Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Sadakat, İhanet ve Açık İlişki



21 Nisan 2015 tarihinde gzone.com.tr sitesinin köşesinde yazmış olduğum yazımı buraya alıyorum;


Bir önceki yazımda internet ve onun biz eşcinseller üzerindeki olumlu ve olumsuz etkisinden bahsetmiştim. Bugün yadsınamayacak en büyük özelliği ise; aradığın partnere kolay ulaşımı sağlaması. Sevgili arayan sevgiliye, arkadaş arayan arkadaşa, ortam arayan ortama ve en nihayetinde, seks arayan da aradığı sekse ulaşabilmekte. Peki bunların bir tık uzağımızda olması bize ne getiriyor ya da bizden neleri götürüyor?

Getirisini tekrar tekrar yazmaya gerek yok lakin, kolay erişim beraberinde kolay ve çabuk tüketimi de getirdi mi acaba? Bence getirdi. Bir bakkaldan alış veriş yapmak ile bir süpermarketten alış veriş yapmak bir mi? Sevgiliyi, aşkı ya da kimilerinin koklamaya bile kıyamadığı bedenleri tek gecelik ilişkiler içerisinde yitirdik, yitiriyoruz. Bu noktada iki tarafta razı olduktan sonra 3. tarafa kek yemek düşer :P diyebilirsiniz. Elbette kendi içerimizde “ötekileştirme” yapacak ya da buna çanak tutacak değilim. Ama sevdiğini paylaşamayacak kadar da kıskanç biri olduğum için bana uzak olan bir meseleyi kendi çapımda irdemektende geri kalmayacağım.

Sadakat; kısaca bağlılık, samimiyet, vefa olarak açıklanabilir. Bir yere bağlı olup olmadığın ona göstermiş olduğun sadakat ile ölçülür. Vatanına ne kadar sadıksın? gibi gibi. Sevgiliye olan bağlılık ve samimiyet ise sevgiliye olan sadakati gösterir.


İhanet ise; sadakatin zıttı olarak ele alınabilir. Sadık olmak zorunda hissettiğin ama olmadığın şeyler için “ihanet” içerisinde olmuş olursun. Vatanına sadık olmayanının vatanına ihanet etmiş olması gibi. Şimdi vatan millet dedik de, vatan için sadakat nedir nerede başlar ya da nasıl vatana ihanet etmiş olursun oraya girecek değilim, söz konusu kelimenin daha iyi anlaşılabilmesi için böyle bir örnek verdim, zira söz konusu olan sevgili.

Emre YILMAZ – “Şeytanın Fısıldadıkları” adlı kitabında sadakat ihanetin ta kendisidir demektedir.

-     Sadakat ihanettir, Nasıl mı?
-     Canım çeker ama yapamam.
-     Yani?
-     Yani sana sadık kalırken kendime ihanet ederim.
-     Yani?
-   Yani sadakat ihanettir


Nasıl bir paradoks di mi? Canın çekti, birisi ile birlikte oldun ve sevgiline ihanet ettin. Canın çekti, birisi ile birlikte olmadın, sevgiline sadık kalmayı tercih ettin ama kendine ihanet ettin J 

Peki bu birliktelikte bencil olan taraf kim, kendin mi sevgilin mi? Bir de böyle düşün! İyice çorba oldu di mi? Ya da bir insan yanında her an sarılabileceği bir sevgilisi varsa neden gözü dışarıda olur ki? Doyumsuzluk mu? Gencim her çiçekten bal alırım / almalıyım kafası mı?

İşte bu noktada ilişkileri kurtarıcı olarak; open relationship yani açık ilişki devreye giriyor. Eşlerin anlaşarak; evde yemek yiyelim ama dışarıda da fastfood takılabilelim demesi gibi bir şey. JBen sevgilime güveniyorum ve onunla mutluyum, beni asla aldatmaz lakin onu ipotek altına da alamam. Hem bu sayede daha sağlıklı ve uzun bir ilişkimiz olur, kısıtlamadan özgürce” gibi bir söylem çoğunuzun kulağına hoş gelebilir. Açık ilişki, çiftlerin anlaşarak dışarıda başkaları ile birlikte olmasına göz yummaktır. Hatta oturup kritiğini bile yapabilirsiniz. :P 

Kimine göre ilişki kurtaran kimine göre ilişki batıran bir şey. Ayrıca cinsel konularda dikkatli olmak gerekir ki, çiftlerin infekte olup bu sadakatsizlikleri neticesinde birbirlerine karşı geri dönülmez olaylar silsilesinin başlamasına vesile olabilirler. Bakınız açık ilişkiye karar verdiğinizde dahi “samimiyet” ve “sadakat” yine ön plana çıkıyor. Zira korunmasız yaşanan bir ilişkiyi sevgiliden saklamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini varın siz düşünün. Kim bilir belki tek gecelik diye başlayan bir ilişkide sevgilinizin gönlü o kişiye bile kayabilir. J

Tam manada bir açık ilişki yaşamak istemiyorsunuz ama belli esnek kurallarınız olabilir. 

Örneğin;

-       - Bir birimizden 3-4 ay ayrı düşebileceğimiz durumlarda,

         - İlişkinin monotonlaşıp ilişkiyi kurtarır düşüncesine kapıldığınız zamanlarda,

         - Sadece başka şehre veya ülkeye gittiğimiz zaman,

gibi gibi. 

Yada;

Açık ilişki yaşamaya karar verdiğiniz zaman belli başlı kurallar da oluşturabilirsiniz.

      -  Yaşadığımız şehir içerisinden kimse ile olmaz

      -  Arkadaş ortamımızdan kimse ile olmaz

gibi gibi.

Sonuç olarak; ister açık ilişki taraftarı olun ister olmayın ama bana göre ilişkilerde sadakat önemli. Sadık bir sevgili bulmayı bırak, gerçek manada bir sevgili bulmanın zor olduğu ve fastfood kültürünün iyiden iyiye yerleştiği zamanımızda sevgilinize sahip çıkın.

Ne çok sıkın ne de çok gevşek bırakın.

;)
Ogaybende Blog Yazarı

8 yorum:

  1. Açık ilişki, gerçekten de tartışılabilecek bir kavram. Böyle bir şey olmamalı diyemiyorum. Bizler, genellemelerden çok çektik. Bunu yapmak istemiyorum. Her aşkın kendi dinamikleri, kendi kuralları ya da kuralsızlıkları var. Sadakat de diğer kavramlar gibi kişiden kişiye değişebilir.
    Benim açımdan açık ilişki diye bir şey olmaz. Çünkü, aşkı bir kişide yaşamanın mümkün olacağını düşünüyorum. Seks falan bence sevdiğin insanla yaşanmalı. İnsanın sevgilisi varken bir başkasıyla iki dakikalık zevkten başka ne yaşayabilir ki. Şayet yaşıyorsa, yani bir şeyler hissediyorsa zaten sevgilisiyle olan ilişkisini sürdürmesinin bir anlamı kalmıyor. Sen "Kıskancım, sevdiğimi paylaşmam." demişsin. Bu kabul edilebilir bir şey. Çünkü, biraz klişe olsa da seven kıskanır. Yalnız, o sevgili paylaşılmayı istiyorsa, bu davranış aşkla, sevgiyle ne kadar bağdaşmaktadır. Bence seven her şeyiyle; ruhuyla, gönlüyle ve tüm bedeniyle sevdiğine ait olmayı ister. Yanlış mı düşünüyorum, yoksa istemez mi?
    İleride bir sevgilim olsa, bana böyle bir şey istediğini söylese, kırılırım. Ona yetemiyor muyum, onu mutlu edemiyor muyum diye düşünüp üzülürüm. Umarım, açık ilişki, sadakat gibi şeyleri konuşmanın aklımızın ucuna bile gelmeyeceği ilişkilerimiz olur.

    YanıtlaSil
  2. Açık ilişki karşı tarafı çok seviyorken yanlış bir ilişki biçimiymiş gibi geliyor bana.Fakat doğru partneri bulamadığında, yakın zamanda bulamayacağına inandığında bir boşluk doldurma, hoş vakit geçirme, sevişme olarak düşünücek olursak çok sağlıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten karşı tarafı çok seven birisi bunu teklif dahi etmesin yani :D

      Sil
  3. Açık ilişki hertürlü tehlikeli insan oğlu affedersiniz.Biraz aç gözlüdür.Eşinden daha iyi birisini bulduğunda (bulacağına kesin gözle bakıyorum) ayrılıklar oluyor.
    Şimdilerde öyle çıkalım derler ama ilişkiye sahip çıkmazlar. Çünkü daha iyisini buluyorlar birde
    çoğu varken azıyla kim yetinirki :)
    Bana göre herkesle iyi degil en azından bir arkadaş grubun olsun ondan başkasına bakmayın daha sağlıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşinden daha iyisini bulmaktan ziyade olay aç gözlülük olarak açıklanabilir net olarak ;)

      Sil
  4. Ö l d ü r ü r ü m .
    Bu kadar netim.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın