Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Platonik Aşk



Platonik aşkı bilmeyen ya da yaşamayan yoktur. Bir site de platonik aşk şöyle tarif edilmiş;

"Onu görmek bile sizi heyecanlandırırken, o sizin yanınızdan, geçip gider. Siz heyecandan sapır sapır titrerken, o işiyle meşgul olur. O sizin için hayatınızdaki en önemli kişiyken, siz onun için sıradan birisinizdir. Hem aşık, hem de salak hissedersiniz kendinizi... Davranışlarından, konuşmalarından işaretler alıp, umutlanır, bozulur, küsersiniz. İşte Böyle Bir şey!"

Bence platonik aşkı en çok yaşayanlar eşcinseller dersem abartmamış olurum. Bir erkek bir kıza platonik olarak aşık olsa bile zincirlerini kırıp bunu karşısındakine açıklama şansı her zaman vardır ya da tam tersi bir kızın bir erkeğe olan aşkını açıklaması. Ama bir erkeğin okuldaki, mahallesindeki, alış veriş yaptığı marketindeki diğer bir erkeğe aşkı daha imkansızdır bu tamamen tek taraflı aşktır aynen yukarda denildiği gibi kendi kendine gelin güvey olunulup bitilir :)

Bir tanesi lise de bir tanesi de üniversite de olmak üzere 2 adet çok güzel platoniğim vardı hani okul yıllarım bana işgenceden çok sabah olsa da bir an önce okula gitsem modunda geçti bu yüzden. Özellikle üniversite deki baya bi fırtınalı idi hani kanın her görüşte ayaktan çekildiği hissi :) yaptıklarıma ben bile ! inanamadım. En gerçekçi yaşanan Aşk bu olsa gerek karşılıksız tamamen saf ve tek taraflı. Bunun karşılıklı olanını düşünemiyorum bile yeter de artar bile.

Nerden açtım bu konuyu Sevgili Siminya’ nın blogundaki şu yazıdan dolayı; şuçlu odur :) Platonik Aşk’ı çok güzel tarif etmiş; 


O'nun da iznini alarak çok beğendiğim ilk paragrafını alıntılıyorum;

"Gerçek şehir çocukları için hayatın rutini olan şeyler bize sayıyla geldi hep. Doğum günü partileri, gece gezmeleri, sevgiliyle geçirilen bir gün ve belki sevgilinin kendisi. Bizde eksik kalan yerleri hayal edip tamamladık. Misal aşkın eksikliğini platoniyle. Platonik aşk güvenli aşktır. Gerçek aşkın huzursuz edici, riskli detaylarından korkanlar için. Bu işte ustalaşınca aradaki farkı anlamıyorsun bile. Sezdirmeden sevip uğruna ağladığım, gıyabında seviştiğim platonik sevdalarımın sahiciliği önünde gerçek aşklarım secde etsin."

Son sözü yine ben söyleyeyim;


"Ben imkansız Aşklar için yaratılmışım..."
O Gay; Ben de... Blog Yazarı

15 yorum:

  1. ''Davranışlarından, konuşmalarından işaretler alıp, umutlanır, bozulur, küsersiniz.'' ne güzelde söylemişler.Bence de en çok platonik aşıklar eşcinsellerdir yani kendimden bilmekteyim eheh :)

    YanıtlaSil
  2. Ah ah yaşamayan bilmiyor. yanıyorummm :((
    Ellerine sağlık :(

    YanıtlaSil
  3. şöyle bi zihnimi tarayınca; askerdeyken diğer bölüğün üstteğmeni aklıma geliyor ayhh! nasıl desem, herifi her gördüğümde sarılmayı hayal ediyordum; seyretmekten kendimi alamıyordum, bi mayışma durumu oluyordu herif konuşunca...

    YanıtlaSil
  4. paltonik aşkı yaşamadım ben diyenimiz yoktur herhalde :))

    YanıtlaSil
  5. acı veriyor yeni baştan sevmesi tırım tırım :)

    YanıtlaSil
  6. bu topicte beni tarif etmişsin teşekkür ederim O Gay Ben de ;
    lise de üni de işyerinde olmak üzere üçtü benimkisi ve her sabah ayrı heyecan işe düşkünlüğümü takdir edenler bilseler maaşın hepsini platoniğime verirleridi sanırım ;)

    YanıtlaSil
  7. çoook geç görmüşüm ben bunu komşular.1.si bu konu benim konum 2 kez yaşadım ilk oldugunda tövbe demiştim bir daha asla malesef 2.si de beni buldu ama bir 3.ye kısmet.zor dostum zor.umutsuz ev gayleri

    YanıtlaSil
  8. @umutsuz; ne kadarı bizim elimizdeki bu durumun istesen de durduramazsın 3.sü değil 10.cusu bile olabilir :)

    YanıtlaSil
  9. aldıgım radikal karara göreee şimdi böyle bir şeye düşmeme gibi çaba içerisindeyim artık bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  10. platonik aşk escinseller icin bicilmis bir kaftandir. bi kac kere yasadim hepsi de dogal olarak hic bi hareketlenme olmadan sadece benim.hayal dunyamda oldu ve bitti. simdi yine yasiyorum ve o da bitiyor galiba. cektirdigi acidan ve hayal gucunu gelistirmekten baska bir sey degildir bu platonik aşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bitiremiyorum :( tam on sene oldu .. Aslinda sevgili gibiyiz AMA dostca bi sevgi Bu. Her animiz bir ve Ben en yakinken en uzagim ona, dokunuyorum AMA hissedemiyorum tenini.. Tuhaf ve hazmi zor bir durum platonik ask AMA bi okadarda heyecanlidir..

      Sil
  11. Acikcasi benim zoruma gidiyor hislerimi bastirip icimde yasamak. kendi kendimi umitlendirip sonra hayal kirikligina ugramanin verdigi eziklik beni cok yipratiyor

    YanıtlaSil
  12. hayatımda çekmediğim kadar acı çektim platonik beladır. tövbe bir daha istemem...

    YanıtlaSil
  13. Bende her gördügüm delikanliyi aşik oluyorum.kolumdan tutup yolda bile becerse gıkım çıkmaz.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın