Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Bloga Engel (!)





Dün itibari ile bloguma girmeye çalışanlar şöyle bir uyarı ile karşılaştılar.





gerisi bla bla olunca bende ilk başını alıverdim. Özetle diyor ki; blogunuz bizim katalog kapsamındaki siteler kervanına takıldı. 1-2 satır mail atalım "bak şu şu içeriğin buna sebep oldu ya da şöyle şöyle yaparsan engel olmaz" demek yerine "ben yaptım oldu" kafası ile kılıfına uydurup engellemişler. Peki bu yamalı bohça gibi olmuş yasadaki bu katalog suçlar neler bir bakalım isterseniz. yamalı bohça diyorum yasayı açtığınız zaman bir sürü şeyin eklenip çıkarıldığını ya değiştirildiğini görürsünüz. Engellemeye engel bir durum mu var hop yasayı torbaya at değiştir.


yukarıdaki listeyi incelediğim zaman en uyabilecek madde Müstehcenlik olsa gerek. Tabii kime göre neye göre müstehcen o tartışmaya açık. Bana göre öyle bir şey yok. Posta Gazetesinin Haydar Dümen sayfasına eş değer konular ile gerçekten bilgilendirici konular mevcut. İntihara meyilli kişilerin neden intihar etmemesi gerektiğinden tutun da, sağlık konusunun önemine kadar geniş bir yelpazede konular mevcut. Tabii göze  batan direkt EŞCİNSELLİK olunca homofobi uyanıyor maalesef. Yine de ben; sağ üst köşeye bir uyarı metni ve bloggerın girişte sorduğu uyarı metnini ekledim. 

ogaybende.blogspot.com adresine gerek masaüstü, dizüstü gerekse telefonununuzdaki DNS ayarlarınızı değiştirererek (en güvenilir ve hızlı DNS google'a ait olan 8.8.8.8) girebilirdiniz lakin ben o zahemte katlanmayasınız diye blog adında ufak bir değişiklik yaptım. 


Bundan böyle yayına http://ogaybendegay.blogspot.com.tr olarak devam edeceğim.

Takipçilerimize duyurulur. 

* Önemli Not: blogger üzerinden beni takip eden arkadaşlar; blogların listelendiği Okuma Listesi bölümündeki EKLE butonuna tıklayıp, yeni blog adresimi yazarak İZLE butonuna basmanız gerekmektedir. Bundan sonraki güncel yazılar için ;)
Ogaybende Blog Yazarı

12 yorum:

  1. Artık bir mağdur olarak sen de "Evren ölmüştü ama 12 Eylül faşizmi devam ediyordu" yazabilirsin. Blogger'daki Okuma Liste'me yeni adresini eklerken, aklımdan öncekini de silmek geçti. Ama sonra "yok beee, ne sileceksin nasıl olsa zaten düzelecek" dedim kendi kendime -ki gerçekten de böyle olacağını düşünüyorum, her şeyin bir ömrü vardır sonuçta değil mi? ;) Twitter'dan yazmıştım ama burada da fazlasıyla yazayım istedim. Tekrar geçmiş olsun. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanan resmen faşizmdir net. Hangi videoları izlemeli, yatakta ne tür pozisyonlarla sevişilmelidir hakkında bile fikri olan -fikir düşmanları- seçilebilecek en kolay yolu seçip "engelleme" "yok sayma" görmezden gelme" politikasına devam etmekte maalesef. Ayrıca ilk göz ağrımı silmekte ne demek aaaa o dursun bi köşede :D

      Sil
    2. Silme silme yalnız o değil de Tumblr dururken Blogger'a bu kadar baskının olması da ayrıca bir komedi. :)) Buradan da anlayabiliriz ki dert "müstehcenlik" değil, özgür fikirlere ve LGBTİ dayanışmasını sekteye uğratmak.

      Sil
  2. ben de senin yolundan gelerek aylardır yapmadığım şeyi yaptım :D

    bigayingunlugu1.blogspot.com.tr yaptım oldu bitti :D

    yasaklanacak şey kalmadı bizimle uğraşıyorlar ya ne diyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi yapmışsın Kaancım; blogunda da dediğim gibi kaanarer.blogspot yap bence ;)

      Sil
  3. Ya bırak ya! Sen şimdi blogunu Haydar Dümen köşesiyle bir mi tutuyorsun? Can sıkıntısından okudum bir gün gülmekten yerlere yattım. 15 yaşında bir çocuk olgun kadınları düşünerek 31 çektiğini yazıyor. Bu adam(ya da her kimse) ne diyor biliyor musun? "Bırak sen olgun kadınları düşünmeyi git annenin dizine yat" gibi bir şey.Çocuk olgun erkekleri düşlüyorum dese demek git babanın kucağına otur diyecekti fesupanallah... Okuyan varmıdır oraları bilmiyorum da gençlerin zihinsel ve psikolojik gelişimini bozan cahilce bilgiler resmen ve bunlar görülmüyor!
    Ayrıca daha önceden de söylemiştim, sayfanda abartı ve dikkat çekecek derecede müstehcen bir şey yok, işin aslını biliyoruz da işte elimizden bir şey gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin aslı bozuk zaten Sevgili ıkıntı seninde çok güzel yerlere parmak basmış olduğun gibi

      Sil
  4. Cancağzım sorun sende değil onlarda. Ama yeni aldığın adrestede "gay" kullanmışsın ki bu seni iyiden iyiye ele veriyor. Tib'in muhteşem memurları oturup da senin içeriğini mi kontrol ediyorlar diye düşünüyorsun :))
    Hiç sanmıyorum, herzamanki gibi url üzerinden gidiyorlar. Yazdırdıkları programlarla url tesbitiyle yapıyorlar bunu.

    İsmini blogunu bilen biliyor zaten, bence yeni alacağın isimde OGB kısaltmasını kullanman. Sevgiler.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Can'cım. Açıklamada "mahkeme kararıyla" falan fıstık diyor -yalan bu site sahipleri zaten eşcinsel peşine düşmezler diye düşünüyorlarTİB' in sitesini alt üst edip "gerekçe" soracam aslında ama uğraşmak istemiyorum şimdilik!

      kendi tespitlerinden ziyade homofobik şahısların bildirileri sonucu da içeriğe bakmadan içinde "gay" kelimesi geçtiği için engellemiş olabilirler yoksa bizlerin bloguna gelene kadar envai çeşit site ve blog var engellenmesi gereken

      Sil
  5. Of o turuncu blogu görünce besmele çektim dedim noluyor

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın