Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Benim Çocuğum (2013)




Aileye açılmaktan bahsedipte bu belgeselden bahsetmemek olmaz idi. Hepimiz eşcinsel olduğumuzu farkettiğimiz zaman kendi içimizde ne güçlükler çektiğimizi biliyoruz. Peki bu durumu ailelerimiz öğrenirse ne olur? Olaya ailelerin gözünden bakan bir uzun metrajlı belgesel. 

"Anneler her şeyi bilir"

Bir kaç gönüllü aile bireyin bir araya gelerek bu durum karşısında ne hissettikleri, nasıl tepki verdikleri kendi ağızlarından ekrana geliyor. Onların gözünden kendimizi izlememiz daha farklı, daha duygusal, daha hüzünlü. Ve ne mutlu ki bu gibi aile bireyleri bir araya gelerek çocukları eşcinsel birey olan ve ne yapacaklarını, hangi kapıyı çalacaklarını bilmeyen ailelere kurdukları dernek aracılığı ile yardım eli uzatıyorlar. Tamamen gönüllü olarak. Ve siyasi alanlarda da bazı adımlar atmaya çabalıyorlar. Ne kadar görünür oldukları ve destek gördükleri ise malum :/ 

Her birinin ellerinden tek tek öpüyor ve minnet duygularımı iletiyorum. Yapımda ve yayında emeği geçenlere de binlerce teşekkürler.

Bana göre bu belgesele herkes bir şekilde ulaşabilmeli. Üzerinden zaman geçtikten sonra net üzerinden bedava izlenime açılabilmeli. Zira gösterim yerlerine gitmek isteyipte gidemeyen, satış yerlerinden satın almaya çekinen kişiler olabilir. Net üzerinden izlemek isteyipte fiyatı çok cüz-i bile olsa izleyemeyecek olan bireyler mevcut. Tabii ki belgeselin geliri yine bizler ve ailelerimiz için harcanacak o yüzden ne kadar fazla satılır ve izlenirse o kadar bağış demek lakin bazı durumları da göz önüne almak gerekli diye düşünüyorum. (bu konular hakkında yanlış bilgi sahibi isem yorum ksımında düzeltin)


Resmi Sitesi: http://www.benimcocugumbelgeseli.com/

Online İzleme: http://onlinefilm.org/en_EN/film/59254




LİSTAG, aile üyelerinden birinin eşcinsel, biseksüel, trans (travesti-transseksüel), interseks olan, ağırlıklı olarak anne ve babalardan oluşan bir sivil toplum oluşumudur.

Bizler çocuklarının LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) olması dolayısıyla yaşadıkları zorlukları ve deneyimlerini paylaşma ihtiyacı duyan aileler olarak birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.

Bizler LGBTİ bireylere sahip aileleriz. Kimimiz çocuğumuzun, kimimiz kardeşimizin cinsel yöneliminin ve/veya cinsiyet kimliğinin bildiğimizden farklı olduğunu öğrendik. Çocuklarımız, aile yakınlarımız bize açıldıklarında önce şok olduk, inkar ettik. Sonra bu durumun sebebini merak ettik:

Bu hormonal, genetik ya da ruhsal bir bozukluk mu?
Geçici bir ergenlik problemi mi yaşıyor?
Bu bir hastalık mı?
Bunu tercih mi ediyor? Neden tercih ediyor?
Arkadaşlarının etkisiyle mi böyle oldu?
Anne ya da baba olarak ihmalkar ebeveynler miydik?
Küçükken birisinin tacizine mi maruz kaldı ya da başına kötü bir şey mi geldi?
Onu yetiştirirken hata mı yaptık?


Bunlar gibi sayısız soruyu ister istemez kendimize sorduk. Ama bu sorularımıza kendi kendimize cevap bulmamız çok zordu. Bir araya gelip konuşarak, birbirimizden ve uzmanlardan destek alarak bilgilendikçe, sorularımıza cevaplar bulduk. Öğrendik ve güçlendik. El alem ne der korkusunu ve endişesini zamanla aşıp çocuklarımızı koşulsuz sevmeyi başardık. Çocuklarımızın aile içinde ve toplumda mutlu ve saygı gören insanlar olabilmeleri için onlardan beklediklerimizden çoğunun onların iyiliği için değil; bazen bizim, çoğu zaman ise akrabalar, komşular veya toplumsal çevremizin beklentilerini karşılamak için olduğunu anlamaya başladık. Ama en önemlisi onlar üzerindeki baskıları fark ettikçe, kendi üzerimizdeki baskıları da fark ettik. Anladık ki mücadelemiz sadece çocuklarımız için değil aynı zamanda kendi özgürlüğümüz ve mutluluğumuz için de olmalı.

Web Sitesi için: http://listag.wordpress.com/

Twitter hesabı için: https://twitter.com/LGBTTAileGrubu

CETAD’dan (Cinsel Egitim Tedavi ve Araştırma Deneği) Danışma Hattı
0  531 467 77 53

Diğer LGBT Filmler
Ogaybende Blog Yazarı

2 yorum:

  1. Belgeseli izledim ve çok beğendim gerçekten ancak ücretsiz izlenmeye açılması konusunda sana katılıyorum. CD D&R da satılıyor ancak D&R olmayan şehirler olduğu gibi bu şehirlerde belgesel genelde gösterime de girmiyor. Bende ücretsiz izlenmeye açılması konusunda seninle hemfikirim.

    YanıtlaSil
  2. Ben henüz izlemiş değilim ancak izledikten sonra geken kanaatler doğrultusunda aileye açılma konusunda daha da cesaretleneceğim kesin.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın