Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Arkadaşa - Dosta Eşcinsel Olduğunu Açıklama



Selam;

Bir önceki yazıda Aileye açılmak ve dolaptan çıkmak  konusunu bitirmiştik. Peki arkadaşa, kankaya, dosta açılmak nasıl oluyor, olabilir, olmalıdır, olmalı mıdır? :D 

Efenim öncelikle arkadaş - kanka ve dost kavramları aynı şeyler midir? diye sorarsanız, Bana göre aynı değildir. Arkadaş ve kanka enseye tokat göte parmak takılmaktan tutun da gördüğünüzde tanış olup selam verdiğiniz kişiye kadar geniş bir yelpazeyi kaplar. Ama dost öyle midir? Dostum dediğiniz ya da dostum sandığınız kişi sizin hakkınızda her şeyi bilir, siz de onun hakkında tabi. Ayak numaranızı, boyunuzu, kilonuzu, beden boyunuzu, dalga bouyunuzu (ne kadar da mutahassıbım :P) o.O lol bi dk konu kaydı :D o kadar değil tabi ama dost dediğin kişi seni çok iyi tanıyan ailene ait sırlarını bilen kafan attığında, sinirlendiğinde, sevindiğinde omuzunda ağlayıp gülebileceğin kişi demektir. Sırlara hakim! 

Bu sebeple bi gazla "o benim dostumsa beni bilmeli ona açılmalıyım aramızda sır kalmamalı" diyerek dostunuza açılabilirsiniz ya da arkadaşlarınıza bu safhada açılma olayı ha dostun olmuş ha arkadaşın fark etmiyor verecekleri tepki önemli. 

O zaman hemen sorularımıza geçelim :))



Açılmalıyız;

Çünkü samimi olduğunuz ortamlarda hetero gibi davranmaktan sıkılmış olabilirsiniz,
O sana her şeyini anlatıyordur ama sen kendinden tam olarak bahsemediğin için sıkıntı çekiyorsundur,
Bazen kafan atar ve O nasıl sevgilisinden, aşkından ya da imkansız aşkından bahsederek sana içini döküyor ise senin de dökebileceğin birisi olsun istersin,
Acaba O da eşcinsel mi diye :D kafanda soru işaretleri doğmuş olabilir,
Ona aşık olabilirsin (o.O)
Homofobiyi böyle böyle kırıcaz, kafalardaki belli kalıpları yıkıcaz diyerek aktivist düşüncelerin ağır basmış olabilir,
Sana devamlı karşı cins ayarlamaya kalkmasından bıkmış olabilirsin,

Açılmamalıyız;

Çünkü onlar gelip bize "ben heteroseksüelim" demiyorlar ben neden demek zorundayım ki,
Akılları omuzları üstünde taşıdıkları başta değilde başka başta (ahaha) olduğu için seni kendisine asılıyormuş sanabilir,
Çok samimi olduğunuz için onu kaybetme durumu ortaya çıkabilir,
Sırdaşım, dostum, arkadaşım sandığınız kişilere sırrınızı açıp bir gün sonra tüm okula yayıldığını öğrenebilme riskiniz vardır,
Sevgili Nakhar' ın dediği gibi "bu durumu size karşı" kullabilecek zihniyette kişilerin eline istemeden koz vermiş olunulabilir.




Her zaman dediğimiz gibi "beni bilmeliler" diyerek açılmak zorunda değilsiniz. Tamamen sizin iradenize kalmış bir durum. Açılmaya karar verdiğiniz zaman iyi düşünüp öyle hareket ederseniz bir sıkıntı yaşamazsınız. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar "açılmanın tadını alınca gerisi çorap söküğü gibi geliyor herkese söylemek istiyorum" diyor :))

Bana "arkadaşıma açılmak istiyorum ne yapmalıyım" diye soranlara verdiğim taktiği buraya yazmak istiyorum. Ne kadar mantıklı olur ne kadar işinizi görür bilemem :)) Deneyenler memnun kaldılar.

Malzemeler;

1 Adet domates
2 diş sarımsak 
1 dildo

asdfsdgddaf (random gülme) konuya öyle girince yemek tarifi verecekmişim gibi oldu :)) gelelim taktiğe;

Efenim açılınılacak olan denek bireyin eşcinseller hakkındaki düşüncesi nedir, homofobik midir değil midir bence onu öğrenmeye çalışın. Cinsel konularda soru sormak isteyen kişilerin yaptığı gibi "bir arkadaşım var" ile lafa girin :))

Duruma göre çok samimi iseniz bir kaç gün düşünceli durabilirsiniz. "Nen var kuzum" diye sorduğunda da "yea bir arkadaşım var mahalleden sana söylemelimiyim bilmiyorum ama belki sende fikir verirsin çocuk eşcinsel olduğunu açıkladı beni kendine yakın gördü hem sevindim hem de ne diyeceğimi bilemedim sen 5 dk öncede sendin şimdi de sensin" dedim "sen olsan ne yapardın" diyip topu yuvarlayın gitsin dökülürse ne âlâ. Aynı şekilde eşcinsel olduğunu düşündüğünüz bir arkadaşınıza da bu şekilde yaklaşıp ortamı yumşatabilirsiniz ama biz eşcinseller zeki insanlar olduğumuz için sen bunları söylerken muhtemelen kuyrukları bir birine dolaşmayan 40 tilki harekete geçer ve :D senin eşcinsel olduğunu şıp diye anlar :)) 6. hissimiz sağolsun.

Sonuç olarak ortam yoklaması yapmadan açılmayın. 
Ogaybende Blog Yazarı

16 yorum:

  1. Sen böyle yazmaya devam et ogbdcim :* Daha okunulası ve en önemlisi daha samimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gleekcim :* (orada eso besocuma takılıyorum sadece yoksa kendisi hem yazılarımı hem de beni pek bir beğenir :DDD)

      Sil
  2. bir arkadaşım var...söylenilmeyen her şeyin ilk cümle yoklaması yahu asd (:

    YanıtlaSil
  3. Bir arkadaşım var taktiğini uygulayın. İşe yarıyor :D ''Arkadaşlarımın'' yarısının homofobik olduğunu nasıl anladım sanıyorsunuz?

    Bence sen böyle iyisin ogaybendeciğim, çok samimi, çok yakın geliyor böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Britneycim; o taktik hayatın çoğu merak edilesi alanında kullanılan bir taktik diye düşünüyorum :)

      Sil
  4. Açılmanın çorap söküğü gibi gelmesi olayına kesinlikle katılıyorum. İlk arkadaşıma söyledikten 1 ay sonra bütün yakın arkadaşlarıma açılmıştım arka arkaya :D
    Ayrıca eğer homofobik değillerse ki şanslıyım değillerdi çok rahatlatıyor insanı. Tabi iyi düşünüp yoklayıp açılmak lazım ama en yakın arkadaşınla eski sevgilinin konserine gidip bak bu benim eski sevgilim diyebilmek benim için gayet hoş olmuştu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem açılmış hem aşmış :DD Tebrik ederim efenim ;)

      Sil
  5. ay melis görüyor musun, beğenmemekler bilmem neler... ay duyan da adamı kör kuyularda ışıksız kodum sanır, ajitasyonun böylesi... (altıma doğru 1500 diyerekten)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha eso ve de beso cuğum (altıma doğru) seni ne kadar sevdiğimi bilirsin (bir kaşık suda boğar) :))

      Sil
  6. Ben kardeşim dediğim en yakın arkadaşıma 9.5 yıllık arkadaşıma açıldım zerre pişman değilim açıkçası :) Şöyle bir durum var ki o kişi sizin ona verdiğiniz değeri veriyorsa zaten ne kadar homofobik bile olsa sizi direk silip atmaz bir çözüm çıkar yolu bulmaya çalışır ya da homofobik değildir direk kabul eder. Sizi direk siliyorsa eğer zaten o kişi size sizin sandığınız kadar değer vermiyor demektir. Ben şanslıyımki benimki bana neden söylemedin piç homofobik miyim ben gibi bir tepki verdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet senin abla olayın daha bir bomba olmuş ama ;)

      Sil
  7. Benim en samimi arkadaşıma açılmam çok garip olmuştu. Biraz kafadan çatlak olduğum için direk söylemeyi düşünüyordum. Tabi ki yine hafif şark kurnazlığıyla acıtasyona girerek işte artık beni sevmeyebilir, görüşmek istemeyebilirsin ama önemli değil falan filan diye duygu sömürüsü yaparken," niye ki yaaa gay misin kiiii?" deyince ben de "evet" diye yapıştırıvermiştim :D Şimdi hala birbirimizi çok seviyor ve birbirimize erkek arkadaşlarımızı anlatıp ilişkilerdeki bahtsızlıklarımıza birlikte hayıflanıyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep öyle sanılmaz mı zaten "bir daha beni sevmezsin görüşmek istemezsin" ne kadar da içselleştirmiş ve kendi içimizde bile korkulacak bir şeymiş gibi sanmışız eşcinsel oluşumuzu ;)

      Sil
  8. Merhaba Sinan,bu konu hakkında uzun bir yorum yapacağım..Lakin dostum,arkadaşlarım,bütün arkadaşlarım,öğretmenlerim derken son nokta ailem olmuştu..Söyleyebileceğim tek şey ise bana 1 yıl öncesini geri verseler,en yakın dostum haricinde hiç bir kimseye ağzımı açmayacağımı bildiğim..Söylediğin şeye ise katılıyorum ''gelip bize "ben heteroseksüelim" demiyorlar..'' Çünkü heteroseksüellik normaldir..Eşcinsel olmak da normaldir ama bizler bu durumu anormalmişcesine,farklıymışcasına yansıtarak ''Ben homoseksüelim..'' diyoruz..Peki neden sadece en yakın arkadaşım ? Her şeyi paylaştığım insanla daha fazlasını,hissettiğim acımı,derdimi,sızımı paylaşabilmek ve var olduğunu bildiğim bir DESTEK için..Diğerleri dışladı mı,kötü bir tepki mi aldım..Hayır..Ama ben anlattıkça hayatımın basitleştiğini fark ettim,,Gördüğüm değerin azaldığını,kavga ettiğinde ilk yüzüne vurulan şeyin bu olduğunu anladım..Bir ortamda seni bilen kişilerin diğerlerine göre seninle daha az,hatta hiç ilgilenmediklerini gördüm..Oysa sadece en yakın arkadaşım yakınlığına yakınlık kattı..İnsanlar saygı gösterse dahi kendileri bile fark etmeden size verdikleri değer azalıyor ve sizler bunu hissedebiliyorsunuz..Öğretmenlerim ve ailem benim isteğim dışında bu konuyu öğrendiler..Doğrudur bir kişiyle paylaştınız mı gerisi hakikaten çorap söküğü gibi geliyor bana kalırsa fazla geç olmadan düğüm atmalıyız..Cesaretin bizlere ne getireceği belli olmuyor açıklık bizlere daha kötü şeyler de yaşatabilir..Risk tehlikedir..Bu yüzden şimdiki aklım olsa sadece ve sadece en yakın arkadaşıma anlatırdım,Ve sırrınız açığa çıktıkça hayatın daha monoton hale gelmeye başladığını göreceksiniz..en azından ben gördüm..Sevgilerle..Baran Can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Baran Can; katkıların için teşekkür ederim, bu gibi yorumlar açılmayı düşünenler için fikir sahibi olmalarında yol gösterir tarzda :)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın