Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Eastern Boys (2013)



Doğulu Çocuklar

"Doğu Avrupa çetesinin, bölgenin çeşitli yerlerinden farklı yaşlarda üyeleri bulunmaktadır. Paris'in tren garına giden ekip üyeleri, ne yapacaklarını bilmeden amaçsızca dolaşmaktadır. Bu esnada Daniel isimli iyi giyimli bir adam, gruptaki Marek adlı gence dikkat kesilir. Diğerleri gibi göçmen bir ailenin oğlu olan Marek'e yanaşan Daniel ona evine gelmesini ve para karşılığında kendisiyle birlikte olmasını teklif eder. Marek teklifi kabul eder ve evin adresini alır. Ertesi gün Marek, Daniel'ın lüks evine yapacağı ziyarette yalnız olmayacaktır. Ona eşlik eden Doğu Avrupa çetesi, Daniel için bir kabusun başlamasına neden olacaktır.Kaynak

spoiler vermeden ancak kaynaktan aldığım tanıtım yazısı ile tanıtılabilirdi film :). Filmi izlerken hep bir diken üstünde durma hali, "kessin bir şeyler olacak dur bakalım" düşüncesi "lan olm yapma"  gibi gibi söylentilerle gerilim altında filmi izliyorsunuz. Yönetmen bu durumu çok güzel vermiş izleyiciye. 

* artı filmdeki en küçük velet var ya heh onu sorgusuz sualsiz 10. kattan aşağı atmak geldi benim içimden sizin duygularınız ne durumda idi bi zahmet yazıverin :P :D

Film boyunca "ben olsam ne yapardım" sorusunu hep kendinize soracaksınız merak etmeyin. :)) Ayrıca tek gecelik ilişkilerin güvenirliliğini de benim "tehlikeye 1 adım daha yakınız" etiketim altında paylaştğım yazılarında haklılık payının olduğunu birkez daha göreceksiniz dünyanın neresinde olursanız olun. Tehlikeye 1 Adım Daha Yakınız (okumayanlar hepsini okuyun)

Bu film öncelikle kurmaca anlatısının mantığını izliyor ve birbirleri için hem tehlike hem de umut demek olan kaçakları anlatıyor. Tıpkı Daniel’in bu doğulu gençler karşısında korku ile arzu arasında kalması gibi, bu film de belirsiz, sınırda, uçta bazı duygu ve hallerin arasında gezinirken umarım pür coşkuya da uğruyordur.” –Robin Campillo (filmin yönetmeni)

film imdb'den 7 puan almış benim puanımda 7.

şimdi merakla beklediğiniz "filmin yakışıklısı" kısmına geldik di mi :))


Bu piç. (Daniil Vorobyov) - filmdeki Boss karakteri

iyi seyirler

Ogaybende Blog Yazarı

8 yorum:

  1. aaaaaaaa ben daha yeni izledim bu filmi 1 hafta önce indirmiş idim bi kaç gün oldu izleyeli. pek konusuna bakmadan fransız filmi ve gay temalı olduğu için indirmiştim. filmin ilk dakikaları sıkıcı sırf Boss için izledim. konu ve ilerleyiş saçma. über saçma. o eve girmeleri çalmaları marek karakteri vs. kötü oyunculuktu kanımca işlenen tema güzeldi aktarılmak istenen şey filan. benceeee :D hoşuma kaçtı ya burada görünce üstelik yeni izledim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Marek karakteri bir eşcinsel ve Boss denen elemanda bunun o yönünü kullanıyor, o çetenin eve gelme olayında bile Marek'in gözlerinden aslında böyle olmasını istemediğini anlıyoruz

      Sil
  2. Ne zaman bir film tanıtsan ay bak bunu kesin izlicem diyorum ama gel gör ki izlemediğim filmleri uç uca eklesem....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en güzeli filmi izlemek için izlememek lazım gerçekten izlemek istediğin zaman izlemek lazım ;) (ne çok izlemek dedim :P)

      Sil
  3. İzledimde pek beğenmedim adamın evini talan ediolar adamdaki o rahatlık nedir öyle.Bide çok donuklardı yani tam olarak nası bi duygu vermeye çalışmışlar anlamadım aşkmı ne.Belkide ben anlamadım filmi bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmin yönetmeninin röportajını yazının sonuna ekledim okumanı tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Merhaba sinan doğru yerde mi yazıyorum bilmiyorum ama sadece telefon kullanarak blog yazmak mümkün mü yoksa bu saçma bir fikir midir açıklarsan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba; evet yazılabilir hatta misstifany'ni blogunu uzun bir süre telefonundan yazmıştı biraz uşraştırır ama yazılır ;)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın