Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ahlak !, Ahlaksızlığı




Genel bir ahlak olayının “genel” kısmının her insanın kabul edeceği türden sınırlardan ibaret olduğuna inanmaktayım. Şöyle ki; aile bireyleri arasındaki, komşular arasındaki, iki arkadaş arasındaki veya şehirler arasındaki ahlak anlayışı oldukça değişiklik gösterebilmektedir. Kimine ahlaksız gelen olay kimine ahlaklı gelebilmektedir
.
Kime göre neye göre ahlak?

Örf adet, gelenek, görenek, din, yaşam biçimi, çevre vs gibi etkenler ahlak kavramını oluşturan kavramlardan bir kaçı bana göre lakin ahlak olayının topuzunu öyle bir kaçırıyoruz ki baktığımız pencerenin salt doğruları gösterdiğine inanıp bir başkasının yaşam tarzını kendimize uygun görmediğimizde rahatlıkla ahlaksız sıfatını yapıştırabilmekteyiz.

“Bir biseksüelin karmaşık öyküsü” adlı blog yazarına gönderilen bir mail sonrası yazar arkadaşımızın attığı post sonucu ahlak olayını şöyle bir düşündüm.

Bu ahlak anlayışının sınırı nerededir? Kime göre neye göre ahlak?

Bana göre; Tacizciler, hayvan tecavüzcüleri, çoluk çocuğa göz diken pedofililer, tecavüzcüler tüm herkesin ortak noktada birleşeceği ahlaksızlıklardandır.

Özgürlük karşındaki insanın parmağını göz bebeğimin önüne kadar getirmesidir kalkar da gözüme sokarsa o zaman iş değişir. Eşcinselliği ahlaksız bulanların nerelerine neyimizi sokuyoruz anlamıyorum.

Birisi bana şöyle bir şey dese;

Bir genç  gelse ve senin blogu okusa sonrada eşcinselliğe özense (loller lolü)  ne düşünürsün diye?

Sanırım şöyle bir cevap verirdim;

Bak kardeşim; o birisi gelip benim blogu bulacak (bulabilmek için eşcinsel blogları arasında fink atması gerekir) hadi buldu diyelim eşcinsellikle de alakası yok hop çarpıya basar kaçar oldu ki kaçmadı lan neymiş bunların derdi dedi okudu resimlere baktı falan ıyy iğrenç bunların nesi estetik yahu neyini beğeniyorlar derdi ola ki demedi içinde bir şeyler kıpırdadı (gaysin işte kabul et) sonra merak etti gitti bir erkekle yattı (lol biz bulamıyoruz yatılacak erkek şanslıymış valla) bu noktaya kadar yüzdü yüzdü geldi sonunda da bir erkekle beraber oldu hoşuna da gitti ! gay olduğunu kabul edecek efendi öyle özenmeyle merakla olmuyor bu işler.

Kediyi kuş gibi yetiştirip havalara ata ata uçuramayacağın gibi kuşu da miyavlatamazsın.

Kimse kimseye ahlaksızlık pompalamıyor; asıl herkesten AHLAKLIYIZ ki gizli saklı değiliz kapı önünde başka kapı arkasında başka şeyler karıştırmıyoruz erkeklerden hoşlanıyoruz diyoruz bizim gibi olanlar gelir okur gider, eşcinsel  olmayanlar ise bir çarpıya basmak kadar yakındır ortamdan uzaklaşmaya. Velev ki okudu siyah ve beyaz renklerin haricinde diğer tüm renkleri de görmüş olur dünya görüşü insanlarla ilişkisi değişir; kabul eder etmez ama saygı duyar.

Burası benim özelim benim gözüm, elini gözümün içinden çek! Hem burada hem dışarıda; git kendi püriten ahlak anlayışınla kendin gibi olanlarla birlikte ol…

Saygı duy ki, saygı duyulasın…
O Gay; Ben de... Blog Yazarı

1 yorum:

  1. toplum ortak çıkarımların sonuçlarını eğer topluca kabul ediyorsa ahlak; başta eşcinsellik gibi ataerkil yapının temelinde yatan 'üreme' kavramı ile pek de örtüştüğü kabul edilemeyecek olan şeyleri kabul etmiyor, edemiyor veya kendisiyle bağdaştırmıyorsa bunun adı ahlaksızlık oluyor.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın