Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

İlk Adımı Siz Atın




“İlk adımınızı inançla atın. Tüm merdiveni görmek zorunda değilsiniz, yeter ki siz ilk adımı atın.” Martin Luther King


Konumuz; bir şeylere karar verdiğiniz zaman "sonunu düşünen kahraman olamaz" diyip olayın içine  bodoslama atlamak değil. Bir iş yapmak istiyorsanız eğer korkmayın siz hele bir ilk adımı atın gazı vermek de değil. Ben daha çok ilişkiler üzerine yazmak istiyorum :) 

Diğer türlü elbette artısını eksisini düşünmek iyi hesaplamak gerekir. Örneğin ailenize açılmaya karar verdiğiniz zaman bunun ne kadar gerekli olduğunu ve size, ailenize getirisi ve olası götürülerinin neler olabileceğini, alabileceğiniz tepki veya desteğin ne derecede olabileceğini az çok kestirneniz ve düşünmeniz gerekir.

Geçenlerde twitter üzerinden de bahsetmiştim. Hetero arkadaşlarla oyun oynamaya gittiğimiz cafede (king efenim :D) kağıtlarımı almış acaba ceza mı söylesem yoksa koz mu söylesem diye düşünürken gayri ihtiyari kafamı kapı tarafına çevirdiğimde aman tanrım didim :D bir de ne göreyim 2 eleman ayakta durmuş masada oturan diğer arkadaşları ile kakara kikiri yapıyor. Tabi benim ilgimi çeken ise 1 tanesi o mesafeden bile "bu ne lan kimmiş bu olm ne tatlıymış" düşünceleri beynimin içinde uçuşmaya başlamıştı bile. Artık etrafa nasıl bir enerji saçtıysam yanlarına gelen 2 arkadaşları ile birlikte bizim tarafa doğru gelmeye başladılar. Tabii benim gözler de fırsat buldukça onu takip etmekte. (bu olayın nasıl dozunda kalması gerektiği hakkındaki yazım Ne bakıyon lan dik dik



Beni fark etmemesi imkansız ki tam yanımızdaki masaya geldiler ve ovlan benim çaprazıma doğru hamle yapıp oturdu yani ben soluma o sağına hafif dönse göz gözeyiz :) neredeyse tam karşıma oturmuş gibi bir durum. Biz oyunumuza devam ederken ve ovlan o şekilde oturmuşken ben kağıt takip etmeyi bırak oyuna bile tam adapte olamıyordum :) içimi kaplayan garip heyecan ve hetero arkadaşlarıma rağmen her kaçamak bakışımda yaşadığım adrenalin ve "çok tatlısın olm" düşünceleri beni oldukça heyecanlandırmıştı. Normalde baktığımı belli etmem edemem ama bu farklıydı içimde gerçektende bir şeyler titremişti (başka bişey aklınıza bile gelmesin fesatlar hıh bu sıcaklarda hiç çekilmez lool karında uçuşan kelebeklerden bahsediyorum ben) resmen farketmesini istiyordum ki o da arada bakıp hemen gözlerini kaçırıyordu. (bakalım bu olayın sonu nereye varacak lavaboda karşılaşınca neler oldu azzz sonra :D) diyerek yazıyı bölmek isterdim ama nerde bizde o şans. Velhasılı kelam böyle böyle zaman geçerken bir ara telefonunu eline aldı. Bende bluetooth'unun ismini numarası yaptı kesin bu bana bir mesaj diyerek 5 dk sonra cihazları taradığımda hiç bir "cihaz bulunamadı" ile sonuçlanan mesajla kalakalmıştım. O atraksiyondan da birşey çıkmamıştı.(bknz. lubunlar alın size bir örnek; telefonlarınızı bu iş içinde kullanabilirsiniz)

Uzun zamandır içimi böyle hoş edecek, adrenalini tavan yaptıracak bir olay yaşamamıştım. Kalkıp lavaboya gitseydi arkasından gidermiydim ya da ben kalkıp gitsem gelirmiydi bilmiyorum ama hetero arkadaşlarım olmasaydı kesin takip ederdim :) Üniversitede yaşamış olduğum olaylar zincirini sizlere anlatmıştım, hani uzun süredir göz hapsine aldığım kişinin en sonunda masasına gidip nasıl tanıştığımı (o.O) Artık nasıl bir cesaret ise (bknz. öyle bir esti serisi)

Olayımız orada kaldı. Buradan şöyle bir özet çıkarabilirim ki eğer birisinden hoşlandıysanız ve tecrübeleriniz yada duygularınız onu da size yakın hissettirdi ise "ilk adımı siz atın" benim en büyük takıntılarımdan birisi de ilk adımı atamamak ve hep karşıdan beklemek. İlk adımı attığım anlar nadirdir. Hornette bile "ilk o yazsın" diyerek beklediğim hiç yazışmadığım zamanlar oldu. (hornet mi o da ne :O) (benimki sadece merak) (hıh) (en son geçen sene girmiştim) (yersen) 

Velhasılı beğendiyseniz yazın, teklif edin, tanımaya, tanışmaya çalışın araştırın ilk adımı siz atın. Nice güzel birliktelikler belkide bu yüzden heba oldu gitti. Bizler için görsellik çok önemli  ve maalesef bunu değiştiremiyoruz. Huyundan - suyundan dolayı kaybedilen ve yeri doldurulamayacak nice sevgili adaylarını ayağımızla teptik kimbilir. 

Sevgiliniz varsa kıymetini bilin, sevmenin, sevilmenin kıymetini bilin ve karşıdan beklemeyin hangi konuda olursa olsun ilk adımı siz atın. Bu küs olup barışmakta olur, ilan-ı aşkta olur ama olur.

kendime not: Sen de bu yazını 3-5 kere oku :)



Ogaybende Blog Yazarı

16 yorum:

  1. İlk adımı atmak tam anlamıyla cesaret istiyor. Bir de çekingen bir mizaca sahip olanlar için daha da zor (mesela ben).
    Belki bahsettiğin tatlı çocuk, homofobik heteronun tekiydi ve ilk adımı atmak sıkıntılı sonuçlar doğurabilirdi. Tabii olayın bizzat içinde olan sensin. İyi bir elektrik aldıysan diyecek bir şey yok. Belki onun da aklından "Ne yakışıklıymış, gey midir, öyleyse de bana bakar mı?" gibi düşünceler geçmiştir. Keşke şansını deneyip lavaboya gitseydin. Gerçi cesaret eden için biriyle tanışmanın bin bir yolu var. Başka bir bahane de yaratabilirdin tanışmak için.
    Ne yapalım, bazen fırsatları kaçırıyoruz işte. Kimi zaman da dediğin gibi hayatımızın aşkı olabilecek kişiyi elimizin tersiyle itebiliyoruz. Bazen gidip yanlış kişilere âşık olurken bazen de bizi sevenleri görmüyor ya da görmezden geliyoruz. Bunun için ilk adımı atmak kadar o ilk adımı doğru zamanda, doğru kişiye atabilmek de çok önemli. Tabii ki son gifteki gibi değil. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkisi sadece bir örnekti hepimiz bir yerlerde bu tarz şeyler yaşayabiliyoruz daha çokta sosyal medyada amacım biraz cesaret vermekti dozunda ama :) Son paragrafına da katılıyorum. +1

      Sil
  2. İlk adım yeterli değil, bir adım daha lazım, sonra bir adım daha... Yoksa ilerleyemezsin. Bazen engellere takılıp düşebilir, duvarlara çarpabilir, yaralanabilirsin, ama bu seni yıldırmamalı. Bir arayışın olduğu için değil, olduğun yerde eskimemek için, büyümek için, öğrenmek için ilerlemek zorundasın.

    İnan bana zor değil, sana koş demiyorum, yavaş yavaş yürü, ellerin cebinde, belki hafifçe ıslık çalarak, çekirdek çitleyerek :D Biraz hareket et yeter. Ama sadece ileriye hareket edeceksin, tek kural bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önemli olan teoriyi pratige dökmek işte :/

      Sil
  3. Ahahaha yahu sen bu yazının başına fülörd yazsana ya :D Güzel olmuş AY SONU GELMESİN AY Bİ EKŞIN OLSUN diye hoplaya hoplaya okudum (hep sahibenin marifetleri melis) leeağakin aşka ve dış dünyaya kapılarını kapatmış olduğunu bilmiyor idim. Belki de kapatmadın ben okurken öyle hissettim olabilir ki bunun da üzerine düşünülmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha ben de bir ekşın olsun diye bekledim ama maalesef olmadı +ben değil dünya bana karşı aşk kapılarını kapattı demek daha doğru olacak ://

      Sil
  4. ayöl bu adam 8 yıldır tanıdığı beni (evet abartmıyorum TAM SEKİZ YIL) görmek için herhangi bir ekşında bulunmadı, totalde yarım saat gördüğü ve yöneliminden emin olmadığı biri için mi çabalayacak? yok ilk adımmış, "cesaretli ol"muş, "ne ilişkileri teptik kim bilir"miş, geç melis geeeç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa meslis bu seslenen sahibenin sesi mi ayöl bu huzur evine yerleşmemişmiydi öhüm 8 yıl oldu mu yahu yuh genç ve diri iken yanına gelmedi isem şimdi hiç gelmem :D (sanki kendi yerinde sayıyo ahaha) ama haklı :(

      Sil
  5. Bazen de öyle olmuyor işte. Hayatın beklentiden ibaret olmadığını unuttuğun anda sana en güzel örneklerini sunuveriyor.
    Bazen de ilk adımı atıyorsun mesela, hadi bunu da ben atayım diyorsun. Belki şimdi hareket eder diyorsun, korkup ona koşuyorsun ama aslında orada olan tek şey karanlık oluyor. O yüzden çok da terlememek gerekiyor, baktın çok sıcak geldi at kendini bir yere, serinle. Ee bu da gerekiyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Birtneycim işte önemli olan o dengeyi yakalamak ne fazla kaptıracaksın ne de geri duracaksın ;)

      Sil
  6. nerde kız ilk adımı atacak cesaret bizde?
    biz anca bakar dururuz :D
    ben de dahil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende dahil mi? (adamın yemediği il kalmadı nokta)

      Sil
  7. ilk adımı ata ata orospu oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah yok yahu bir çoğumuza göre bir adım öndesin zira acaba? sorularına yanıt bulmuş bir durumdasın ;)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın