Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Sizden Gelenler - Korkuyorum -



Selam;

Öncelikle yukarıdaki karikatürde anlatılan durumu yaşamayan yoktur :D Biraz sonra paylaşacağım mail ile bu konunun alakası pek yok aslında ama önce güldüreyim sonra düşündüreyim sonra da ilgili sıkıntıya kafa yoralım dedim di. (desem de inanmayın bana ne yahu sizin gülmenizden lol) (şaka) (yalan) (şaka şaka) (bknz. şizofreninin başlangıç seviyesi) 

---

merhaba.

ben çok şey bilmem.size şimdi ne demem gerektiğini de bilmiyorum.sanırsam bir saat kadar oturursam bir şeyler dökülücek.başkalarına öneri verdiğinizi okudum.benim de buna ihtiyacım var.öneri alabileceğim sizden başkası yok.birilerini bulabilirim sanırsam ama kolay olmayacaktır.hem sizin iyi yardım edebileceğinizi düşünüyorum. sizi tanımıyorum ama benden yaşlı** olduğunuzu ve daha iyi tahmin yapabileceğinizi biliyorum, eğer tam olarak bilmiyorsanız bile.sormadan önce kendimi biraz tanıtmam gerektiğini düşünüyorum.

(** şimdi bu yaşlı kısmı evkurusunu pek memnun edecektir katıla katıla da gülecektir kessin ama yahu ne yaşlısı oradan yaşlı mı duruyorum alla alla hıh) neyse devam edelim hoş ona göre yaşım büyük olduğu için öyle söylemek istediğini varsayalım; (yedim :D)

bilmediğimi söylemiştim.bildiğimden emin olduğum birkaç şey var.bunlardan biri kendim olmak istediğim.uzun zaman boyunca kendimden kaçmaya çalıştım.lisenin ilk yılı benim için çok kötüydü.sıfatlar,isimler ve adıllar.. her şeyin en kötüsü o yıla ait.'sürekli' dalga geçilmek size ne anlatır bilmiyorum.eşcinsel davranışlarım oldu sanırsam ama o parçayı önemsediler mi bilmiyorum..kolejde olmak çok kötü.okul değiştirdim.ilk on beş binden alan yaşadığım eve yakın anadolu lisesine geçtim.

arkadaşlarımın sonradan dediğine göre geldiğim ilk hafta çok gerginmişim.evet ben de terlediğimi hatırlıyorum uzun süre.çünkü üstüme atlayacaklarını bekler gibiydim.öyle olmadı ama ben panik içinde yarım yıl boyunca etrafta gördüğüm örneklerden korkarak ve uzak durarak onları taklit etmeye başladım .eski okulumda dipteyken buraya ortadan giriş yaptım.görüştükleri kişi ben değildim.sürüsüyle yalan ve taklit.mersinde geçti bunların hepsi.sınıfta akpliler yerine chplilerin olması önemli bir değişiklik yaratmıyor.

bildiğim başka bir şeyse sizin gibi olmadığım.ben hastayım sapığım dinsizim ve psikolojik sorunlarım var.ya da sadece radikalim.korktum.korkuyorum.

korkmak istemiyorum.kendimden korkuyorum.korkmamaya diğer insanları önemsememeye çalışıyorum uzun zamandır.çoğu konuda hiç önemsemedim zaten.sorun üzerinde çalıştıklarımda ilerleme sağlayamamış olmam.daha önce kendimi anlattıklarım oldu.iyi karşılayacak, değerlerime saygı göstericeğini düşündüğüm kişiler bile hakaret ettiler.bu yıl üniversite için ankarada yaşamaya başlıcam.

eğer hiç yalan söylemeden başlarsam bu sefer, her şey çözüme kavuşur mu?bu duvara bomba atmak mı olur yoksa duvara koşup üzerimdeki bombayı patlatmak mı olur sizce?ya bomba patlamazsa?

okuduğunuz için teşekkür ederim.


---

Okul yıllarımda çok dalga geçtiler demişsin, bu çoğumuzun başına gelen bir durum önemli olan bunun etkisinde kalmamak. Maalesef feminen görünüşlü olan arkadaşlarımızın işi biraz daha zor ki fiziksel şiddet dahi görebilmekteler. Hani vardır ya "kedi ulaşamadığı ciğere mundar der" diye bir atasözümüz, işte o hesap gerek görünüş, bakım, konuşma, hal hareket gerekse daha duyarlı olmamızdan dolayı sevildiğimiz kadar sevmeyenimiz de çok oluyor bu sevmeyenlerde, tamamen kendilerinde olmayan özellikleri bizlerde gördüklerinden dolayı kısacası kıskandıklarından dolayı diyelim. Bu sebeple bu durumlarını dışa vurup bizlerle alay ederek kendilerini tatmin ederler en iyisi siklememek !

Başkalarının görüşlerine fazlaca önem verdiğin için gereksiz yere kendini kasmışsın ve bu da hareketlerine yansımış, başkası gibi değil kendin gibi olursan rahat edersin bu da illa ki out ol demek değil. Eşcinsellik cinsel yönelimimizle alakalı; bir erkek bir kızı sevebilyorken, sen bir erkek olarak başka bir erkeği seviyorsun bu kadar basit bunu da cümle alemin bilmesine gerek yok ! bu demek değil ki hep sümen altında kalalım bahsettiğim şeyler çok ayrı. Aslında çoğu şey görünür olmakla aşılabilecek diye düşünebiliriz ama lise yıllarında bu durumlara düşmemizin gereği yok diye düşünüyorum kişisel görüşüm.

Üniversite farklı bir ortam, orada yok mu âlâsı var ama orta ve lise gibi olmaz. Çevreni sen seçersin. Dediğim gibi kendin gibi olman lazım çok samimi gördüğün düşüncelerini iyi kavradığın arkadaşlarına out olursun daha rahat olabilmek için herkese ben burdayım demenin alemi yok.

bildiğim başka bir şeyse sizin gibi olmadığım.ben hastayım sapığım dinsizim ve psikolojik sorunlarım var.ya da sadece radikalim.korktum.korkuyorum.

bu cümleni anlayamadım ?

umarım her şey senin için daha iyi olur...

Ogaybende Blog Yazarı

17 yorum:

  1. Gay olmak feminen davranmak degildir ki ben bu ayna etksini anlayamıyorum bir türlü. Neden kadına öykünerek yaşamak isterki bir gay. Sen kadından hoşlanmıyorsun ki zaten neden O nun gibi olasın. Bir hetoreseksüel de cinsel kimligini bagırta bagırta yaşarsa tepki alır , sadece homofobiklerden uzak durun yeter. Yoksa bizim toplumumuzun gaylarle bir alıp veremedigi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek katılamıyorum, keşke dediğin gibi olsaydı... Feminen davranışlar da tıpkı senin geyliğin gibi isteyerek, sonradan yapılacak bir şey değildir. Bir insan bilerek ve isteyerek feminen davranayım demez..

      Toplumumuzun geylerle alıp veremediği "eğer senin gey olduğunu bilmiyorsa" yok...

      Sil
  2. OGBD'ciğim, müsaadenle arkadaşımıza bir iki bir şey de ben söylemek istiyorum.

    Kardeşim (benden birkaç yaş küçüksün),

    OGBD'nin dediği gibi hepimiz bullying döneminden geçtik. Ben maalesef biraz erken, 5. sınıfta yüz yüze kaldım bu olayla. O zamanlar benim için de ciddi sorundu. Her gün ağlardım niye böyle yapıyorlar diye. Ahh ahh...
    Ama bunlar geride kalıyor. Sıkma güzel canını. Şu anda ünversiteyi bitirmiş biri olarak sana cevap veriyorum. Üniversite kesinlikle çok daha rahat bir ortam. Ama pat diye ortaya çıkma istersen. Çünkü her insanın tepkisi farklı olabilir. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen insanlar olacağı için tepkileri de doğal olarak farklı olacaktır. Bir süre ortamı gözlemle. Emin ol bu olayı kötü karşılamayacak bir sürü insan olacaktır. Ben ikinci sınıfta sadece üç arkadaşıma açılmıştım. Ama bu sayı giderek arttı. Hatta son senemi rahat rahat, kimseden bir şey saklamadan yaşadım. Şimdi o arkadaşlarımla birlikte çocukları kesiyoruz :)Sabret, kardeşim.

    Hatta Ankara'da üniversiteye başlayacağını söylemişsin. Ankara'da çok sayıda blogger var. Eminim onlar da sana yardımcı olacaktır.

    Her şey gönlünce olsun,
    Ayran

    YanıtlaSil
  3. Yaşlılık denmişken en yaşlı gay olarak ben de bir kelam edeyim bari. Farklı olduğun için özelsin. Çoğunluğun üzerinde yarattığı gerilime ne olursa olsun alışmalı ve bu konuyu yadsımalısın bence. Konuya yarattığın hassasiyeti sıradanlaştırmak zorundasın kafanda. Ve olduğun gibi kalmalısın elbette.

    Uzaylı gibi göründüğümün farkında olarak geçirdim gençlik yıllarımı. Ama değişmedim. Ha törpülendim elbette ama yine de renkli kişiliğimle kabullendi çevrem. Üniversitede kendi çevreni seçme şansın olduğu için işin daha kolay. Ama şu varki "cinsel kimliğini" insanların gözüne sokmak gibi bir amacın da olmamalı. Çünkü cinsel kimlik sadece altkimliğin.

    YanıtlaSil
  4. bak ben demedim bu sefer, demedim işte yaşlı. çocuk doğruyu sezmiş. :D

    yavrumuza not: önce kendini sev şekerim. ne o öyle ben hastayım, sapığım vs? bu kadar sert girme kendine e mi? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yavruya not kısmı hakikaten çok güzel özetlenmiş bildiğin kendi kendine gol atıyor arkadaş önce bunu aşmalı

      Sil
  5. Ahh ahh bazen yaşadığım ülkeden sırf bu yüzden nefret ediyorum ...
    ama şu konuda hemfikirim. Dick Dart demişki "Gay olmak feminen davranmak degildir..." ve yorumunda hem fikirim ... kimse kimliğini bağıra bağıra yaşamamlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şöyle diyelim, feminen geyler de vardır, feminen olmayan geyler de vardır, hatta avukat, öğretmen, imam, sanatçı, komşunun oğlu ya da inşaat işçisi geyler de vardır... Sınıflandırılamaz...

      Ayrıca cinsel kimliğini rahatça yaşama hakkın vardır, ama ülkemiz bu şartlara uygun değildir. O yüzden kontrollü açılmak en iyisidir.

      Sil
  6. öncelikle kendini başka kimseden soyutlamamalısın üniversite hayatında çünkü üniversite hayatı ne liseye ne de başka bişeye benzer. ha ilk sene belki de herkes aynı (liseden çıkma) düşünebilir pat diye bişey bekleme ama insanlar da yaşı ilerledikçe daha olgun düşünüyolar. şuan için lise anılarınla kendine hayatı zehir etme. üniversite gibi bi imkan var önünde. yepyeni insanlar fırsatlar ve ortam :) bu ortamda seni seveni de sevmeyeni de bulabilirsin tabi. burda herkesin söylediği şey az çok belli biraz daha dikkat et kendine. zamanla durumlar değişicektir nasıl olsa ;) bi ankaralı daha ha? hoşgeldin ankaraya bakalım ;)

    YanıtlaSil
  7. @Dick DArt; toplum olarak gizli kapılar ardında ne yaparsanız yapın bizi ilgilendirmez diyor ama iş dönüp dolaşıp kendini bulunca işler değişiyor (örneğin oğlunun gay olduğunu öğrenen bir aile vb)

    @yayık ayranı; ne demek blogta yayınlamamın sebebi bir çok fikrin ortalıkta uçuşmasını sağlamak zaten :)

    @kazu; ne yaşlısı yahu insan kimlik yaşı ile değil hissettiği yaşla vardır

    @evoğlanı; en birinci kuralımız zaten önce kendimizi sevmek ve kendimizi kabul etmek

    @ekin; cinsel kimliğimizi bağıra bağıra yaşamamalıyız ama saygı duyulması yönünde elimizden gelen şeyler varsa da yapmalıyız

    @panda; yakında Ankara çetesi diye gezeceksiniz zaten :D

    YanıtlaSil
  8. belki bunları yazarken seni anlamayacağımızı falan düşündün ama emin ol bu evrelerden geçmeyen yoktur sanırım içimizde. hepimizle alay ediliyor, hepimiz küçük görülüyoruz ve hepimiz aşağılanıyoruz. bunu konuştuğum herkese söylüyorum sana da söylemek isterim. insanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar ve korktukları şeyi de sindirip yok etmek isterler. bizler anlaşılamamanın kurbanlarıyız aslında ki gerçi bizi anlamak için ne kadar çaba sarfediyorlar orasıda kocaman bie soru işareti.
    içinden neler geçiyor, neler yapmak istiyorsun inan bilmiyorum ama lütfen kendini sapık, hasta vs şeklinde adlandırma. ne sen öylesin ne de biz. ayrıca kendini anlamak ve kendini tanımak için yine kendine biraz zaman tanı. hangimiz zaman zaman iç savaşlar yaşamıyoruz ki...
    ayrıca ankarayı çok seveceğine eminim. umarım açtığın yeni sayfada her şey çok ama çok güzel olur :)

    bir de ilk yoruma çemkirmek istiyorum. aslında söylenmiş ama tekrar etmek istiyorum. nasıl ki gay lezbiyen ya da biseksüel olmak ya da olmamak elimizde değilse feminen davranışlar sergileyip sergilememk de elde olmayan bir şey. yapabileceğin tek şey kendini bastırmaya çalışmak olur ki onun içinde kendinden inanılmaz taviz verip başka bir kimliğe bürünmen gerekir.
    tabii ki kimse kimliğini bağıra bağıra kulakları sağır edecek şekilde yaşamamlı ama bilinmeyi istemek de en büyük hakkımız.

    ayyy ne çok konuştum yine. öpüyorum hepinizi pıtırcıklar. seviliyorsunuz çokça. ayrıca çete yanımızda halt etmiş yakında şehri ele geçircez :D :D :D

    YanıtlaSil
  9. kusura bakma da içim bayıldı bu aşk mektuplarından...

    eski yazılarını özledim ben :(

    YanıtlaSil
  10. çoğumuzun başından geçen durumlar okuldaki psikolojik baskıyla "bu bizden farklı gel bunu yıldırıp bizim gibi yapalım" çabaları bazılarımızı gerçekten çok yıpratıyor." amaaan üstad takma geç git" tavsiyesi adamı sinir etmekten öteye de gitmiyor bence önceki yorumlarda bildirildiği gibi kendimle barışık olursam gelen sorunlarla başa çıkmama daha kolay olur ilkesinden ayrılmamak lazım
    biz eşcinsellerin en büyük azabı aşırı empati ve alınganlık bu yönümüzü de törpülemek gerekli kanaatindeyim üniversite ile alakalı olarak ta yeni mezun olarak şunu aktarabilirm kendi deneyimimden beyenilirse kullanılabilir önce kendim gibi olup devam ettim sadece eksik bilgiler verdim bir yılın sonunda ev arkadaşlarımın hepsi eşcinsel olduğumu öğrendiler ama beni tanımışlardı artık akıllarındaki şablon değişmedi yani başlangıçta böyle bi girizgah olursa "ya falan faln var şöyle böyle iyi ama herif eşcinsel aga " ifadesi daha hakim olur ama önce tanınıp ardından kimlik açıklaması -ki her önüne gelene değil- "abi adam eşcinsel ama harbi adam bak onu yapar bunu yapar" ifadesi daha hakim oluyor
    çok uzattım velhasıl kelam kendimizi sevelim zaten bizi sevmeyenler amip gibi çoğalıyor bırakın kendimizide bu halkaya sokmayalım
    herşey gönlünce olsun üstad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk adım olarak kendimizi kabullenme, kendimiz ile olan çatışmalarımızı bitirme olmalıdır doğrudur teşekkürler :)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın