Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Ne izledim: Leonera (2008)



imdb puanı:7.1 
benim puanım:6
filmin yauşuklusu: yok

Selam;

Türkçe ismi "Aslan İni" olarak çevrilen 2008 Arjantin yapımı bu film tam manası ile LGBT içerikli bir film değil. Biliyorsunuz burada LGBT temalı filmleri paylaşıyorum.Fakat;

Film'de Aşk yaşayan 2 erkek ve 2 kadın var bu da dikkatleri üzerine çekiyor ;)

Film, kimin işlediği belli olmayan bir cinayet ile başlıyor ve sonuna kadar da "acaba kim suçlu" diye sorguluyorsunuz. Öte taraftan filmi lgbt içerikli bir film olarak ele alamadığımız gibi cinayet filmi olarakta ele alamıyoruz :) İzlerken O "an'a" odaklanıyorsunuz ve yargılamalarınız O an'lık oluyor. 

Cezaevi koşulları, cezaevinde doğup büyüymek zorunda kalan çocukları, anne psikolojisini vs izliyorsunuz hem de tüm çıplaklığı ile zira filmin başrol oyunucusu da dahil bir çoğunu saf çıplaklığı ile görüyorsunuz. (makyaj yok en doğalı ve en itici yanıyla)

Aşk yaşayan 2 erkek var dedik ya bunun birisi baştan ölüyor zaten. savcı 2 erkek 1 kadının bulunduğu yerde işlenen bu cinayeti sorgularken avukatın savunması dikkat çekici;

"Cinayeti işlediği varsayılan kadının sevgilisi ile eve getirdiği diğer erkeği aynı yatakta görmesi sonucu "kadınlık" duyguları ile oynanması"

Bu savunmanın haklı / haksız kısmını size bırakıyorum izleyici / okuyucu.

Gelelim başta söylediğimiz aşk yaşayan 2 kadın olayına,

Burada da devreye cezaevi koşulları giriyor. Bundan da şöyle bir soru ve sonuç çıkarmak istiyorum;

Soru: Ne kadar karşı çıkılırsa çıkılsın belli bir süre sonra ortamın ve kıstılılığın getirmiş olduğu duygular ve baskılar sonucu kişi hemcinsine duygusal yada cinsel yaklaşabilir mi?

Sonuç; filmde de görüldüğü üzere yaklaşabilir mış!

ya sizce,

iyi seyirler...

Ogaybende Blog Yazarı

6 yorum:

  1. Merhaba abi
    Tavsiye ettigin filim ile ilgili yazının başında "filmin yauşuklusu: yok"demen bende biz zaten filmleri yakuşuklular vardiye izliyoruz,diyordum.

    yazının sonundaki cümle filmle ilgili ilgimi arttırdı.

    yeni bir araştırma konusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, olurda filmi izlersen sonucunu ve soruya vereceğin cevabı buraya yazarsın artık ;)

      Sil

  2. Filmi izledim.

    Üstat aynen kendi cinsine hem duygusal hemde cinsel yaklaşıyor.

    O kızın neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum.
    Kız sevgisini sevmektedir ve onu başkasıyla görmesi kötü bir durumdur.Bir de bir erkekle yakaması daha kötüdür.Şöyle açıklamak gerekirse biz gaylar sevgilimizi bir kadınla gördüğümüzde hissettiğimiz duygu aynı diyebiliriz.O erkeğe bir daha güvenemezsiniz ve hatta kin beslersiniz.Ama bir farkı var.Nedir o derseniz kızdaki olay onun gözünden olağan dışıdır. Kızın genelleme yaptığını ve hamileliği nedeniyle duygusallığını siz düşünün.Çektiği kötü duygular ona çok ağır gelmektedir.


    Baş kahramanımız diğer kadınlarla duş alırken bir Şişko kadın filmin kahramanını sıkışması ve bizim Kahramanımız da birşey yapmaması dikkatimi çekmiyor değil.Tamam psikolojin bozuk ama insan en azından kaçmaya çalışır demi, mal gibi duruyor.Korkuyor herhalde yada o da istiyor.Allahtan diğer kadınlar vardı da bizim eleman kurtuldu.
    Ona da hak veriyorum gelen geçen bizim kahramanımızı sıkıştırıyor.(burası birazcık abartı) :)

    Kahramanımız koğuşda da böyle durumlarla karşılaştıkça dış dünyadan kormaktadır. Ama kadın bunu atlatır,güçlü olmaya çalışır.Her organizma gibi çevreye uyum sağlamaya çalışır.Ona göre aynı cinsden de ilişkiye girmek normal gibi gelir.herkes yapıyor bende yaparım.Aslında yapmalıyım gibi birşey sanırım.
    Kadın kimseye güveni yoktur.Dünyanın kötü ,çıkarcı olduğunu düşünür.Onun için sadece çocuğu vardır.Asla onu terketmeyecek oğlu kalmıştır.
    ----------
    Aslında kadın lezbiyen olmamıştır ve hala heteroseksueldir.
    ----------
    Düşüncesi daha anlaşılır şekilde anlatırsak: erkeklerin kendisiyle sadece cinsel organı için arkadaş olmak istedikleri ve yardımcı olduğunu bildiğinden dolayı kendisiyle ilgilenen lezbiyene karşıda o şekilde davranmışdır.(Anladınız)

    Böyle duygular en çok aseksüellerde çok ağır bir duygu olmuştur.Onlar cinselliği değil normal dostluğu istemektedir.
    Ben böyle düşünüyorum.
    Filmin türkçe altyazılısını geçtim,Ingilizce altyazısını bile zor buldum.

    YanıtlaSil
  3. Evt bnde bu film'i br ara izlmştm.
    Kadn kendi cinsne karşı sevgi beslyr.
    Ama bu geçici br duygu.

    YanıtlaSil
  4. yaz yaz lçinde kalmasın demişsin,Hadi yazayım.
    Şu biseksuelahmet psikiyatrist mi?
    Onlar gibi delice ve uzun yazmış,allahtan terimler kullanmamış.Hiç anlamazdık.

    Koşullar salanırsa herkes eşcinsel olabilir mi? Hani eşcinsellik doğuştandı.
    ????????????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Herkes Biseksüel doğar gönül bi ya da iki yana kayar"

      diyerek söze gireyim :). Eşcinsellik tercih değil yönelimdir. Ha tercih ha yönelim ne fark eder diyecek olanlar varsa "escinselliği ve yaşanılan duyguları tercih edecek ya da edilemeyecek kadar çetrefilli olduğunu anlayamazlar" O yüzden tercih ile yönelim arasında keskin bir çizgi / fark vardır.

      Öte yandan koşullar sağlandığı takdirde kişi eşcinsel olmaz hemcinsine koşulların durumuna göre cinsel (duygusal ve cinsel demek isterdim ama duygusallık çok zor ancak ve ancak cinsel dürtüleri gidermek için) yaklaşımda bulunabilir.

      Hatta bu tarz yaklaşımlşara isim bulmaya çalışan hetero dünyası Bromance ve Heteroflexible diye kavramlar üretmişlerdir ;)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın