Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: White Frog (2012)



(Beyaz Kurbağa)

Selam;

Yine bir ne izledim bölümü ile karşınızdayım; hoş bir çok film / dizi izliyorum ama yazmak içimden gelmediği için gecikebiliyor. 


2012 ABD yapımı filmin türü ise Dram. Gerçekten de ara ara gözlerinizi nemlendirebilir. İlk başlarda monoton ve sıkıcı gibi gözükse de ilerleyen dakikalarda sizi içine çekiyor. 


"Nick, zengin bir aileden gelen biri olarak ekonomik kimliği, Asperger sendromlu bir hasta olarak sosyal kimliği, Asyalı Amerikalı olarak etnik kimliği etkisi altında hayatta kalmaya çabalıyor. Nick’in dünyası ve görünüşte mükkemmel Yang ailesi, Nick’in ağabeyi Chaz’in ani ölümüyle sarsılır. Cenaze sonrası, Nick kendini ağabeyinin arkadaşları tarafından Doug da dahil olmak üzere kabul edilmiş bulur ve onlarla zaman geçirirken ağabeyinin özel korkuları ve gizli rüyalarını keşfeder."


Peki eşcinsellik bunun neresinde derseniz her tarafında :) Zira film Asperger senfromlu bir çocuğun etrafında dönen olayları anlatıyor, abisi de bir eşcinsel. Asperger sendromlu ya da otizm gibi toplumdan farklı! gibi gözükenlerin aslında farklı olmadıklarını, öteki diye bir kavramın olmadığını bunu bizlerin yarattığını ve bizlerin onları ötekileştirdiğini anlatıyor tabii anlayana. (!) 


Asperger sendromu ne olaki diyenler için;

"empati eksikligi, uygun olmayan tek yönlü iletisim, arkadaslik kurma becerisinde eksiklik ya da tamamen yoksunluk, tekrar edici konusma, sozle olmayan iletisim, belli konulara karsi ilgi gelistirme, durus bozuklugu ve sakar hareketler sergileme, cogunlukla normal ya da ustun zekaya sahip olma ozellikleri sergilerler." Kaynak


Özellikle empati ve tolerans yeteneklerimizin iyi gelişmesi lazım. Herkesin normal olduğunu anlatmaya çalışan farklı olanın farkına varmayı, yok saymamayı, onları anlamayı öğütleyen bu tarz filmlerin çokca çekilmesi ve izlenmesi lazım. Akabininde izlediğim Thats What I Am (2001) - Türkçe'ye "Ben Böyleyim" olarak çevrilen filmde de okullardaki bulliyng'lere (güçlü veya popüler olanın; ezik, güçsüz ve farklı olanı ezmesi) dikkat çekilmekte. (neyse ayrı bir başlık olarak ele alayım)

İş böyle iken halen şu tarz yorumlar gelebiliyor. Bknz. sinemalar.com adresinden;




Kendisi filmden alması gereken farkındalığı alamadığı gibi bir de tavsiye etmiyormuş. lol.

Filmin imdb puanı; 6,8. Benim puanım ise; 7.

ve gelelim filmin yakışıklısına; 

Efenim Asya taraflarından hoşlanıyorsanız eso beso beslemesi gibi filmdeki asyalı kardeşleri sevebilirsiniz. Koyu bir Teen Wolf izleyicisi iseniz de Tyler Posey' i seçebilirsiniz. (eneeem bu fotoda hoş çıkmış ama filmde beğenmedim hıh)




Lakin benim yauşuklum; 


Gregg Sulkin 


o dudaklar...

iyi seyirler...


Ogaybende Blog Yazarı

3 yorum:

  1. Randy'nin, babasına gay olduğunu söylemesinin ardından babasının verdiği tepki çok güzeldi. Sanırım o ebeveynlerden sınırlı sayıda üretmişler. Çoğumuza kalmamış. :)

    Ülkemizde herkes, birilerine göre öteki. Biz ise bu toplumun en ötekisi olarak her kesimden dışlayıcı tavırlara maruz kalıyoruz. Böylesi güzel filmlerle bir farkındalık oluşturulabilir ama nerede bizde o yönetmenler, senaristler. Gerçi birbirinin aynısı filmleri izlemekten vazgeçmeyen seyirciler oldukça senarist, yönetmen ne yapsın?

    Bence filmin en güzel ve en net mesajı şuydu:
    "Herkes farklıdır."

    YanıtlaSil
  2. Hızımı alamadım, bu film de dahil dört tane daha izledim. Bende kendi hayal dünyamı sınırsız sanıyordum. Meğer ne mükemmellikler varmış.

    YanıtlaSil
  3. Film süpermiş ayrıca siteme destek olur musunuz? http://gaylovesother.blogspot.com.tr/?zx=cb84f95ed0100956 Gaylerden övgüyle bahsediyorum, konuşma havasında olacağız hep, tavsiye de vereceğim tıpkı Ogay gibi. Kendi yaşantımdan parçalar da olacak.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın