Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Askerden Muaf Olanlarlar Anlatıyor -2-


öncesi için şuradan başlamıştık.

ÖN HAZIRLIK

Önemli 2 nokta

Bu raporu almak için yola çıkmaya karar verdiğinizde 2 önemli konunun farkında olmalısınız.

Bunlardan ilki yasal olarak korunduğunuzdur. Askere alma yasası açık bir dille eşcinsellerin askere alınmayacağını/alınamayacağını belirtmektedir. Yani eğer eşcinselseniz ve askere gitmek istemiyorsanız bu sizin hakkınızdır ve bundan geri adım atmak zorunda değilsiniz. Bunu özellikle belirtmemin nedeni süreç boyunca karşılaşacağınız doktor/asker/memurlarca size geri adım attırmak üzere konuşmalar yapılabilir. Bunlara kulak asmayın ve sinirlenip kavga ortamı yaratmayan. Haklarınızı bilen, bilinçli bir eşcinsel olduğunuzu ortaya koyun. Askere gitmek istememe nedenlerinizi doğru ve açık bir dille belirtin. Yukarıda üçüncü sorunun yanıtında anlattığım nedenlerin hepsi geçerli nedenlerdir.

Burada önemli olan diğer nokta ise askeri hastanenin psikiyatri servisine eşcinselliğinizi kanıtlamak zorunda olmanızdır. Yasanın eşcinselleri koruduğu doğru, ancak sizin eşcinsel olduğunuz malum değil. Bu nedenle çoğu zaman beyanınız yeterli olmayacaktır. Sizi çeşitli psikolojik testlere tabi tutabilecekleri gibi kanıt da talep edebilirler. Esas konu karşınıza çıkacak olan doktorların kesin bir şekilde ikna olmasıdır.

İlişki halinde resim çektirilmesi gerektiğini duydum. Doğru mu?

Eskiden bu resimlerin talep edildiği pek çok kaynaktan doğrulandı. Benim rapor aldığım Ağustos 2008 döneminde konuştuğum doktorlar kesin bir dille bu resimlerin artık İSTENMEDİĞİNİ söylediler. Benim kişisel tavsiyem eğer fırsatınız varsa bu resimleri çektirerek gitmenizdir. Farklı yerlerde farklı uygulamalar olabilir. Bazı yerlerde sırf sizi utandırmak ya da vazgeçirmek adına bu resimler talep edilebilir. Göstermeyecek olsanız dahi yanınızda bulunması size pozitif bir güven verebilir. Ancak yine başa dönmek gerekirse bu resimler bir gereksinim değildir.


Diyelim ki yanımda götürmek istedim. Bu fotoğrafları nasıl çektirmeliyim, nasıl tab ettireceğim?

Çok sayıda fotoğrafa ihtiyacınız olmayacak. Fotoğraflarda oral ve anal pasif rolde olmalısınız. Yüzünüz görünüyor olmalı. Anal fotoğraflar için de penetrasyonun görünmesini sağlamalısınız. Fotoğrafları tab ettirmek için travesti ve transeksüellerin çalıştığı fotoğrafçılar mevcuttur. Eğer bunlardan birine ulaşamıyorsanız en güzel yöntem fotoğraf basabilen bir printer edinmektedir. Bu printerların yanlarında zaten 10x15 inch fotoğraf kâğıtları da gelmekte. Bu şekilde evinizde kendiniz de basabilirsiniz
Başka ne kanıt sunabilirim?

Benim sunduğum kanıtlar arasında şunlar vardı; Beargi basılı sayısında ismimle çıkan yazılar, Gacı Laço dergisinde ismimle çıkan yazılar, Beargi online dergisinde ismimle çıkan yazıların print-out’ları, Onur Yürüyüşünde çektirmiş olduğum fotoğraflar. Bunların dışında eğer Lambda ya da KAOS GL gibi tüzel kişiliğe sahip bir derneğe üye iseniz üye olduğunuza dair bu derneklerden aldığınız bir yazı işinize yarayacaktır. Eşcinsel organizasyonlarda çektirdiğiniz her türlü fotoğrafın yanınızda olmasında da fayda var. 

Ailemden kimseyi çağırıyorlar mı?

Son günlerde bazı yerlerde böyle bir uygulama yapıldığına dair yazışmalar var. Ancak ben bunun doğruluğu konusunda bir tecrübe yaşamadım. Rapor almaya yalnız ya da bir arkadaşınızla gidebileceğiniz gibi sizi bilen bir kardeşiniz, kuzeniniz vs ile de gidebilirsiniz. Eğer ailenizden birini çağırmanızı isterlerse buna kesin bir dille ayak diremenizi öneririm, keza bu yasal bir uygulama olmayacaktır ve sadece sizi caydırmaya yöneliktir.  **(vereceğim başka bir örnekte aile bireylerinden birisi çağırılıyor)

Nasıl giyinmeliyim?

Bu da tartışmalı bir konudur. Genel yargı çok fazla erkeksi görünmememiz üzerine. Ancak fazlasını rol yapmaya çalışırsanız kendini belli edecektir. O yüzden abartmanız da gerekmez. Eğer sakallı ve bıyıklı iseniz, bunları kesmeniz sizin faydanızadır. Makyaj ya da başka kadınsı hazırlıkları – eğer normalde de yapmıyorsanız – yapmanız sizi yapay gösterecektir. Eğer transeksüel ya da travesti eğilimli iseniz ve bu konuda tecrübeniz varsa bu şekilde de gidebilirsiniz. Ancak orada alaylı bakışlara ve laf atmalara maruz kalabileceğinizi göz önünde bulundurun. Burada ana amaç doğal olmaktır.

Ben kişisel olarak sakal, bıyığımı kesip, açık renkli gömlekler ve kot ile gittim.
ASKERLİK ŞUBESİ SÜRECİ

Hazırlığımı tamamladım. Şimdi ne yapıyorum?

Hazırlığınız tamam ise ve sevk zamanınız da geldiyse, ilk yapmanız gereken bir askerlik şubesine gitmektir. Kendi askerlik şubenize gitmek zorunda değilsiniz, size en yakın şubeye gidebilirsiniz. Askerlik şubesine giderken herhangi bir görsel hazırlığa gerek yoktur. Keza raporu verecek yer şube değil, şube sizi sadece hastaneye sevk edecek. Burada yoklamaya girerken basitçe askeri hastaneye sevk istediğinizi belirtin. Hangi bölüme istediğiniz ya da hastalığınızın ne olduğu SORULMAMAKTADIR. Şube bu bilgileri sizden istemeden hastane sevkini vermek zorundadır. Ancak eğer çok ısrar ederlerse ve size zorluk çıkarmaya çalışırlarsa basitçe Psikiyatri’ye istediğinizi ve hastalığınızı da oradaki doktorlara anlatacağınızı, şubede anlatmak zorunda olmadığınızı söyleyebilirsiniz. Gerekirse yasal prosedürü bildiğinizi ve yaptıklarının yasal prosedüre aykırı olduğunu da belirtin. Askerlik şubesi sizden 15 fotoğraf isteyecektir (hazırlıklı gidin). Sonra da size kapalı mühürlü bir zarf teslim edecek ve hastane dışında açmamanızı tembih edecek. Bundan sonra 7 gün içinde hastaneye gitmek zorundasınız. Yoksa hastane sevkiniz iptal olur ve yeniden almak zorunda kalırsınız.  

HASTANE SÜRECİ

Hastanede nasıl görüşmeler yapacağım?

O Gay; Ben de... Blog Yazarı

2 yorum:

  1. tebrikler :) bu aydınlatma, öğretme huyunu çok seviyorum :) Benim gibi günüm nası geçti diip milletin başını şişirmiyosun :)

    Buarada bilgisayarım servise gidicek bugün.Biraz geri kalabilirim takipten.Telefonumdan bakıcam, yazıcam.

    Görüşürüüz :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim; ben ne niyetle blog açmıştım ama farklı şekilde gelişti yine arada değişik "profilleri" aktarıcam tabi :)) hem senin günlük yaşadıklarını merak etmesek bizde oturup okumazdık herhalde di mi :) baş falan şişmiyor merak etme; bazı yazılarında hafif kabarma oluyor o kadar ahahaha öhüm ne diyordum

    PC'sine halen format atamayanlardan mısın? :) pc aracılığıyla elin bilgisayarcısına da out olmada pc içerisindeki metaryel vs lerle lol

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın