Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Beyin Fırtınasından Bir Mim!




Serhat'a...

Neden var olduğunuzu kimlere faydanız olduğunu kimlere zarar verdiğinizi?

Neden mi varım milyonlarca spermle yarışıp koşturup didinip hedefe ilk ulaşan ben olduğum için dermişim :)  yani bu iki yüzlü dünyadaki ilk yarışımız tee oralardan başlıyor aslında. Fayda veya zarar konusunda da kimse kimseye bilerek veya isteyerek faydalı ya da zararlı olamaz diye düşünüyorum. En sevimli kediciği dahi duvara sıkıştırdığınız da yüzünüzü tırmalayacaktır; ne kimseyi duvara sıkıştıralım ne de duvara sıkışalım.
  
Ya da bununla birlikte hayatınızdaki yerinizi? 

Kadere inanırım; (el ile alın çizilerek) şuraya ne yazılmışsa o :) lakin kaderimde varsa düzülmek neye yarar üzülmek demem bi noktadan sonra kaderini de sen yönlediriyorsun önüne 2 yol çıkıyo hangi yolu seçeceğin ise sana kalmış hoş yaradan hangi yolu seçeceğini biliyo ama asıl iş o ayırımda hangisini seçersen seç orası sana düşüyo. (birazdan surelerini ezberleyenleri sınav yapiciimm evlatlarım din dersi gibi oldum :P) Bu müdahil olduklarım için geçerli olmadıklarım için ise başa gelen çekilir diyip vururum kaderin gözüne illa suçlu varsa o kara bahtım kör talihimdir :) (illa bi suçlu bulacağız ya)

Kaçınız hayatınızın kontrolünü sağlıyor?

Sanırım bi üst soruda birazcık değindim bu kontrol olayına, hepimiz kendimiz sağlıyoruz ama sonuçlarını beğenmediğimizde bunu ailemize, arkadaşlarımıza, çevremize, şehrimize falan yüklüyoruz ben mesela hem yakınırım küçük şehirde gay olmak diye ama götüm de yemez bu şehri terk etmeyi e o zaman ?
  
Kaçınız severek isteyerek iyilik yapıyor?

İyiliğin severeği istiyereği* mi olur (* ne biçim bi kelime oldu bu yaw) karakter meselesi.
  
Kaçınız birine isteyerek hak etmediği halde kötülük yaptı?

Bu şıkkı da bir önceki sorunun cevabı dahilinde değerlendirdim gitti.

Hayır alçak gönüllü olmamak değil bunları söylemek. Alçak gönüllülüğün kaçımız anlamını biliyoruz?

Alçak gönüllü olmak; gelene ağam gidene paşam demek evet evet tam da bu demek en azından benim için. Sanırım bu da eşcinselliğimle yaptığım ilk kavgalarımdan kalma bi duygu kendini diğerlerinden ezik alçak görmek sonuç hep kendini geri plana atma,her şeyi kabullenme vs. (dikkat! hiçbirimiz ezik falan değiliz aksine hepsinden hep 1 adım öndeyiz hıh)

Bazen o kadar çok soru işareti geliyor ki kafama. 1 değeri sağlamak için 1000 iyilik, 1 değeri yok etmek için 1 kötülük yapmak yeterliymiş. Bloglar arası çıkan kavgalar, hayatımızdaki kötülükler bunların hepsinin kontrolü kimin elinde?

Kendimizin elinde; ne zaman eşcinselliğimizi kabullenme buhranından kalma suçluluk duygularını üzeirmizden atarız o zaman ferahlarız (prof. dr. ogaybende lol)

Yaşam tarzını; “başkalarının ne düşünür” sorusundan kurtarabilirsen bu denklemden de kurtulmuş olursun(uz).


İnsan Vardır Fark Edilmez Süsünden, 
Kimi Farksızdır Koyun Sürüsünden, 
Ama Her Gördüğün Şekle Kapılma, 
İnsan Anlaşılmaz Görüntüsünden..!

___

Yukarıdaki sorular tek bşalarına "ne mana" anlamına gelebilir ama blog yazarlarından Serhat arkadaşımızın blogundaki şu yazısını da okursanız taşlar biraz yerine oturur sanırsam...

O Gay; Ben de... Blog Yazarı

6 yorum:

  1. Son dörtlük bana nedense, "insan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapar..." sözünü hatırlattı.

    Böyle cevaplarında senelerdir felsefe dersinden kalan bir öğrencinin mezun olma çabası gibi bir his uyandı içimde, garipsedim kendimi. Artık o nasıl bir hisse. (finaller-yüzünden-herşeyi-sınavlara-bağlıyorum)

    YanıtlaSil
  2. Hafif komik ve bilinçlendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. :))) teşekkürler o gay ben de...

    YanıtlaSil
  4. @Keyfe Keder; bence de sınavlarından olsa gerek :)

    @FrozenFire; aslında serhat'ın ele alışı ile ele alsa idik konuyu kimse okumazdı uzun uzadıya yazmak gerek idi, kısa ve öz aslında altında kendince manalar yatan.

    @Serhat; reca... :)

    YanıtlaSil
  5. ay ben bunu da kapıp yanıtlamalıyım.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın