Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

LGBTTQİAPD - Tanıyoruz - P - Panseksüel


Selam;

Bir önceki yazımızda A harfini yani Aseksüel konusunu ele almıştık okumayanlar için tıkla ==> A - Aseksüel


LGBT şemsiyesi altındaki oluşumları incelemeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar L-G-B-T-Q,İ ve A harfini inceledik. Daha ne kadar gerekli gereksiz harf eklenir sonuna bilinmez ama ne kadar gerekli olup olmadığı da tartışılır. Yazı dizisinin sonunda bu konu hakkındaki düşüncelerimi de ekleyip bu sayfayı da kapatıcam efenim koskoca Temmuz ayı sırf bu konulara gitti (:P) Temmuz ayına tıkladıkları zaman aşağıdan yukarı harflerin çıkması hoş oldu bence Ağustos ayına bırakmadan bitirmem lazım (bitiremedi)

Neyse konuyu uzatmadan hemen Panseksüelliğe bir bakış atalım neymiş ne değilmiş;

Peki Panseksüel Nedir?



(o.O)

Türkçe kaynak az olmakla birlikte anladığımız kadarıyla şöyle efenim; vikipedia;

Panseksüellik veya omniseksüellik, (Türkçe: tüm); "pan" sözcüğünden türetilmiş bir tür cinsel yönelim terimidir. Bu yönelimi olan kişiler her türlü cinse karşı ilgi duyabilmektedir.

Panseksüel teriminin yerine kimi zaman "Antroseksüel" veya "Omniseksüel" (insan sevici) terimleri kullanılmaktadır. Bu cinsel yönelim, sadece yaşayan insanlara karşı duyulan bir yönelimdir. Nekrofili, zoofili veya ensest gibi psikolojik parafili çeşitleri, panseksüel teriminin sınıfına girmemektedir. Diğer taraftan Panseksüellik estetik temeller üzerine gelişmiş bir cinsel yönelim olup, biyolojik cinsiyet ayrımı yapmaksızın karşı ya da aynı cinse karşı duyulan cinsel hazzın varlığını ifade eder.  (Kaynak)

Tanıma bakarak hareket edecek olursak bu bildiğimiz biseksüellik yahu diyebiliriz. Ben de öyle dedim. Ama ufak nüans farkları var diyorlar. Peki neymiş bu ufak nüans farkları efenim biseksüel birey hem erkek hem de kadını sevip, aşık olup cinsel ilişki yaşar iken panseksüel ise kadın, erkek, transeksüel, biseksüel, aseksüel, interseks artık aklınıza ne gelirse insan olsun yeter (o.O) düsturuyla hareket ediyor imiş. 

Biseksüellik bunun alt grubu diyenler olduğu gibi hayır efendim asıl paseksüellik biseksüelliğin alt gurubu diyenler de mevcut.

Şuradan da her kafadan çıkan ayrı sesler arasından uygun seçimi yapabilirsiniz komik girdiler de mevcut :)) Şurada


Her yazının altında ilgili oluşumun bayrağını ekledim. Bu da panseksüelliğin bayrağı imiş efenim.

konu ile ilgili yanlış veya eksik bir bilgi olursa yorum kısmından yazmayı unutmayın lütfen..

Yarın D :)))
Ogaybende Blog Yazarı

13 yorum:

  1. Rusya'nın güttüğü panseksüelist politikalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Rusya herkesi öpmeyi ! çok seviyor :P

      Sil
  2. panseksüeller bütün cinslere, cinsiyetlere değil bütün cinsel kimliklere ilgi duyar. Nasıl ki geylik üçüncü(!) cinsiyet değilse... Dimi :) aseksüellik de transseksüellik de bikmem kaçıncı CİNSİYET değil :) hem biseksüel bir erkek hiç mi trans bir kadına bakmıyor? Onun farkı bu değilmiş gibi geldi. Akademisyenleri panseksüellik ve biseksüellik araştırmalarına davet ediyorum :D

    Ben asıl şu D yi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tiffanycim ben açıklayabilidiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım, kaynaklardan. Artık doğru yanlış onlar sizlerin kafanızdaki düşüncelere kalmış hiç yoktan neler olduğu hakkında bilgi sahibi olunması yeterli ilerde duyulduğunda konuya yabancı olunulmaz en azından :) +kaynaklardan aldığınm verileri hiç dğeiştirmeden ekliyorum

      Sil
  3. Hala biseksuellikten farkini cozemedim acikcasi, gerci bilir kisiler de pek cozememis gibi geldi bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ya hoş bu kadar dallanıp budaklanmaya ne gerek varsa artık :)

      Sil
  4. yeri geldiğinde polyanna bir panseksüel gibi transeksüel, biseksüel yada heteroları bağrıma basasım geliyor. şimdi yerleşemediğimi öğrenip eylülde yeniden dersaneye başlayacağımı farkedince, kendimi aseksüel gibi hissediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyyimiş :)) Açık kontenjanlardan belki yerleşme durumun olabilir ek yerleştirme durumundan ://

      Sil
  5. Ya bu panseksuellik bir nevi nefes alsın yeter gibi bişey :/ bi de her yazının başında aynı kütük giriş yerine merabaaa nasılsınız falan yazsanda devlet dairesine giriyomuşuz gibi hissetmesek ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha girişte amacımızı anlatıyoruz hıh ++ evet ekşi sözlüğün kaynağını da verdim orada da çokca geçiyor "nefes alsın yeter" olayı :P

      Sil
  6. panseksüellerin biseksüellerden ana farkı cinsiyetleri görmemeleri(gender-blind) ve de erkek/kadın dışındaki cinsiyetlere karşıda çekim duymaları(aseksüel ve transeksüel bir cinsiyet değil; kadın, erkek, genderqueer/non-binary ve tam emin olmamakla birlikte intersex birer cinsiyet. Yani heteroseksüel bir kişide trans bir kadından ya da aseksüel bir kadından hoşlanabilir, panseksüel olmasına gerek yok.)

    ve de biseksüellikte bir de erkeğe ve kadına çekim farklı. bir biseksüelin hoşlandığı kadın tipi ve hoşlandığı erkek tipi aynı değildir mesela. Femme kadınlardan ve maskülen erkeklerden hoşlanıyodur örnek olarak. ama panseksüeller cinsiyeti görmediği için onlarda böyle bir ayrım yok.

    YanıtlaSil
  7. Ben yorum yapmıştım nereye gitti o.O neyse bence cinsiyetçi bi ayrım olmuş. Olmamış bu. Detaylar olabilir araştırmak lazım. Biseksüel biri transseksüel biriyle birlikte olunca Panseksül mi dicez?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana göre biseksüel birisi de transeksüel ile birlikte olabilir farkı bu olmasa gerek

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın