Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Gittim, Yaptım!, Geldim - 2 -



bir önceki yazı >>

evet efendim nerede kalmıştık spor kıyafetlerimiz yukarıda olduğu gibi (o.O) (böyle birileri olsa asker de teskere bırakıp ömür boyu asker olunurdu ya neyse ahaha)

Mümkün olduğunca kısa dönem askerlik yapmaya çalışın gençler, pozitif bir ayrımcılık söz konusu maalesef :/ bizim için iyi gibi görünse de uzun dönem giden arkadaşlara biraz daha eziyet ediyorlar, ağızlarından küfür düşmeyen eğitici personel size karşı daha dikkatli yaklaşıyor zira şikayet mekanizmasını anın da çalıştıracağınızın farkındalar.

Her isteyen de kısa dönem olamıyor; doktor, veteriner, psikolog, bazı öğretmenlik dalları gibi bölümlerden mezun arkadaşlar otomatik olarak 12 ay yapıyorlar, maaşlı falan astsubay olaraktan. Askerlik dairesinde soruyorlar astsubay olmak ister misin istemez misin diye olmak isteyip de evet diyenlere çıkmadığı gibi olmak istemiyorum deyip olanlar da var :)

Ayrıca askere, askerlik eğitimi dışında, askeri rütbelinin yapması gereken işleri kolay kolay yaptıramıyorlar, yeni çıkan yasalar gereği. Yani ben yapmıyorum diyebilirsiniz bilgisayardan anlıyorsun bize yardım eder misin derlerse yapamam dediğiniz de hiç bir şey diyemezler ama yardımcı olmanız sizin için daha hayırlı :D anladınız siz onu :)

Askeriyedeki israfın ise haddi hesabı yok. En azından acemi birliklerindekilerin, zira kısa ve uzun dönemler toplam 3000 kişi falandık efendim, depodan çıktıktan sonra neymiş geri depoya girmezmişmiş bu yüzden en basitinden yarım teneke yeni açılmış zeytin her gün hooopp çöpe kalanı koyalım yarın da çıkaralım olayı yok :/ özellikle acemi birliği dedim esas birliğinizde bu tarz bir sorun olmuyor

her neyse ben hazırlığımı yapıp acemi birliğime teslim olmak için yola revan oldum çeşitli düşünce ve neyle karşılanılacağını bilmeden. 

İpin ucundan tutunca sonu bir şekilde geliyormuş merak edilecek bir şey yok yani :)

Birliğin kapısında, aileler ağlaş zırlaş çocuklarını peygamber ocağına teslim ediyorlar idi :) ben de gittiğim ili gezip tozup yöresel yemeklerini de yedikten sonra (yemeklerini yedim sadece aklınıza başka şeyler gelmesin lütfen :D) saat 16:30 gibi kapıdan giriş yaptım. Kapıda sizi güler yüzle karşılayıp hemen yanınızdaki bavulları arama işine koyuluyorlar. Kesici delici yakıcı (lol) malzeme var mı telefon falan var mı diye soruyorlar bir taraftan da bavulunuzu didiklerken, siz sivil hayatın da vermiş olduğu iç güdü ile;

- yok hocam ne arasın 

diyebiliyorsunuz :D Hoca yok artık o sivilde kaldı artık komutanım diyeceksin diyolla (o.O)

neyse ilaç kullananız var mı diyip ilaçları teslim etmenizi istiyorlar siz teslim edin sonra gider revirden alırsınız diye. Ben de teslim ettim ama revirden almaya gittiğimde, onlar imha edildi tekrar almanız gerekecek, tekrar revire çıkmanız gerekecek denildi (o.O) alın size 2. israf noktası.

Kapıda kayıt yapılıp hangi bölüğe düştüğünüz söyleniyor benim birlikte 3 adet bölük vardı kısa dönem olan ve ben 1. bölüğe düştüm dışarıda ise millet bölük bölük toplanıyor 

- 1 mi yok burası 2 hee tamam
- ehi 1 burası mı yok 3 burası şuradaki toplaşanlar 1
- hımm tamam

1. bölük diye tabir edilen topluluğun yanına yaklaşıp selamlaşıyorsun falan, meslek memleket derken toplam 15 - 20 kişilik grup oluşunca usta asker tabir edilen oranın gediklisi asker geliyor ve sizi bölüğünüzün olduğu yere götürüyor. Dakka bir gol bir hemen sıraya geçiyorsunuz ve askeriyenin olmazsa olmaz sıra sistemi ilk dakikadan sizi karşılıyor.



Bizim bölüğe ait eğitim alanının, anfinin ve kayıt yerinin olduğu yere geldik şöyle söyleyeyim benim kayıtım gece 01:00 gibi bitti anca sıra geldi bir kaç evrak kimlik vs doldurulması derken size anca sıra geliyor bir de kapıda elime bir kağıt tutuşturmuşlardı işte hangi saatte ne yapılıyor falan diye hımm diyip kıvırıp arka cebime sokmamla birlikte bir adet komutan;

Onu okuyun diye verdik 

demesin mi (o.O) atarlanıp :D ben o hengamede belki tek başıma kalınca sakin kafayla okuyacam sana ne? diyemedim tabi lol

aynı gün künye numaralarımız verildi koğuş yataklarına falan künyeler yazılmış dolaplara yazılmış zaten dolapları 2 şer kişi kullandık her şey hazır mis gibi temiz yatağıma yattım ve başımı koymamla uyumam bir oldu zaten (mis gibi nevresim takımlarının nasıl mis gibi olduğunu acemi askerliğim bittiği anı anlatırken size anlatıcam :D)

o zamana kadar kısa bir mola :)

(sizde pek merak ediyorsunuz da sanki laf benimkisi de :D )

devamı >>>
Ogaybende Blog Yazarı

29 yorum:

  1. Çok eğlendim okurken ve baya fikir sahibi oldum her şey hakkındı :D Merakla devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidecek olanlar için umarım faydalı olur :)

      Sil
  2. Of yaa üniversite okuduktan sonra bide 12 ay askerlik mi yapıcam :'( Zaten gitmeyi pek istemiyordum :/

    Bu arada tekrar hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldum gaypembem, evet 12 ay :) ama parası iyi en azından :D

      Sil
  3. Yapılabilecek en iyi şeyi yapmışsın çevrene pozitif bakarak. Yoksa geçmezdi hiç bir türlü :) Tekrar hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bi'adamcım. Seni görmek güzel ;)

      Sil
  4. Ay yok anacim, mumkunse uni bittigi gibi vatandasliktan cikiyorum. Gelemem boyle zorlama seylere :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha yok ya o kadar da kötü değil orası da tecrübe edilesi bir yer bir sürü kişilikte insan tanıyorsun malum 24 saat birlikte yaşamak zorunda kalınca :))

      Sil
  5. Oooo hem 6 sene tıp okucam bide 12 ay asker doktor olucam yok anam yaparım kısa dönemi arkama bakmadan terkidiyar ederim oraları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen şimdiden 12 ay için kendini hazırla :D ama çok rahat olur sizin askerlik hoş benimki de çok rahattı ama sen hem para alacaksın hem mesai usulü gelip gideceksin hafta sonun olacak falan ohooo bence bir daha düşün :)

      Sil
  6. Askere gittin geldin ama cümlelerin hala dağınık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen tekrar blog alemine dön söz düzeltcem :D

      Sil
    2. Oha bu yorumu yeni görüyorum, kesin dönerim o halde. Bıktım okunması zor cümlelerinden :D

      Sil
    3. yahu neresi zor ki yazılarımın karşımdaki ile sohbet eder gibi idi oysam :/

      Sil
  7. Askerliğe girerken bildigin sağlık taraması falan yapıyorlar mı ? ya da en azından alt bölge kontrol ediliyor mu ?

    YanıtlaSil
  8. Bitch is back!! And better than ever!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :P

      şimdi ingilizce de cevap verirdim ama gerek yok lol) :D

      Sil
  9. çok sevindim döndüğüne

    YanıtlaSil
  10. Vallahi bu adamın beni kandırması üzerine geldim ama tam nir.cehennemdeyim. Usta birliğimde 2 hafta oldu tek dileğim sürekli nöbete gidebilmek. Çünkü bir orada rahat ve tek kalabiliyorum... Tek tavsiyem askere gitmeyin.. Benim daha 4 ayım var neler olacak bakalım?


    Gerçi o gay bitirdi ben de bitiririm sanırım. Nöbetten selamlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bak bak nöbet yerinden hem internete gir benim gibi hem de zor de :D biter biter merak etme ;) usta birliği acemi birliğine göre daha rahat oysaki :/

      Sil
  11. hoşgeldin yavrum ;) sen sıranı savdın şimdi sıra bize geliyo :/ neyse senden öğreneceğimiz çok şey var her zamanki gibi. geri gelmene sevindim. özletmişsin kendini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk pandam,hoş son duyumlara göre pandalık kıvamını kaybediyormuşsun :) evet sıra sizde kafamda derleyip toparlarsam devamını da yazıcam en kısa sürede

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. sağolasın ımtırak darısı başına artık ;)

      Sil
  13. ayh.

    iyi ki gitmemişim askere filann.

    yolarmışım ben ordakileri; bitmezmiş benimki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nie gitmedin kııızz tüm üniforma fetişini giderirdin sen kuytu köşelerde şap map hak getire ahahaha

      Sil
    2. geçen sene rapor aldım ya ben.
      senden bi farkım olsun di mi?

      :P

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın