bir durum. Filme konu olan aşıklarımızdan da birisi İsrail diğeri ise Filistinli. Homofobi ise aynı homofobi. Bir birine düşman iki millet arasından çıkan bir aşk filmi.

İsrail menşeili daha önceden iki film daha izlemiştim. Birisi Ha-Buah (The Bubble) ve Yossi & Jagger her ikisini de tanıtırım bir ara. 


Filmde İsrailli bir aile ile Filistinli bir ailenin eşcinselliğe yaklaşımını, o bölgedeki eşcinsel yaşama dair bazı izleri ve zorlukları izliyoruz. Ayrıca her zaman aşırı uçlar olacaktır ve Filistin ile İsrail'in anlaşması bana göre Kıyamete kadar mümkün olamayacak.

'' AŞK HER ZAMAN KENDİNE BİR YOL BULUR '' ...... Çoğu zaman bulduğu yollarda ki büyük engellere de takılsa, uğruna feda edilenler birçok hayatı olumsuz yönde de etkilese... Evet..! AŞK her zaman kendine bir yol bulur.. Zaman ve mekan ayırmaksızın, farklı kültürlerin çatışması arasında ki saf ve masum yaşamları gözetmeksizin, her daim '' Ötekileştirilenler '' olarak toplumdan soyutlanan Eşcinsellerin yaşadıkları zorlukları ve verilen ızdırap dolu mücadeleleri farklı bir bakış açısıyla kaleme alan mükemmel bir filmdi.. Filistin' li bir psikoloji öğrencisi olan Nimer ve İsrail' li avukat Roy arasında yaşanan aşkın siyasi engellere takılarak büyük bir çıkmaza girdiğine şahit oluyoruz... Hangi ülke sınırları içerisinde olursanız olun eğer Eşcinsel iseniz hayat asla size adil davranmıyor... Sömürülen, yıpratılan, itilip kakılan, tabir-i caizse '' Düşene bir tekme de sen vur '' sözünün en fazla muhatabı olan bir oluşumun bir bireyi olmak ne yazık ki her zaman süregelecek bir durum.. Tercihleriniz yüzünden ailenizden, sevdiklerinizden, tüm hayatınızdan hatta ülkenizden bile sürülebiliyorsunuz... Belki batı ülkeleri bir nebze de olsa bu konuda birkaç iyimser adım atmış olabilir lakin ortadoğu ülkelerinde ki zor hayat ve zulüm gerçekten içler acısı... Hassas olduğunuz bir konuda düşünceleriniz ardı arkası kesilmiyor ve kelimeler parmaklarınızın ucundan dökülürken yol yordam bilemiyor malesef.. İnsanı tercihleri, seçimleri, bulunduğu mevkii ve konum sebebiyle yargılayıp değerlendirmeksizin sadece İNSAN olduğu için sevip saymak neden bu kadar zor.. Neden bu kadar imkansız... Duygularımı alt üst eden oldukça etkileyici bir hikayeydi.. At gözlüklerini takmadan ön yargısız olarak izleyin lütfen... 10 / 9" Kaynak

demiş arkadaşımız filmi çıklarken. Güzel de demiş. Filmin imdb puanı ise 7,6. Benim puanım ise 10 üzerinden 9. Gelelim filmin yakışıklısını seçmeye :D


1984 Tel Aviv doğumlu Michael Aloni

Ogaybende Blog Yazarı

11 yorum:

  1. Ogeyciğim şimdi işine karışmak gibi olmasın ama paso film paylaşıyorsun bilmem bi tek ben mi farkındayım :D
    yine de teşekkürler tabii ki israil ile filistin arasında eşcinsel aşk yuh valla boyut atlamış o.O
    Filmin yakışıklısını da beğendim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence filmler de güzel bak fikriniz olmuş oluyor ;))

      Sil
    2. Sevgili Exodyam Bulogır olmak da zor iş, sürekli yazacak güncel konu bulamıyorsun ki, bunca yıldır yazmışsın zaten bir sürü şeyi, tekrara düşmek istemiyoruz.. Gerçi konu tükenmez illaki bir şeyler vardır sürekli yazılır, yazılacaktır. Ama film paylaşımlarını seviyorum çünkü yeni filmlerin hepsini O Gaydan öğrenmiş oluyorum, izledikten sonra yazma gereği de duymuyorum nasıl olsa O Gay yazdı, beni okuyan onu da okuyor nasıl olsa diye düşünüyorum..


      Bu filmi az evvel GZone film önerilerinde görmüştüm. Ama izlememiştim. Buradan da okudum.. Şimdi listeye ekledim ;)

      Sevgiyle kalın, gözlerinizden öpüyorum...

      Sil
    3. Aynen bazı anlar geliyor insanın canı yazmak istemiyor :/ bende seni öpüyorum Kaancım. ;)

      Sil
  2. nasıl bu kadar film izleyebiliyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş zamanlarımda izliyorum bu kadar derken günde 1o tane film izliyormuşum hissine kapıldım :P

      Sil
    2. çok boş vaktim olmasına rağmen ben hiç izlemiyorum üşenmekten kaynaklanan bir durum. etkilendiğim için sordum. şaşkınlık ifadesi yani.

      Sil
    3. evet üşenmeni yenebilirsen sen de kendini filmler içinde kaybolmuş olarak görebilirsin :)

      Sil
  3. Filmi nerden izlediniz bir türlü izleyebileceğim bir site bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi torrent'den indirip izledim, net üzerinden izlemedim

      Sil
  4. Şey ben ve arkadaşım çok merak ediyoruz torrent linkini atmanız mümkün mü ? nereden bulabileceğimizi yazsanız da iyi günler :D

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın