Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Acemi Askerlik



<<< bir önceki için

fazla uzatmadan Askerlik Dönemimin acemilik kısmını bu yazıda bitirmek istiyorum. Aşılarımız vuruldu sıra elbiseye geldi, tabi siz boyunuzu kilonuzu pantolon bedeninizi falan söylüyorsunuz girişte elbiseleriniz sizin üzerinize uygun bir şekilde hazırlanıp veriliyor (ahahaha yersen :D)

Efenim askeriyenin olmazsa olmazı sıraya geçilerek elbiselerin verileceği kısma geçiyorsunuz e 1000 kişiye elbise verilecek senin bedenin nedir diye sormayacaklar herhalde :D zamanla uzmanlaşmış uzmanımız sizi daha kendine yaklaşırken gözleriyle tartıp biçip uygun kamuflajı elinize tutuşturuyor. :) Lakin bizim komutan sağolsun birer kere deneyin büyük olan getirsin demişti bizde deneme kabinlerinde ahahaha değil tabi bahçede :D üzerimize deneyip birer numara daha küçüğünü almak için tekrar gitmiştik o bile bana büyüktü ve acemi askerliğim sonunda terziye daralttırmıştım.

Efenim; gitmeden önce bot numaranızı 1 numara büyük alın diyorlar hep, ben ayakkabı numaramı söylesem de botu veren arkadaş al 1 numara büyüğü diyip verdi eh tecrübeli arkadaş diyerek aldım ben de ki iyi ki öyle almışım yemin törenine hazırlık için bol bol yürüyeceğimizden dolayı ayaklar şişiyor.

Diş fırçanızdan tutun da giyeceğiniz çoraba kadar, eldivenden tutun da ayaklarınızı sileceğiniz havlunuza kadar her şeyi askeriye size veriyor. Ayrıca kantinlerde uzun bir süre sıra bekledikten sonra istediğiniz malzemeye de ulaşabiliyorsunuz. Bir tek traş bıçağı verilmiyor onu da giderken yanınızda götürüverin bir zahmet.

Bundan sonra 2 hafta boyunca saatlerce yürüdük sol sağ ve 4-5 kere yemin töreni provası yaptık askerlik hayatınız da ve sivil hayatınızda ne işe yarayacağınızı bilmediğiniz bu yürüme seansları sizi bezdirebilir. Ayrıca 1970 lerden kalma silahınız ve leş gibi kokan hücum yelekleriniz de üzerinizde sırada beklemek yürümek adera bir işkence. Hücum yelekleri nemli nemden ter ter kokmuş ki siz de giderken depoya teslim ediyorsunuz sizden sonra gelecek arkadaşlar giysin diye :D ceplerine not yazıp bırakanlar bile vardı.

Duş almada sıkıntımız yok idi zaten gittiğim memleket sıcak bir memleket olduğu için her daim sıcak su mevcut idi. Banyolar ise bölüm bölüm önünde naylondan bir perdecik üzerine havlu atmazsanız birisi yanınıza dalabilir lol :D 

İçtima denen şey ise sabah öğle akşam ve yatmadan önce yapılan saatlerce ayakta beklenilen şey diyeyim. Her seferinde sayılıyorsunuz eksik var mı yok mu diye güneşin altında saatlerce ayakta beklediğimi bilirim efenim komutan sayacak size birşeyler diyecek falan fıstık 15 dk lık molalarda en yakın gölgeye veya çeşmeye koşuyorsunuz anlayacağınız. 

Ceza mekanızması ise bireysel değil toplu olarak işliyor birisi bir hata yaptığı zaman tüm bölük ceza alıyor ki Allah'tan fazla sıkıntı çekmedik sadece 2 kere falan istikamet yedik istikamet yemek ise komutanın emri ile söylediği yöne koşturup yat emri ile yere düm düz uzanmanız hiç bir uzvunuz çıkık durmayacak popo ve topuk :D sonra kalk dediğinde tekrar koşturup 2. bir yat emri ile yine yere yapışıyorsunuz bu olay 5-6 kez tekrarlandıktan sonra toplan dediğinde yine posta posta ya da manga manga diyeyim koşup hemen sıranıza geçiyorsunuz tabi üstünüz başınız leş gibi olmuş bir şekilde. Bunun yanında ördek yürüyüşü falan da yaptırılıyormuş ama bize denk gelmedi komutanlarımız insaflı idi ki o istikamet veren kişi de 12 aylık askerlik yapan bizden birisi sırf ego tatmini diyeyim size ;)

Uzun dönemden çocuklarda olduğu için alayda kısa dönemlere yapılan pozitif ayrımcılığı gözlemleme şansınız oluyor maalesef. Örneğin komutan sağa sola dön olayını bize 1 günde anlatıp uygulaması da olumlu sonuçlanınca sizin yerinizde uzun dönemler olsa idi en az 15 gün uğraşırdık diyor hoş bizde de hata yapanlar çıktı arada ama size farklı gözle bakıyorlar diyeceğim o ki kısa dönem askerlik için bile üniversite okuyunuz.İçtimaya geç kalan bir çocuğu bizim içtima alanımıza kadar yerlerde süründürüp geri döndüğüne şahit olduk :/ 

Ben ülke de bu kadar çok eroinman, esrarkeş, hapçı olduğunu bilmiyordum bizim aramızda yoktu ama uzun dönemler arasındaki herkes içiyordu sanırım. Hoş gittiğim esas birliğim de bile bu tarz kişilerle karşılaştım. Allah ıslah etsin.

Nöbet olayımız yoktu acemi birliğinde. Sadece koğuş nöbeti vardı günde 1 saat ve posta posta ayrıldığınız için her gün 1 posta bu işe bakıyor idi. Biz 15 posta ya da manga da deniyor olduğumuz için ayda 2 kere bu sıra geldi. Aynı şey yemekhane için de geçerli. Yiyeceğimiz yemeğin dağıtımı ve 350 kişinin bulaşığı size ait o gün sıra sizin posta da ise.

Hasta olduğunuz zaman revire gidiyorsunuz düşüp bayılmadı iseniz akşamdan isminizi yazdırıp sabah çıkabiliyorsunuz revire. Ve giden arkadaşların aktarımına göre oradakiler geleceğinize gelmeyeceğinize pişman ediyorlarmış. Yazılan ilaçlarda sizin hastalığınız geçtikten sonra ancak size geliyor :D Revir görevlisi size atacağınız saatlerde veriyor işte. 

Nihayet tüm yürüme çalışmalarından sonra yemin töreni olayına geldik 15 gün sonra. Ailesi gelenler heyecanlı bir şekilde tören alanına geçtik ve gayette başarılı yürüdük. 15 gün boyunca yürüyüş eğitimi alıpta son provada yürüyemeyenleri ayırıyorlar saçma bir şekilde baştan ayırın ki adam o eziyeti çekmesin ya da neden ayırıyorsunuz ki kişinin ailesi gelecek sonuç olarak onun için gurur kaynağı bir olay. Bunun tantanası yaşandı ve beceremeyenler bölük komutanın insafı ile yine de bölüğün en arkasında yürütüldü. O gün aileleri gördüğüm zaman mutlu olmuştum sivil yaşama ait bir şeyler gördüğüm için :D Yemin ettikten sonra ailesi gelenler o gün akşam evci olarak çıkabiliyorlar. Yani Cuma günü yapılıyor tören cuma akşamından çıkıp pazar akşamı dönebiliyorsunuz tabi birliğinizin bulunduğu il veya ilçe sınırlarından dışarı çıkmamak kaydı ile. Ailesi gelmeyenler ise Cumartesi - Pazar çarşı iznine çıkıyorlar. :) Çıkar çıkmaz cam bardakta çay içip güzel bir kahvaltı ve yemek yemiştim.




evet akşam yatmadan önce millet dişlerini fırçalayıp ayaklarını yıkadıktan sonra yukarıdaki manzaralar oluyor idi. Ne kadar da seksi duruyorlar di mi :) (ahahah eşcinsel olduğumdan süphelendim şimdi :D) Öyle üniversite yurdu gibi lay lay lom yok gece yat içtimasından sonra 30 dk lay lay lom yaparsın falan ama günün verdiği yorgunluk ile biran önce zıbarıp yatmak istiyorsun hatta şu ışıkları bi kapansa diyerek homurdanarak ki vakti geldiğinde ışıklar pat kapanıyor ;)

Güzel arkadaşlıklar kurulabiliyor ilk başlarda ismini öğrendiğin kişiyi 1 saat sonra simayen hatırlasan bile isim olarak hatırlamıyorsun zaten :D zira sohbet edeceğin bir çok kişi gelip geçiyor elinden en nihayet posta posta ayrıldığınız zaman en çok kendi postanız ve takımınız ile gezdiğiniz için onları daha iyi tanıyorsunuz.

Yemin töreni bitti çarşıya çıkıldı bir rehavet çöktü ama oh en azından deli gibi yürümekten kurtulduk dedik. Bir de öğle yemeği içtiması var ki yemekhanenin önüne geldiğiniz zaman;

Tanrımıza hamd olsun
Milletimiz var olsun

diyerek yemek duası ediyorsunuz. Acemi askerliğim boyunca bu bize 2 kere yaptırıldı. Hoş Tanrımız kısmında Allah'ımız diyen ve neden Tanrı deniliyor acaba diye fikir yürütemeyen arkadaşlar da vardı ki biraz düşünseler sebebini anlarlardı. Herkes islam dini üzerine olmayabilir di mi arkadaşım ;) Hangi Tanrı onun için kutsalsa diye adamlar böyle bir genel geçer isim koymuşlar kapiş.

Evet sivil hayatında eline silah almamış olan ben askerde silahla iyice bir haşır neşir olduk ki artık silah atmaktan korkan ben nasıl attı isem Atış Timine seçilmiştim. 40 kişilik olan bu tim eğitim sonundaki denetleme ve flama yarışmalarında atış flamasını kendi bölüğüne kazandırmıştı. (cool) :D

Her türlü jandarmaya has eğitimimizi aldıktan sonra gün geldi ve acemi birliğimizin biteceği güne çattı. Nasıl bir sevinçtir anlatılmaz yaşanır :) Gideceğimize son 1 hafta kala nefresim takımları değişdirtildi bizlere 1 hafta daha üzerinde yattık ve yeni gelecek arkadaşlara hazır ve nazır bir şekilde yataklarımızı bıraktık :D düşündüm ki benden önce de benim yattığım yerde birileri yatmış yani bize has serilmemiş onlar lol.

Son olarak 180 gün askerlik yapıyorsunuz bunun 30 ila 45 günü gittiğiniz yere göre değişiyor acemilik oluyor. Gerisi esas birliğinizde. 12 gün izniniz var. Birliğiniz ile ikametiniz arası 800 km  ve üstü ise 2 gün altı ise 1 gün yol izni veriliyor. 12 günlük izni kullanmayıp yol izni ile birlikte terhis günü 13 gün önceden çıkabilirsiniz. Ben 7 günlük dağıtım iznimi kullandığım için tertiplerim eve giderken arkalarından bakakalmış ve 1 hafta daha askerliğime devam etmiştim zor oluyor :D Başlarda hele bi o gün gelsin 1-2 günün sıkıntısı olmaz diyen ben 1 saati bile çok görür oldum ki çok rahat bir askerlik dönemi geçirmiş olsam da.

evet bir daha ki son askerlik yazısı Usta birliğim ile ilgili olacak.

devamı >>>
Ogaybende Blog Yazarı

12 yorum:

  1. Oyh anaaam ne kadar kolay imişse senin ki ben genede daraldım bu kadar hareket bana fazla olmaz valla ben doktor asker olim bari inşallah :D

    YanıtlaSil
  2. Ben iznimi sakların erken çıkarım muhtemelen, olsun bitsin hemencecik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zaten bayrama denk gelmese idi ben de kullanmazdım iznimi

      Sil
  3. ne yani?

    hamam maceraları, duştaki blowjob'lar, gizli handjob'lar olmadı mı?

    neden?

    +

    döndüğüne göre şu temana bi el atalım.
    bi bilişimciye yakışmıyor. lol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yahu onları düşünecek ne enerjin ne zamanın ne fantezin kalıyor :P +el atmayı düşünüyorum ama senin her hafta yaptığın gibi köklü değişiklikler düşünmüyorum pek :)

      Sil
    2. ekimden beri aynı temayı kullanıyorum. yalnızda görselleri ve link renklerini değiştiriyorum. bu, blogumu sıkıcı ve tek düzelikten kurtarıyor.


      yani seninki gibi olmaktan.
      :P


      xoxo

      Sil
  4. ne kadar kolay geçmiş diye düşünüyorum da bu anlattıklarına bakıp sonrasında yok yaa ben yapamam deyip geri çekiyorum bu düşüncelerimi hemencicik -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yapılıyor yeter ki kafaya koyup başlansın

      Sil
  5. amcan hapçı muhabbeti yapınca veda gecemiz aklıma geldi melis.

    yemekhane krepon kağıtlarıyla süslenmiş, yemekler hazır, müzikler desen benim el atmam sebebiyle dönemin hitleri 3, celebration, rude boy gibi parçalardan oluşuyor. millet yiyip içiyor, dans ediyor vs. konsept: düğün salonu görünümlü gey bar yani LOL.

    bir ara uzun dönem çocuklardan bir kaçı kalorifer dairesine doğru seyirtiyor ve döndüklerinde daha bir şevkle dans ettiklerini, hatta pistte yuvarlandıklarını fark ediyorum. meğerse o kalorifer dairesi duman altı, bunların kafa da 1500 olmuş öyle gelmişler.

    özetle: askerlikte böyle şeylerle karşılaşma ihtimali çok fazla. (bu da böyle bir anımdır)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deşşek daha neler çıkacakta işte ablamız anlatmıyor bir türlü +melis ablana söyle viber'i kuruyorsa telefonuna bir zahmet cevapta versin hıh

      Sil
    2. Eso beso beyefendi kendi bloğuna çoook uzun zamandır yazmazken sizin bloğunuzda resmen döktürmüş :) Yani bu uzuuunca anlatmış hali :) Yazmadığı için kendisine; "O gay ben de" askerde, Patrick okula gitti. Kaan bey de askere gitti, siz zaten ayda yılda bir yazıyorsunuz, ee ben şimdi kimi okuyacağım diye sitem edip duruyordum ki sizin terhis haberinizi neşeyle müjdelemişti :P Çok da iyi yaptı ;) Terhis sonrası postlarınızı da ilgiyle okuyoruz efendim... :)
      Mrs. Jackson

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın