Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

1 Aralık Dünya AIDS Günü



Aids hakkında söylenecek fazla söz yok zaten. Kısaca değinecek olursak AIDS; (Acquired Immune Deficiency Syndrome) yani sonradan kazanılmış bağışıklık sistemi yetersizliği.

İlk adı konduğunda ne olduğu az çok bilinsede neden olduğu konusunda hiç bir bilgi yoktu. Sonradan bir virüsün sebep olduğu yapılan araştırmalar sonucu belirlenince HIV (Human Immunodeficiency Virus - İnsan Bağışıklık Yetersizliği Virüsü) adı kondu. Vücudun bağışıklık sistemini oluşturan akyuvarları hedef alıp kendisi çoğalırken onları zayıflatması sebebiyle vücudun bağışıklık sistemini zayıflatmış oluyor. Vücut normalde rahatlıkla başa çıkabileceği enfeksiyonlarla bile baş edemez hale eliyor. Hiv(+) olan birisinin ilerde  illaki AIDS olacak diye bir derdi yok ama devamlı ilaç kullanarak bu virüsü sınırlayarak bağışıklık sistemini etkilemeyecek halde tutmak mümkün lakin ömür boyu ilaçlara mahkum olmak, giden paralar ve ilaçların yan etkisi düşünüldüğünde "nasılsa kontrol altına alınabiliyor artık","ölümcül hastalıklar listesinden çıkarılıp ilaçla kontrol altında tutulabilen hastalıklar kategorisine eklendi" demek kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil. Bu yüzden özellikle tek gecelik ilişkilere dikkat etmekle birlikte mutlaka kondom kullanılması gerekmektedir. Oral sekste bile ağızda yara varsa bulaşma riskinin olduğunu unutmamak lazım.


Daha düne kadar AIDS'in homoseksüel hastalığı olduğunu varsayan, Tanrının bizleri cezalandırdığını öne süren kişilerin AIDS'în cinsel kimlik tanımadığını en sık görülme oranının da heteroseksüellerde olduğunu (bu normal hetroseksüel kimliğin Dünya'da daha fazla olması) geçte olsa fark etmesi bilinçlenmesi iyi bir şey. Lakin yine de Dünya'da AIDS'e harcanan araştırma giderleri bu hastalığın tedavisi için harcananlardan kat be kat düşük umarım en kısa sürede bu virüsü toptan ortadan silecek bir iğne ilaç vs bulunur.



Video'yu izleyin oldukça çarpıcı !!!



Dünyada savaşa ve silaha harcanan paranın fazla değil 10 da 1 i bile bu tarz hastalıkların tedavisi ve yok edilmesine harcansa sanırım dünyada bu tarz hastalıklar kalmazdı. İnsanoğlu kadar nefret kusan başka bir yaratık olmasa gerek. Yaşadığımız dünyanın bile içine sıçıyoruz sonrada utanmadan yeni dünyalar aramaya kalkıyoruz.





Asrın Vebası AIDS yazımı da okuyunuz!

* İlk yayınlanma ytarihi 1 Aralık 2011
O Gay; Ben de... Blog Yazarı

9 yorum:

  1. off çok kötü bir durum gerçekten.özellikle de AIDS'in kendisinin değil ufacık bir virüsün öldürücü boyutlara sürüklemesi korkutucu(grip virüsü gibi basit virüsler üstelik).Umarım senin de dediğin gibi bir ilaç veya herhangi bir şey bulunur en kısa sürede:(

    YanıtlaSil
  2. videodan çok etkilendim, altındaki fotoğraf da gayet başarılı olmuş bence.

    YanıtlaSil
  3. tebrikler Sen Gay'sin; ben de... :)

    YanıtlaSil
  4. fotoğraf gerçekten çok başarılı.. yazı ise hem kısa hem de bilgi verici olmuş.. ne desek, ellerine sağlık... ;)

    YanıtlaSil
  5. Aids ile ilgili iki tedavi haberi okudum, çok umut verici şeyler. bu yazın için teşekkür ederim, ben de 1 haftadır blogger resmimi bu gün için değiştirmiştim, bir süre daha böyle kalsın :)

    YanıtlaSil
  6. @ekimoza; umarım zira ölümden başka her şeyin çaresi var ://

    @patrick; video çok çarpıcı cidden 5 dk lık bir zevkin tüm hayatını etkilemesi ://

    @bi'adam; hahaha sonunda o bahsettiğin sıkalayı maksimum'a vurdurdun hayırlı olsun hahaha

    @bi'gay; teşekkürler :)

    @haplo; rica ederim; bir gün her şeye Pozitif bakmak baktırabilmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  7. bu bi chain reaction, vura vurula skalayı da sona vuruyosun :p hohohoho

    YanıtlaSil
  8. DİKKAT!!!
    Beyler bu aids,hiv virüsü gibi hastalıkların şakası yoktur.
    Sonra gercek hayattaki game over'u görürsünüz.
    Allah kimsenin başına vermesin.
    Neymiş"çoğu varken kim azıyla yetinir ki." diye düşünmüyoruz. :)
    Aslında düşünebiliriz.
    Nasıl ?
    Gerekli tedbirleri alarak.
    İnat edip et ete diyorsanız,karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımalısınız.

    Sizde cok azıp kendinizi kaybetmeyinn be... :)

    Unutmadan ÜSTAT yeni yazılarını dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın