Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

MiM: Homofobi / Transfobi



Selam;

Yeni bir mimden çıkmışken akabinde bir mim daha yollandı tarafıma. MiM sahibesi "böyle ucuz mimler ortalığa saçılmış cık cık cık olmaz olamaz bir tane de ben yapayım da siz görün" mihvalinde hazırlamış olduğu mim için kendisine teşekkür ediyoruz zira önemli bir noktaya parmak basmış Diğer mim'lere gelirsek de, ara sıra eğlenceli mimlerde olmalı diğmi diyerek bana bu MiM'i paslayan mim sahibesi Nick Smorty' e teşekkür ediyorum. Ayrıca hâlkı bilinçlendirme vakfı eş başkanı lol werther' cımda beni unutmamış ona da teşekkür ederim. Çok uzattım cevaplara geçelim.

1) Hiç homofobiye/transfobiye uğradınız mı?

Her hangi bir homofobiye uğramadım lakin, lise yıllarında salak bir kızın benim ismimin sonuna "oş" (o ne lan oyş gibi :D) (örn. ardoş, berkoş, hasoş) koyması sonucu homofobik söylemle karşılaştım diyebilirim. Yani bana karşı direk sözlü veya fiziksel bir eylem içerisine girmemiş olsalarda arkadaşlar arkadaş ortamında bu şekilde takılıyorlar idi. 

2) Peki, hiç homofobik/transfobik davranışlarda/söylemlerde bulundunuz mu?

Ortaokul yıllarında kollar vardı ya hani kantin kolu, kızılay kolu, müzik kolu (o.O) (şimdide var mı mı lan yaşım ortaya çıkacak lol) heh o kol toplantılarında yanıma oturan arkadaşım bacağımı okşamıştı TÖBE (o.O) o zaman "napıon olm topmusun lan" demişliğim vardır. (kızaran yüz şeysi) lakin bilinçli olarak böyle bir söylemde bulunmadım.

3) Bir LGBTİ tarafından homofobi/transfobi yapılabilir mi?

Aslında yapılan en büyük homofobi ve transfobi zaten bizim içimizden çıkanlarda. Zira bizler daha fazla ötekileştirme ve etiketleme meraklısıyız. Bence bu konuyu 2 şekilde ele alabiliriz. 1. si kendi cinsel yönelimi veya kimliği ortaya çıkmasın diye alayına homofobik söylemlerde bulunanlar, 2. si özellikle feminen gayler için "erkeksen gel" "feminensen yazma" "en ufak kırıklığın varsa uzak dur" gibi feminenfobik yani homofobik söylemler içerisine bulunanlarda. Ne demişler, en büyük ve en tehlikeli homofobi eşcinsel bir bireyin yapmış olduğu homofobidir. Özellikle kendisi ile barışık olmayan bir eşcinselin yapmış olduğu !!!

4) Homofobik/transfobik söylemlerle karşılaşınca ne yapıyorsun?

"Bağ onun belletir, göt onun elletir kime ne" :D demiyorum tabiisi lol bu tarz söylemlerle bir kaç kez karşılaşmışlığım olmuştu ve suskun kalmıştım lakin şimdi öylemi geçenlerde bu tarz bir konuşma arasında "size ne olm" demiştim.

5) Ailene/arkadaşlarına açıldığında fobik durumlarla karşılaştın mı?

Aileme ve çevreme açık olmadığım için bu tarz bir durumla karşılaşmadım.

6) Bu konudaki son sözlerin?

Yukarıda da dediğim gibi homofobik söylemlerin bir çoğunu biz ortaya çıkarıyor / bizler yapıyoruz. Kendimizle barışık olmamız gerekiyor. Ayrıca 5 parmağın 5 inin bir olmaması gibi homofobik söylemlerin oluşmasına  zemin hazırlayan kişilerde yok değil (homofobik bir söylem mi yaptım acaba son cümlede bence hayır bence haklıyım hıh)

7) Kimleri mimlemek istersin?

kimseyi ahahah :D Neyse 1-2 kurban bulayım bari;

Ne zamandır sesi soluğu çıkmayan Ktog' a.

Yine ne zamandır sesi soluğu çıkmayan ımtırak' a.

Yine sesi soluğu çıkmayan operadakikazulet' e.

belki bu sayede sesiniz çıkar :P
Ogaybende Blog Yazarı

13 yorum:

  1. selam çok yakuşuklu bir delikanlıya benziyorsunuz bi ara hatırlatında annemlerle size homofobiye gelicez :D buralarda yeniyim ama geldiğimden beri hep bi mim hali mim ayağına birbirinizemi yavşıyosunuz :D şaka bi yana niye sürerkli mimleşiyorsunuz :D onun yerine daha tatlı bişiler olamaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahşasdjasfjasiş mim ile yavşıyoruz evet B-)

      Sil
    2. aslında aşağıdaki etiketlerden MiM yazana tıklarsan diğer mim altındaki yazıları da görürsün, mim'in amacı merak ettiğiniz konularda bloggerlara çaktırmadan soru sormak fikirlerini almak, ölü toprağı serpilmiş blogları tekrar uyandırmak ve mim paslama ile farkında olunmayan bloglara bir nev'i reklam sponsoru olmak :D bu sayede takip edilesi bloglar artıyor milletin haberi oluyor vs.

      Sil
  2. Herkes farklıdır ve bunun eşcinsellik ile ilgisi yok yani ne olursa olsun insan insanı saygılı olmalı ve anlayış göstermeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın, fakat biz eşcinseller arasında daha yaygın ve acımasız diye düşünüyorum ://

      Sil
  3. Sayende yeni bir deyim daha öğrenmiş oldum:
    BAĞ ONUN BELLETİR, GÖT ONUN ELLETİR!

    :)))))))
    Allah iyiliğini versin, e emi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahah onun aslı "bağ benim belletirim, göt benim elletirim" dir :P

      Sil
  4. bende yanıtladım bunu. nedense 3. madde herkeste ortak...

    kaltak. beni niye mimlemiyosunnnnn :D

    +

    senin isminin souna oş koydum, uymadı.
    by

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lool hangi ismimin önüne Sinan'ın sonuna koyarsan tabisi olmaz :D

      Sil
    2. cybersoşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.

      Sil
  5. OGBD'den şok itiraf: "Size ne olm" dedim. hahahaha.
    Teşekkürler canısı :)

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın