Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ben Eşcinselim! Açılıp Saçılma




Açılmak - saçılmaktan kasıt bu yazının da, son günlerde ele aldığım aileye ve arkadaşlarımıza açılmalımıyız, gerek var mı, açılmaya karar verirsek neden vermeliyiz ya da neden açılmamalıyız ile ilgili yazıların devamı niteliğinde olması. Bilindiği gibi sol üst köşede de bir anket başlattım bu konu ile ilgili.

Peki bizler "eşcinsellik normal" diyoruz ama sanki anormalmiş gibi bunu çevremize söylemek zorunda hissediyoruz kendimizi. Sizce kendimize mi ötekileştiriyoruz? Yani bir heteroseksüel bize gelip ben kızlardan hoşlanıyorum yea diyor mu? da biz de demek zorunda hissediyoruz kendimizi. Belki de çevreden gelen karı - kız muhabbetinden, evlenme olaylarından ya da her birimiz ayrı rengiz bak ben de eşcinselim mesela demek için mi açılmamız gerekiyor. 

Veya eşcinsellik gibi ağır bir yükün altında kalmayıp bunu omuzlarımızdan atmak mı derdimiz ya da kendi kendimizi sözüm ona meşrulaştırmak mı? Eşcinsellik ağır bir yük mü sizce? ya da meşrulaştırılması gereken bir durum mu, zaten normal değil miyiz? bizim böyle hissetmemizi sağlayanlar onlar olduğu için mi, bu savaşımız. 

Aslında bizler normaliz ama onların gözünde anornal ve normal olduğumuzu anlatma çabası tüm bu yaptıklarımız. Senden ne farkım var demek bir nev'i. Ve heteroseksüel dünyanın gözünde hepimiz aynıyız heteroyuz ve o yüzden gelip biz heteroyuz demek zorunda kalmıyorlar bize ;) 

O yüzden ne açılmalıyız diyebilirim nede açılmamalıyız. Kişinin kendi vereceği kararı, bakın bugün sanal alemde bir haber dönüyor. İstanbul'da eşcinsel düğün. Elbette resmi bir birliktelik yok ama eş - dost - akraba - arkadaş katılımı ile şahane bir gece yaratmışlar kendilerine. Tebrik ediyor, bir ömür mutlu olmalarını diliyorum.



okulda çok yakın iki kız arkadaşım vardı onlar sürekli "senin sevgilin yok mu?","niye yok?" falan diye soruyolardı.ben de bi gün evet dedim sevgilim var 6 aydır birlikteyiz. sonra resmi varsa göstersene dediler. çıkarttım sevgilimin resmini gösterdim  yüzlerindeki ifade çok keyifliydi yaa wallahi sırf o ifadeyi bi kez daha görmek için herkese açılasım geliyo

***

Ne kadar mümkünse, o kadar, hatta onu biraz da zorlayacak kadar açılmamız gerekir. Eğer yeryüzündeki tüm eşcinseller, ki milyonlarca eder, aynı anda eksiksiz açılsalardı, ortada emin olun hiçbir problem kalmazdı. Her sülaleden, her apartmandan, her ofisten birden çok eşcinsel ortaya çıkardı ve dünyanın bunu olduğu gibi kabul etmekten başka şansı kalmazdı.

***

açılmanın gereksiz olduğu, bazı doğruların her zaman söylenemeyeceğini en azından herkes için aynı şeyler ifade etmeyeceğini söyleyen bir arkadaşımız ise olayı şu şekilde yönlendirmiş;

-Baba Fashion Tv yi açarmısın çocuk çok tatlıymış! 

-Anne akşama ben yokum bahsettigim çocuk vardı ya aslında o benim sevgilim onlara gidiyorum..haa bu arada akşam sevişicez. 

-Baba sana bahsettigim Bodrumda goturdugum aslında kız değildi o erkek! 


-Baba çok üzgünüm benim yüzümden kalp krizi geçirip öldün ama sadece sana dürüst olmak istemiştim! 

(olaya şu şekile müdahale edebilirim ki; açılmak demek onlara yatak odanızı da açıyorsunuz demek değildir ;) )

***

Neden bilmek zorundalar kimi ilgilendirir 24 25 30 yaslarında bı erkegın ilişkisi ailesi bile olsa kimene annnemiz babamız bizi dunyaya getirenler ama benım ozellıklede bellı bı zaman diliminden sonra hayatıma mudahale etmeye hakları olmalı mı benım sevgılım ilişkilerim kısacası özelim benden başka kimi ilgilendirir? buyudukce dahada inanıyorum bu düşünceye ben benim benim hayatım benim özelim ne ailemi nede cevremdekılerı ılgılendırır müdaheleye asla ızın vermem

***

Bugün Dünyanın neresinde olursak olalım bana göre, örflerin, adetlerin, ananelerin ...vs lerdeki çoğu kuralların temelinde Din yatmaktadır. Ve kendi dinim olsun diğer dinler olsun eşcinselliği yasakladığı için maalesef toplumdaki genel görüşü ve yargıyı değiştiremeyeceğizdir.... (02.08.2006 günü konu ile ilgili yazdığım yorumum)

***

en onemlisi ic rahatligi icin acilir bence. her ne kadar aslinda soylenicek bir sey olmasa da her seyi soyledigin insanlara soyleme ihtiyacindan soylenir. 

evde gay bi arkadasin varken en yakin dostlarin kapiyi calinca kapiyi acamamak yerine 'hosgeldiniz! bu da internetten tanistigim gay arkadasim!' diyebilmek icin. 

askini istedigine anlatabilmek icin. 

bu en yakin arkadaslarin arada sirada ortadan kayboldugunuzda nerede oldugunuzu bilebilmesi icin... internete cok girdigin icin hacker olmaya calistigini sanmamalari icin. 

en samimi ortamda bile can sikici kiz arkadas sorulariyla karsilasmamak icin ve yalan soylememek icin. 

canin dostunu kolundan tutup gay bar'a goturebilmek icin. 


yanlis anlasilmamak icin. anlasilmak icin.

***

Üniversiten'den çok yakın bir hetero dostuma yıllar sonra alkollü bir akşam açıldım. Bütün yılların bende biriktirdiği gözyaşlarına boğulmuştum. Hem rahatladım hem de pişman olmuştum. Hatta 3-4 ay ısrarla benle görüşme isteğine rağmen utancımdan görüşmemiştim. 
Şimdilerde acayip rahatım onunla paylaştığım için. Ama öyle herkese de açıklanamıyor ki, bunca yıldır kendi içimdeki tüm savaşlara rağmen normal olmadığımı düşündüğüm anlar da oluyor maalesef... 


Kolay olsa zaten bu konu tartışılmazdı diye düşünüyorum.

***

Açılıyorum çünkü, arkadaşlarımla sevgilimi tanıştırmak, sosyalleşmek için. Giz'i kapaklamaktan çok, konfora ulaşmak için... 

Açılamıyorum çünkü, "3. cins" diye adlandırıldığım, sanki insan değil de başka bir şeymişim gibi davranıldığım bir bakış altında olduğum için... 

Açılıyorum çünkü, gizlenmekten yoruluyorum. 

Açılamıyorum çünkü, gizlenmek zorunda bırakılıyorum. 

Pandora'nın Kutusu : 

Açıldığında ne olduğunu görmeden bilemeyeceğimiz vahim durum... 

***

açılmak ile ilgili derleniş olduğum forum yorumlarından bazılarını sizinle paylaştım. Belki bu başlığa devam ederim şimdilik bu kadar yeter. Hea bana açılma yöntemi söyle ogaycim diyenler için buyrun :D (yerse tabi :D)





Dolaptan Çıkış Hikayeleriniz için TIKLA...
Ogaybende Blog Yazarı

9 yorum:

  1. Açılamıyorum çünkü yaşım küçük. Hayır hayır bu bencede bir bahane. Benim gibi bir asosyal bile birilerini bulup açısıyla herkes bulabilir demektir. Ama gerçekten bir sorun varsa o da lgbtlerin bile kendilerini labullenmemesi bence. Onların olmaz destek olmayacaklarsa bari köstek de olmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her hangi bir LGBT üyesinin bir diğerine baskı kurma gibi bir lüksü olamaz, hiç kimsenin yaşam şartları, ortamı ve imkanları bir biriyle aynı değil sonuçta

      Sil
  2. Açılamıyorum çünkü hala çevremdeki insanlara çok bağlıyım özellikle de aileme. Ne zaman her işimi kendim yapacak kadar güçlü olurum o zaman geçer karşılarına onları kaybetmeyi göze almak pahasına söylerim.

    Şimdi bunu yapsam sonuç benim için intihar olur. Çok gazlayıcı bi yazı olmuş + videoya yarıldım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha yazının amacı her türlü düşünceyi bir arada toparlamak, örnekler koymak sizlerin kafasında soru işaretleri oluşturmak, açılmalıyım dediğin zaman bu konuda yalnız olmadığını hissetmen ya da açılmamam gerekiyor dediğin zaman da yalnız olmadığını hissetmen. Amaç en doğru şekilde hareket etmeniz gerektiğini söylemek. Hiç bir şey için zorunlu değilsiniz ;)

      Sil
  3. Ağzına sağlık. Çok iyi anlatmışsın. Herkes -çoğunluk- senin gibi düşünüyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, aklın yolu birdir anılarcım ;)

      Sil
  4. Bence ailesinin duruma bakis acisini kestirebilen arkadaslar acilmalilar, ben acildim, babam haric ailem biliyo hatta erkek arkadasim evime dahi geldi. Fakat sosyal cevresi pek genis biri degilseniz ve kucuk bi sehirde yasiyosaniz ki bu ben oluyorum, disari her ciktiginizda biriyle iliski yasamaya gidiyomussunuz gibi algilanabiliyo aileniz tarafindan. Tek sefer iliski yasamak bu acidan zor oluyo, surekli bi arkadas iste dediginizde yemiyolar. Gorunur olmaliyiz ya, en yakin uc arkadasim biliyo beni ki bakis acilari en basinda bile olumsuz degildi, kolayca bagirlarina bastilar. Ama ogay elbette hakli, butun sartlari dusunerek hareket etmek lazim. Acilmak zorunda degiliz ama iste gorunurluk meselesi de onemli dedigim gibi.

    YanıtlaSil
  5. Döktürmüssün yine ;) Insan boyle yazilarda kendini sorguluyorki en onemlisi de bu bence

    YanıtlaSil
  6. A yok daha neler o video neydi lan :D Ben öyle bişey yapsam camdan aşağı on parça inerdim heralde akfjak :D

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın