Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne İzledim: Freier Fall (2013)




Yeni bir filmle karşınızdayım yine :)

Film Alman yapımı ve hakkında yapılan yorumlar arasında "hımm Brokeback Mountain" gibi olmaya çalışmış diyenleri görebilirsiniz. Türkçe' ye Serbest Düşüş olarak girmiş ve TRT 1 de Pazar akşamı gösterilecek (puhahahah :D küçük bir rüyadan sonra tanıtıma devam) 

Filmin imdb puanı 7.1 benim puanım ise 7 :P bu iyi bişey yani uzun süredir güzel bir lgbt filmi izlemedim diyeniniz varsa bunu izleyebilirsiniz.

Filme gelecek olursak; 

Film polis akademisinde geçiyor. Başrol oyuncumuz evli - mutlu ! çocuk bekleyen :P hafta sonları ailesi ile mangal partileri yapan bir eleman. yine önceki tanıtımlarımda da yaptığım gibi filmi anlatırken filme sorular soruyorum :P isteyen bu soruların cevabını bulur filmi izlerken isteyen de yeni yeni soru ve cevaplarla baş başa kalabilir.

- "şimdi bu eşciseldi içinde bastırdıydı çevre baskısı nedeni ile evlendi falan filan ok, diğer elemanımız bundaki bu bastırılmışlığı gördü ve üzerine giderek eşcinsel olduğunu kabul ettirdi sanırsam" mı? (o_O)

- eşcinsel bir birey istese hetero birini yoldan çıkarabilir mi? (ki saçmalık en fazla içkili bir ortamda el şakalaşması ve ayların verdiği azgınlık ve dolulukla o an fayfalanılabilir ahahah neler diyorum bu tarz bir şeyler olabilir (esobeso daha iyi bilir) çünkü nedir efenim herkes biseksüel doğar gönül bir yöne kayar lol :P herkesin içinde bir eşcinsellik vardır aslında :P) filme gelecek olursak hetero ise birisi filmdeki gibi hooop eşcinselliğe bodoslama geçemez :D !!! izleyin görün yani ancak ve ancak bastırılmış eşcinselliğe sahiptir.

- Eşcinel olup evli - mutlu - çocuklu bir straight hayata geçiş yapılabilir mi? diye de yaklaşabiliriz ki sonuçlarını görüyoruz filmde :/ aynı zamanda eşcinsel filmlerinin olmazsa olmazı homofobi yi de izliyoruz hep beraber.

vs vs izleyin görün :)


ve başka bir sitede film hakkında nasıl bir tanıtım yapılmış bakalım;

"Marc genç ve geleceği parlak bir polistir. Babasıyla aynı mesleği seçmiş ve hep ailesinin beklentilerini yerine getirmiştir. Hamile kız arkadaşıyla birlikte anne ve babasının yakınına, taşraya taşınır. Ancak katıldığı eğitim programı sırasında odasını paylaştığı meslektaşı Kay ile yaşadıklarından sonra, özel hayatının temelleri sarsılmaya başlar. 

Marc bir yandan Kay'ın kendisine gösterdiği duygusal ve cinsel ilgiyi karşılıksız bırakamaz, diğer yandan da kız arkadaşı Bettina'dan ve orta sınıf hayatının konformizminden vazgeçemez. Bu yıl Berlin Film Festivali’nde Perspektive Deutsches Kino bölümüne açılış filmi olarak seçilen “Serbest Düşüş” eleştirmenlerden çok olumlu tepkiler almıştı. Eleştirmenler “Serbest Düşüş”ün küçük bir kasabada ve polis teşkilatı içerisindeki homofobiyi işlemekteki başarısına dikkat çekerken, kimileri filmi “Brokeback Mountain” ile de karşılaştırmıştı. Stephan Lacant’ın filminin en büyük kozuysa kuşkusuz başrol oyuncuları Hanno Koffler ve Max Riemelt. Son dönem Alman sinemasının iki gözde aktörü canlandırdıkları karakterler arasındaki tutkuyu eksiksiz şekilde perdeye taşıyorlar." Kaynak

her zaman yaptığım gibi filmin yakışıklısını seçmeye geldi sıra tabii ki;


Max Riemelt ;)

Şunlarda film sonrası basına verdikleri pozlardan;




iyi seyirler...

Ogaybende Blog Yazarı

10 yorum:

  1. Yha bana ne yaaa ben yazacaktım bu film yazısını :'( Ayrıca şu Max eski Alman sevgilime benziyor şimdiki de yarı Alman çaktırma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sen de yaz :) bir de senin gözünden görelim bakalım filmi

      Sil
  2. Haa ta ne zaman youtubede videolarını görmüştüm. altyazısının çıkmasını beklemiştima haftalardır. Max'ın face sayfasını beğenmeler google amcadaki fotoların içine düşmeler kısmını zaten geç :D iyi film cidden yazısını yazmak hiç aklıam gelmedi demek ki neymiş yazcak çok şey varmış düşüncek akıl yokmuş :D Eso beso bilir dedğin kısımdan sonra kısçeye merakım arttı az sonra onun blogunu fethedicem :D Ellerine sağlık güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman merak edilecek bir şey yok şizofrendir kendileri :/ :)

      Sil
  3. 1.si ben daha güzel yazcaktım bi kere. Hıh!
    2.si filmin kapağının alt resmindekini " taşındılar ve kır evi gibi bir yerde mutlu bir yaşam sürdüler" olarak yorumlayan ben filmin son 5 dk.sına girdiğimde şaşırmıştım. :D Biraz hayallerim cumburlop olsa da yine de hoştu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. si bence sen de yaz senin gözünden de görelim vidacım
      2. si artık filmin kapak resminden bu kadar şeyi çıkardı isen filmden neler çıkardın merak ettim tabii :D

      Sil
  4. Out in the Dark da güzel, izleyin izlettirin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. listemde olan filmlerden kendileri teşekkürler ;)

      Sil
  5. bak dün gece oturdum izledim filmi, ama sonu beni tatmin etmedi. böyle bir havada kaldı. filmin devamını çekesim geldi o derece :D teşekkür ediyorum bu güzel öneriler için pıtırcık. öpüldün :*

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın