Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Xenia (2014)




Selam;

Yeni bir film ile karşınızdayım efenim. Bu sefer filmimiz gomşumuzda geçiyor :) Yunanistan topraklarında.

Annesi Arnavut hiç tanımadığı babası ise Yunan olan Danny; annesinin ölümünden sonra başka bir şehirde yaşayan abisinin yanına giderek babasını bulmaya çalışır. Babasını bulma yolundaki yaşadıklarına şahit olduğumuz Danny; kendi hayal dünyasında yaşayan ve yanından hiç ayrımadığı dert ortağı, yoldaşı tavşanı(!) ile birlikte çıktığı bu yolda aynı zamanda bir eşcinsel olarak karşımıza çıkıyor. Film Yunanistan'daki aşırı sağcı yunan faşiştlerini de ekran önüne getirirken yunan polisinin bu hareketler karşısında ne kadar pasif kaldığını aksine haklı olan tarafı göz altına aldığına şahit oluyoruz.

filmde;

- homofobi,
- ötekileştirme,
- farklı kılık kıyafet karşısında takınılan tavra,
- faşizme

de şahit oluyoruz. 

Herhangi bir aşk hikayesi yok ama feminen hareketleri olan ve toplumda "kız gibi" yaftası ile karşılaşması kesin olan Danny'nin öfkelendiği zaman ona yakışıtrılan! sıfatlardan farklı olarak "onların bile yapamayacağı" cesaretteki hareketleri ile izleyenelere tokat atması da cabası. 2014 Cannes film festivalinde "belirli bir bakış" ödülü için yarışmış.

filmin imdb puanı 7,2 benim punaım ise 7.

gelelim filmin yakışıklısına :D

Danny karakteri ile Kostas Nikouli; hoş olsa bile oyum yine bu filmde de abiye yani Ody karakteri ile Nikos Gelia gidiyor :))





Diğer LGBT Filmler
Ogaybende Blog Yazarı

2 yorum:

  1. Film tanıtımını okurken bizim ülkeyi anlatan bir film çekmişler sandım. Homofobi, faşizm, polis şiddeti hepsi bizde de var. Bizim sinema filmleri ise kadın - erkek aşkını bilindik olaylar ekseninde anlatmaktan ileri geçemiyor. Neyse uzatmayayım, bence de filmin yakışıklısı Nikos. Fotoğraflarına bakınca birine benzetiyormuşum gibi geliyor. Aslında tam olarak benzemiyor. Belki de tip olarak hoş bir Anadolu erkeği gibi geldiğinden öyle benzetmişimdir, bilemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. gomşumuz sonuçta üzüm üzüme baka baka :P

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın