Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Latter Days (2003)



Selam;

Uzun süredir yazmıyorum, yazacak elimde konular var ama canım istemiyor nedense (o.o) ben de bir film tanıtımı yapayım da günü kurtarayım bari diyerekten Latter Days filmini ele almaya karar verdim. 

Eşcinsel temalı izlediğim ilk film olma özelliği taşıyor kendisi. O zaman için baya etkilenmiştim. Klişe sahne ve konularla bezeli olsa da yer yer güldürüyor yer yer ise duygulandırıyor özelikle mormon gencin annesi ve kendisi ile olan çatışması sonucu ağlaya da bilirsiniz ;) 

"Christian bir restoranda garsonluk yapmakta ve yeni kişilerle tanışıp yeni heyecanlar arayan çekici bir gençtir. Elder ise dini inançlarına bağlı bir ailenin çocuğu ve bir Mormon misyoneridir. Arkadaşlarıyla çeşitli şehirlere giderek, gittikleri bölgedeki evlerin kapılarını çalıp tarikatı insanlara izah etmeye çalışırlar. Herşey Elder'in arkadaşlarıyla birlikte Christian'ın evinin birkaç blok yanına taşınmasıyla değişir. Christian arkadaşlarıyla Elder'i baştan çıkarıp yatağa atacağına dair bahse girer" Kaynak

- Girilen bahsin sonucu ne olacak?
- Görevi misyonerlik olan Elder,  acaba eşcinsel genci "normal" yola döndürebilecek mi?
- İlk görüşte aşk,
- Ortak alanlarda bulununca artan kalp atışları,
- ilk dokunuş,
- Homofobi
- Aşk

vs.

yeterince meraklanmışsınızdır umarım :P Ayrıca eşcisnel filmi izlerken gerçekleşen en ufak yakınlaşmada deli gibi heyecan yapıyorum şimdi yakalanacaksınız diye o heyecanı da yaşatıyor ;)

Peki film imdb den ne almış; 7,3 
benden ne alabilir; 9 

Filmin yakışıklısı Tabii ki filmin çapkını Christian diil (buraya hıh diyen ikoncan gelecek)

Mormon genç Elder yani Steve Sandvoss

1980 New York doğumlu film çekimi zamanında 23 yaşında olan yakışıklımıza ait bir foto;




yavrum salyanı sil ve öyle oku, Kendisine sorulan eşcinsel misiniz? sorularını "Hayır değilim" diye cevaplıyor imiş ve medya ısrarla bu konu üzerinden üzerine gidiyormuş, dış sitelerin yalancısıyım bilemicem. 


evet liseli ergen stayl son paragrafım ile tanıtımı bitireyim :P


En son ben de sordum şöyle bir yanıt aldım sonrasında neler oldu hatırlamıyorum :D 




Ogaybende Blog Yazarı

8 yorum:

  1. Uzuuun zaman önce izlemiştim ben de. Yazsam mı diye ara ara aklımdan geçiyordu. İyi yapmışsın bence yazmakla. Özellikle Hüseyin Kaç(k)ın gibi tiplerin dolandığı bir dönemde "tedavi" adı altında neler yapılabileceğini de az biraz gösteriyor bu güzel film.

    Bana sorarsan da filmin yakışıklısı bahsi geçen mormonumuz :)

    YanıtlaSil
  2. Zaman buldukça blogda gezindim baya bir yazı var biraz zaman aldı hala hepsine bakmış sayılmam.
    Sinema söz konusuysa; onu, eşcinsel biseksüel aseksüel vs temalı diye kategorilere ayırmam. madem böyle yazılmış blogda, eşcinsel temalı çok fazla film izlemediğimi farkettim diyebilirim. profesyonel bir sinema izleyicisi olarak iyi önerilere açığım. fakat nasıl desem? ben sinemada böyle barby ya da onun erkek arkadaşı gibi tipleri izlemeyi sevmiyorum. basit tabirle plastik holivud filmlerinden bu nedenle uzak duruyorum.Kıllı, göbekli, ,sıska, çırpı bacaklı, selülitli gerçek tipleri izlemeyi daha bir seviyorum.
    Çok iyi bilmiyorum ama tüm eşcinsellerin içinde bu mormon tipinde kaç kişi çıkar gerçek hayatta? bence çok fazla çıkmaz. Filmin künyesine bir göz attım izlenebilir de gelmedi açıkcası. Eşcinsel temalı bloglardaki bu plastik tipli fotoların blog sahibinin fantezilelerine, eğilimlerine yorabilir, bunu anlayabilirim. Fakat sinemada olmaz. Normlara başkaldırırken sistemin başka bir normalleştirmesinin kıskacına takılıyoruz çoğu zaman.
    iyi film önerilerine açık olduğumu belirterek sıkıcı yorumumu bitiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun sıkıcı değil her türlü yoruma açığız efendim (siyasetçi ağzı) :))

      çoğu eşcinsel filmde olduğu gibi bir çok film ve dizide de görsellik ön planda oluyor, zira izleyici o hayata özenerek izlediği için alttan alttan filmin veya dizinin vermesi gereken mesajı alıyor ise ne mutlu. Çoğu film klişelerle dolu olsa bile içerisinde kendi yaşanmışlıklarından bir şeyler bulununca daha bir tatlı oluyor. Diğer film önerilerime de bakmanı siterim ;) ve tekrar geçmiş olsun

      Sil
    2. Hoşgörülü insanın hali başka oluyor (politik bile olsa) :)

      Sil
  3. Güzel bir şeye benziyor izleyeceğim mutlaka :) ayrıca görsel materyallerini çok beğendim yerim onlarıı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun :D izledikten sonra da yorumu bekleriz içimdeki anılar ,)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın