Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Juste Une Question D'amour (2000)



Just A Question Of Love

2000 yılı Fransa - Belçika yapımı filmi izleyeni baya bir zaman oldu. Bu filminde hafızamda yeri ayrıdır. İçinde geçen aşk, erkek sevgilinle yatarken annesine yakalandı yakalanacak anındaki yaşattığı adrenalin, homofobi, aileye açılma ne ararsan var. 

"Laurent ziraat fakültesi son sınıfta öğrencidir. Ailesi yakın bir kasabada yaşamaktadır. Eczacı babası ve şefkatli annesine karşı yeni kabul ettiği kimliğini saklamıştır. Kız arkadaşı ile ailesine haftasonu ziyaretleri yapmakta ve onlara layık evladı oynamaktadır. Oysa okuduğu şehirde kız arkadaşıyla kaldıkları evde yanyana bile yatmamaktadırlar. Korktuğu şey büyüktür. Kuzeni gay olduğunu açıklamış. Ailesinin kabulüne fırsat ve zaman vermeden sevgilisiyle Vietnama gitmiş, orada hepatit olmuş. Aile ise onu aids olmakla suçlamış, evden atmış, ölünce de ardından kahrolmuşlardır. Teyzesi ve eniştesinin hali içler acısıdır. 

Bu korkulu gizlenme ve sevgili arayışı tam da mezuniyete yakınken, okula yeni gelen asistan Cedric ile yepyeni bir başlangıca taşınır. Yaz stajını yanında yaparken ilk açılışlar, ilk dokunuşlarla başlayan gay life ertesi sabah Cedric'in annesinin yatak odası kapısını açmasıyla daha da ilginçleşir. 

Emma oğlunu kabul etmiş dul bir evhanımıdır. Hayattaki son kalesi Cedric'i kaybetmemek için onun herşeyine tahammül etmektedir. Cedric, Laurent'in ailesine de açılması için onu zorlar. Oysa daha o bu hayatı yeni tanımaktadır. Evet zaman hiç bir şeye müsaade etmemektedir.Laurent artık yol ayrımındadır. Ya rolüne son verecek aşkıyla sevdiği adamla ailesini ezip geçecek, ya da onun baskıları aşkını bitirecekdir. Asıl hesap etmediği olur ve Emma, Laurent'in ailesinin kendi gibi kabul edeceklerini sanarak durumu onlara açıklar. İşte şimdi her şey karışmıştır.Kaynak



Kumral olan Laurent, ailesi tarafından kabul görmüş olan Cedric ise esmer olan arkadaşımız. İzleyin sonrada yorumunuzu yazın bakalım ;) 

imdb puanı 8, benim puanımda 8 olsun öyleyse.

Ogaybende Blog Yazarı

7 yorum:

  1. Cidden hoş filmdi , du bu akşam bi daha izleyeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izle izle :)) daha çok film var zamanında izlemiş olupta yayınlayacağım ama üşeniyorum işte :D

      Sil
  2. yavrum sevgilinin ardından diye çok ama çok güzel bir film izledim ben.Onu da izle bende bunu da izleyeyim <3
    Ha Ltbg filmleri değil ama 2 tavsiyem daha olacak.Biliyorum ki izleyeceksin.Neden?Çünkü beni seviyorsun asd :)
    1)Eliza Graves
    2)Gone girl
    izleeeeeeeeeeeeeeee <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :DD not ettim izlediğim zaman (izleyemedi) tekrar bu yorum altında düşnücelerimi belirtirim ;) <3

      Sil
  3. Hanidir bu filmin yakışıklısı :D geleneği bozmuşsun cık cık u.u

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (o.O) son resimde koydum işte ikisinden birini seçin :P

      Sil
  4. Laurent ( loğen ) tabi ki :D kesinlikle spoiler deil :) ben senin film tanıtımlarına aşık oldum galiba <3 :)

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın