Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Acemi Gayin Seks Kılavuzu 1: Anal Seks


Bu başlık altında birçoğumuzun kimseye soramadığı, sorsa da cevap alamadığı, ilgili sağlık kitaplarında bile yer verilmeyen fakat hayati önem taşıyan bir konuya değinecek; sağlıklı gay seksi üzerine araştırmalarımı paylaşacağım. İlk konumuz anal seks.


Anal seks nedir?

Anal seks için, gay cinselliğinin tanımlayıcı formu diyebiliriz. Çoğu gay, aktif veya pasif olsun, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadan bu deneyimi yaşıyor ve çoğu zaman hayal kırıklığına uğruyor. Canınız çok acıyabilir, ki ilk seferinde acır da, travmaya sebep olabilir veya daha önce tatmadığınız bir hazza ulaşabilirsiniz.

Öncelikle söz konusu bireylerin iki erkek olduğunu hatırlayalım ve erkek anatomisini inceleyelim. Penis başı, yani glans, içerdiği çok sayıda sinir ucu sayesinde erkeklerin en hassas bölgelerinden biridir ve orgazmda en önemli rolü oynar. Öte yandan anüs sadece bir boşaltım kanalı değil, aynı zamanda seksüel bir organdır; fazlasıyla duyarlı sinir uçlarıyla çevrelenmiştir. Aynı zamanda prostat bezi anüsün yakınında yer alır. Prostat bezinin uyarılması son derece zevk vericidir.

Penetrasyon (içe girme) sırasında pasif olan birey prostat bezinin ve anüs çevresindeki sinirlerin uyarılmasından zevk alırken, aktif olan birey penis başının/glansın uyarılmasından zevk almaktadır.


Hazırlık

Gerekli tetkikleri yaptırıp hiçbir hastalığınız olmadığına emin olun; varsa da partnerinize bu konuda dürüst olun. Basit bir mantardan HPV'ye, HIV'e kadar bir sürü cinsel yolla bulaşan hastalık var... Dikkatli olmak zorundasınız.

Anal seksin en önemli kuralı hijyendir. Temiz olmak zorundasınız. Hayır, yalnızca genital kıllardan bahsetmiyorum. İçiniz de temiz olmalı. Herkes oradan ne çıktığını biliyor fakat kimse onu görmek istemiyor. Neden bahsettiğimi biliyorsunuz :)

Ayrıca pasifler için söylüyorum; anatomik bir sorununuz veya hastalığınız (hemoroid/basur, ülserelezyon vb.) varsa öncelikle tedavi olmalı, hiçbir koşulda anal seks yapmamalısınız. Çok ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Seks yapmadan önce (veya birazdan anlatacağım yöntemi denemeden önce) bağırsaklarınızın içinin boş olduğundan emin olmalısınız. Metabolizması hızlı çalışan ve günlük hijyenine özen gösteren insanların bu konuda çok sıkıntı çekmediği bilinse de tedbirli olmakta fayda var. Laksatif (müsil) kullanabilir veya lavman yapabilirsiniz, ihtiyaç duyduğunuz ürünleri de her eczanede bulabilirsiniz.


İlk Deneyim Önerisi : Kendinizi Tanıyın

Daha önce hiç seks yapmamışsanız, aktif veya pasif olmanız önemli değil, bedeninizi tanımanızı öneririm. Bunu kendi başınıza yapın, kontrol sizde olsun. Birazdan bahsedeceğim şeyi her gayin deneyimlemesi gerektiğine inanıyorum. 'Ben aktifim, içime neden bir şey sokayım?' demeyin. Partnerinizin tatmini için vücudunuzun mekaniğini öğrenmeniz size büyük bir kazanım sağlayacaktır.

Kendinize bir dildo satın alın. Boyutu konusunda gerçekçi olmanızı öneririm, abartmayın. Yaşadığınız yerde bir erotik shop bulunmuyorsa veya erotik shoplara gitmekten utanıyorsanız, bir çok online shopun gizliliğinizi koruyacağını söyleyebilirim. Alışveriş yapmayı planladığınız sitelerin müşteri hizmetlerine (mail veya telefon yoluyla) ulaşıp bunu siz de teyit edebilirsiniz. Kredi kartınıza bir anonim şirket adına fatura kesilir ve gelen paket içinde ne olduğu anlaşılmayacak bir şekilde hazırlanır. Yani hiç kimsenin bundan haberi olmayacaktır.

Kişisel bakım ürünleri satan yerlerden veya eczanelerden kayganlaştırıcı almalısınız. Bir çok prezervatif markasının kendilerine ait kayganlaştırıcıları da bulunmakta. Onları tercih edebileceğiniz gibi cilt bakımı için kullanılan, bebek yağı vb. zararlı maddeler içermeyen kayganlaştırıcıları da tercih edebilirsiniz.

Yazıyı erotik bir hale getirmeden olabildiğince detaylı anlatmaya çalışacağım. Uygun ortamı hazırlayıp kendinizi rahatlatın. Uzanın ve anüsünüze bolca kayganlaştırıcı uygulayın. Önce parmaklarınızla başlayın ve en rahat olduğunuz pozisyonu bulmaya çalışın. Eğer anüsünüz kasılıyor veya dayanamadığınız bir acı hissediyorsanız kendinize zarar veriyor olabilirsiniz. Pozisyon değiştirin ve baştan başlayın. Ağırdan almakta fayda var.

Herşey yolunda gidiyorsa, çoktan ereksiyon olmuşsunuzdur ve bu teknik olarak bir sonraki aşamaya geçmeye hazırsınız demektir. Tekrar kayganlaştırıcı uygulayıp dildoyu yavaşça anüsünüze itin. Bir yandan mastürbasyon yapmanız daha da gevşemenize ve zihninizi boşaltmanıza yardımcı olabilir. Kendinize zaman tanıyın, dildonun tamamını içinize almak için acele etmeyin. Böyle bir zorunluluğunuz da yok. Yalnızca kendinizi tanıyorsunuz. İyice rahatlayıp hazır olduğunuzu hissettiğinizde dildoyu hareket ettirin ve keşfetmeye başlayın. Böylece nasıl ve nereden uyarıldığınızı, anal seks sırasında neyin zevk neyin acı verdiğini güvenli bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bir partnerle yaşanan ilk deneyimde çoğu kişi çok fazla acı çektiğini, hatta kanama geçirdiğini söyler. Bu, bireylerin bedenini tanımamasından kaynaklanan bir durumdur. İlk seferde elbette acı duyulur fakat kanama vb. ekstrem durumlar tamamen bilgisizlikten ve yanlış uygulamalardan kaynaklanmaktadır. 



Anal seks nasıl yapılır?

Kadınlarla cinsellik yaşamış olanlar bilir, anüs ve vajina birbirinden çok farklıdır. Vajina (çoğu zaman) penisi sarıp sarmalarken, anüsün yalnızca dış kısmı bunu yapar. Penis içine girdiğinde boşluktaymış gibi hissettirir. Bu da orgazm için gerekli olan glans uyarımını azaltan bir faktördür. Bu yüzden aktif olan birey penetrasyon esnasında hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyar. Öte yandan pasif için durum biraz farklıdır. Penetrasyondan ziyade prostat üzerine uygulanan baskı ve anüsteki uyarım, hazzın temel kaynaklarıdır. Yani şiddetli penetrasyon uyarılan sinirleri uyuşturacağından hazzı azaltabilir.

Pasifiniz acı çektiğini söylüyorsa veya bir şekilde acısını dışa vuruyorsa zorlamamalı, içinde bulunduğunuz durumu kavramaya çalışmalı ve adapte olmalısınız. Buna rağmen olmuyorsa sorunun ne olduğunu saptayana kadar denemeyi bırakmalısınız. Ortada bir sağlık sorunu olabilir ve pasifinizin bir genel cerraha görünmesi gerekebilir.

Her nasılsa penis kırılmasının en çok yaşandığı ülkelerden biri Türkiye. Bunda aktif olan bireyin bilgisizliği ve beceriksizliğinin payı olduğu kadar pasiflerin de (heteroseksüel ilişkilerde kadınların...) payı var. Bazı penisler tamamen ereksiyon olduklarında esnekliklerini ciddi ölçüde yitirirler ve bu da cinselliğe bir anlamda kısıtlama getirir. Anın heyecanıyla farkında olmayabilirsiniz fakat ciddi yaralanmalarla sonuçlanabilir. Zorlayıcı pozisyonlar denemeden, içgüdülerinize teslim olup vahşileşmeden önce partnerinizi ve kendinizi -tekrar söylüyorum- tanıyın.

Dikkat etmeniz gereken başka bir önemli husus, prezervatif kullanmanız gerektiği. Partnerinizle uzun süreli ve sadakate dayalı bir ilişkiniz yoksa prezervatifsiz ilişkiye girmemelisiniz. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir çoğu uzun yıllar boyunca kendini saklayabilir ve testlerde bile çıkmayabilir. Tek eşli bir hayatı benimseyene kadar bareback'i unutun :)


Anal seksten sonra...

Hayata dair her konuda olduğu gibi, hazzın yanında olumsuz getirileri de var. Dildo kullandıktan -veya seks yaptıktan sonra- anüsünüzün kapanması biraz zaman alacaktır. Tuvalette oturup sakinleşmeniz ve rahatlamanız gerekebilir. 

Hijyen kuralına dikkat etseniz bile utanç ve aşağılanma hissedeceğiniz kazalar yaşayabilirsiniz. Çünkü biz gayler de biyolojik saati çalışan, yaşayan varlıklarız. Sevgi ve sadakat olmayan cinsel birlikteliklerde bu gibi deneyimler her iki taraf için travmatik olabilir. Tarafların ne gibi tepkiler vereceğini kestiremiyorum bile. O yüzden hijyen kuralını fazlasıyla önemsemelisiniz. Sadece bu konuda takıntılı hale gelip bağırsaklarınıza zarar vermeyin (lavman sonrası tahriş gibi...).

Pasifize olmuşluk hissine hazır olun. Kültürel ve psikolojik nedenlerle kendinizi daha az erkek hissedebilir ve arzularınıza karşı koyabilirsiniz. Veya ülkemizde çoğu kez olduğu gibi bu durumu iyice yanlış anlayıp 'gay ne ayol kadınım ben' gibi hallere girebilirsiniz. Bunun yerine duygularınız konusunda öncelikle kendinize, sonra partnerinize dürüst olun. Kadınsanız kimliğinize sahip çıkın ve bir gayin sizinle ilgilenmesini beklemeyin :)

Ne sıklıkla seks yapıldığına dikkat edilmezse veya sekste aşırıya kaçılırsa anüste deformasyon olabilir ve bunun sonucunda akıntı vb. şeyler yaşanabilir. Bunun için öz bakımınıza daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir.

Anal seks üzerine söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar.

Hepinize sağlıklı ve güvenli orgazmlar dilerim :)

-Dut
Bildigin Dut Blog Yazarı

14 yorum:

  1. Bilgilendirici yazılarını büyük bir dikkatle okuyorum ve çıkarımlar yapıyorum. Kaan'da ve sen bu konuda gayet açık ve verimli şekilde yazabiliyorsunuz. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Boleyn, yukarıdaki yazıyı kaleme alan Sevgili Dut'a da senin aracılığın ile tekrardan teşekkür ediyorum ben de ;)

      Sil
  2. aman Tanrım didim bu bloga uğramayalı neler olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) olumlu mu olumsuz mu?

      Sil
    2. şekilsel anlamda değişmiş baya yoksa olumsuz olur mu bildiğin dut :P

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Ya bende çok istiyorum reelde ilişki yaşamak. hiç anal sex yapmadım. bu arada olurda sikilirsem İlk sexte anal bölgeyi nasıl temizlerim. Hangi yaş aralığında birine vereyim. Aktif olanın yaşı önemli mi? Ilk icin penisin boyu Ortalama kaç cm olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence boyutu önemli değil önemli olan vücut ve ten uyumu

      Sil
  5. Ben pasif hisler taşıdığımı düşünüyorum daha önce kendimi parmak ve havuçla deneyimledim ve oral ilişkide yaşadım.Anal bir ilişki yaşamayı istiyorum fakat kararsızım okuduklarımdan anladığım kadarıyla Anal bir ilişkiden sonra gündelik hayatımıza yansıyan kadınsı duygu huy ve hareketlerimiz oluşuyormu doğrumu bu? Yani ben gençliktir hoş gelir anal ilişki yaşadım yıllar sonra eşime aile hayatıma zarar verirmi böyle şeyler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle bir çekingenliğin varsa deneme

      Sil
  6. Harika bişey uyumlu partner olursa

    YanıtlaSil
  7. İnanıyorum ki çoğu birey anal ilişkiye sıcak bakıyor bir de kendinize uygun partneriniz olursa değmeyin keyfinize denemeyi tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın