Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Yaşasın Geyler Diye Bağırmayın! mı???




Selam;

canım istemeyince bloga yazmıyorum ki "yazmak için yazmış gibi" olmayayım diye o yüzdende yazılar geç geliyor can cağızlarım (kime neyse) teeee vakti zamanında bir arkadaşımız(!) içinde barındırdıklarını connected2.me hesabıma kusmuş kaçmış :P bende cevabımı blogtan vereyim hoş haberi bile olmaz dedim ama onun gibi düşünenler(!) için de genel bir cevap olsun. Sizde yorum kısmından

"çocuk haklı beylerrr" ya da "hımmm tamam cınıms bye " gibi cevaplar verebilirsiniz :P ya da ağzına sağlık ogayyy seni seviyorum kalp falan da olur :D Önce o mesajı görelim;

"sana cok net bisey sorucam va ayrica bisey diyecegim. ben de geyim ve hani kendimi BAKIN BEN GEYIM YASASIN LGBT HEY HEY diye bagirmiyorum. etrafimdakiler de gey oldugumu biliyor, ayrica feminen falan da degilim, sevgilim de var; ama abi bu heyecaniniz ne ben onu anlayamiyorum. hani ben ne pride parade'e katiliyorum, ne lgbt right hakkinda bisey yapiyorum sizin yaptiklariniz bana cok lame geliyor ve isin dogrusu komik hani cinsel yonelim olarak bisey bireyde varolduktan sonra bunu aktivistiklik haline getirmek hos degil toplumdaki homofobiyi arttirmaktan oteye gitmiyor yani oyle bir noktaya geliyor ki artik Lgbti activism olayi, insani kimlik falan kalmiyor ortada :D ne meslekle ozdeslesebiliyorsun ne baska seyle ben mesela suan staj yapiyorum, calistigim yer lgbt-friendly bir yer ve ben hani herkes tarafindan biliniyorum ama kimseye de cikip YASASIN GEYLER YASASIN TRANSLAR diye bagirmiyorum cunku cok sacma bence bir insan cevresnini kendini kabul edenlere gore kurmali bunu uzun suredir birine yazmak istiyodum yaptim suan"

demiş. Mesajı okuduktan sonraki yüz ifademi biğber yukarıda temsili olarak vermiş efenim :P

Öncelikle arkadaşa sevgilisi ile uzun bir birliktelik diliyorum ve soruyorum acaba onunla nasıl tanıştı? Genç turkcell'in reklamındaki gibi "harekete geçmezsen kaybedersin" gazı ile gaza gelip masasına gitti öyle mi tanıştı "ben gayim" demiyor ya -lol- neyse ben bir kaç madde ile kendimce cevap vereyim madem sormuş.

- kimse "deli sikmiş gibi" ortalıklarda "ben gayim heyoooo heyooo bakın bakınn" diye bağırmıyor cicim, senin bahsettiğin "GÖRÜNÜR" olmak ;) Gerek reel hayatta gerek sanal ortamda o iş tamamen farklı bizler daha çok işin GÖRÜNÜR OLMAK kısmı ile ilgileniyoruz.

- feminen olup olmamak eşcinsellik ile bağdaşlatırılabilecek bir şey değil her zaman dediğim gibi her gay feminen olmak durumunda olmadığı gibi her feminen olan bireyde gay değildir. hoş ben sende biraz feminenfobi gördüm gibi ;)

- "abi heyecanınız ne" derken ne ve nasıl bir heyacan gördün bilemiyorum aktivistlerde lakin O gay-friendly dediğin iş ortamını da O çevrendeki "seni bilen" arkadaşlarının davranışlarını da bu gay aktivistlere borçlusun kuzum. 

Eğer aktivist arkadaşlarımız bu yaptıklarını yapmasalardı; Toplumdaki bazı kalıplardan kurtulamaz idik. O arkadaşlarının kafasındaki "her insan eşcinsel olabilir" düşüncesinin yerine "gayler = kadın" "kadınsı kanka hepsi" "göt veren" düşünceleri halen dönüyor olacaktı. 

Eşcinseller; Halen ve halen özellikle Türk dizi - film ve basınında tek tipleştirilen ve "nonoş" yakıştırması yapılmaya çalışılan kişiler. Aktivistler sayesinde "Fatih ÜREK" * (!) kalıbını millete pompalayan kafaların yerini "kızların bile dibinin düşeceği 2 tane sakallı bıyıklı erkeğin yatakta öpüşebileceği" erkek eşcinsellerin görüntüsünü izler olduk. Hoş o kafalardaki çerçevelere uymadığı için dizide yasaklanmadı mı zaten. Yani "kafanızı kumdan çıkarmayın yassak" kafası aynı seninkisi gibi ;)

Kafanı kuma gömerek "yaşasın geyler yaşasın translar" diye bağırmasa idin o kafan o kumdan hiç çıkmazdı. 

"El alem ne der" zihniyetindeki düşüncen "toplumdaki homofobiyi artırmaktan başka ne işe yarar" ile dışa vurmuş :/  Aktivist bireylerin sayesinde homofobi sadece "aşırı" uçların meselesi oldu yoksa inan herkes senden nefret ederdi.

Artık millet; komşunun oğlu, kendi oğlu, okuldaki öğretmen yada kontrole gittiği doktorun bile eşcinsel olabileceğini düşünebiliyor. Olay eski kalıp ve kafada kalsa idi eşcinsellik "Fatih ÜREK" ile sıkışıp kalacaktı.

"İnsan kendisini çevresine göre kurmalı demişsin, hayır aksine kurmamalı doğru bildiği şey için çevresini KENDİNİ KABUL EDEBİLECEK şekilde EĞİTMELİ"

sen ve senin gibi düşünen bireylerin bile eşcinsel yönelimi daha iyi anlaması için yazıyor, çiziyor ve elimizden geldiğince yol gösteriyoruz. 

** Fatih ÜREK dedim ama kendisine karşı her hangi bir ötekileştirmem söz konusu değildir, tek tip kalıbın daha iyi anlaşılabilmesi için öyle örneklendirdim.
Ogaybende Blog Yazarı

30 yorum:

  1. alkışlıyor ve gidiyorum =)

    YanıtlaSil
  2. Parmaklarına sağlık O gay :) Bu sıralar bende çok tepki almaya başladım. Özellikle bu ''ben gayim'' diye bağırma konusunda gerek sosyal medyadan gerek arkadaş çevremden çok tepki alıyorum. Fakat dediğin gibi insanlar kendini rahatça ifade edebilmeli. Topluma uyum sağlamak zorunda değiliz. Fakat bu topluma tam anlamıyla zıt çıktığımız ya da çıkmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Aktivistlerin çabalarını ''ya hep ya hiç'' mantığıyla eleştirmeye çalışmak yanlış. (Birazda bu insanlarımızın kanında olan bir şey.) Eleştirmek demiyorum eleştirmeye çalışmak diyorum. Çünkü o kapak bu tencereye uymaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim bay gaycim; herkes sevmek ya da desteklemek zorunda değil elbette ama olayı şovenizm yapıyorsunuz'a getirmekte anlamsız yukarıdaki eleman gibi. destek olmuyorsan bile içinden teşekkür et yeter di mi ;) :*

      Sil
  3. ellerine sağlık güzel cevap vermişsin. bu ben maskülenim feminen değilim kimsede gay olduğumu anlamıyorum kalıbında cümle kuran tüm gaylerden homofobikler kadar nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki farkındalar belki de farkında değiller ama böyle diyerek diğerini "ötekileştirmiş" oluyorlar

      Sil
  4. :) Aslına bakarsan gay bloglarını gördüğümde ilk aşamada yukarıdaki eleman gibi "kabak tadı verdi artık" gibi bir tepki geliştirmiştim. malum toplumsal yapıları, nedensellik içinde inceleme yetisi olmayan(her halinden belli cehaleti) bu eleman gibi "yemişim lgbt yi" falan demiyorum. kazanılmamış bir sürü hak varken bu sivil toplum örgütlerinin yararı yadsınamayacak kadar büyüktür. Şunu kabul edelim kimlik farklılıklar üzerine inşaa edilir. En basitinden bir çocuğun benliğinin inşaası bile ötekinin idrakıyla başlar. Öteki olacaktır sorun o ötekilerle berikilerin eşit şartlarda olup olmamasıdır. Bu örgütler bunu sağlamaya çalışır.
    Gelgelelim bazı eşcinsellerdeki olmamışlığa, olgunlaşmamışlığa. evet maalesef ki böyle bir şey sezdim. hayatta herşey sex mi? gibi soruları aklıma getiriyor bu bloglar.bazı bloglarda götü boklu cahil kezban dedikleri kişilerle mizah adı altında sidik yarışına bile giriyor bunlar. Herkesin lez ya da gay olmasını istemiyorsanız(o zaman anlarım)eğer; bu, olgunlaşmadaki eksikliğin, rekabet alanına yansımasıdır. ha diğerlerinde yok mu bu diyeceksiniz var tabi. Onlar toplumsal cinsiyetlerini sorgulamadan kabul yoluna gittiler, ya siz?Hazmedilmeden çıkan bok ya sarı olur ya cıvık. :)
    Siz derken sen üstüne alınma rica ederim ortaya söyledim. herkes kendine bir şeyler alabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) şimdi ıkıntıcım; ben yüzlerce hetero blogunun olduğunu söyleyip kabak tadı verdiler ama dersem tuhaf olur :) eşcinsel blogları için şöyle söyleyebiliriz belli bir topluluğu ilgilendiren bloglar yani bu bloga gelen birisi ya eşcinseldir ya eşcinsel dostudur diğer bloglara orantıladığımızda ise çok çok az bana göre. Örgütlerin yaptığı çalışmalar ile biz bloggerların ki yan yana düşünülemez bile devede kulak. Kendi adıma konuşayım genelde merak edilen nokta atışı ilgi çekici konulara değiniyorum blogumda. Siyaset, Dünya görüşürü ya da günlük tadında konular bulamazsınız varsa da çok az.

      Hükümet Kadın filmindeki replik aklıma geldi copy paste yapayım "Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi? Ve yahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır ne rengin belli olur, ne de tadın"

      Sil
    2. 2. paragrafına gelirsek olay apayrı, hatta yukarıdaki yazım ile alakası yok her insan bir olmadığı gibi her eşicnsel bireyde elbette aynı değil. İnsanın olduğu yerde kıskançlıkta olur, hasette olur, hor görmede olur bunlar insani kişilik ile alakalı şeyler yetişme tarzı aldığı veya gördüğü eğitim öğretim vs. elbette eşcinsel bireyler arasında sidik yarışına girenler de var ya da tepeden bakan. Her şey seks olayına gelirsekte seks her zaman satar merak edilir ilgi kaynağıdır önemli olan seks kafası ile gelen birisine alt metinde bir şeyler aktarmaktır zannımca ;)

      Sil
    3. hetero blogu, gay blogu, lezbiyen blogu diye bölümlemek antipatik geliyor bana. Özellikle gayler nikinde "gay" vurgusunda bulunuyor çoğunlukla. herhangi bir hetero blogunda buna pek rastlamadım, çünkü onlar normalliğinin farkında ve normal olana çok fazla vurgu yapılmaz. Dediğim gibi normalleştirme sürecinde bunlar olacaktır, bir gün buna gerek kalmazsa çok daha iyi olacaktır.şöyle örnek vereyim ıkıntı niki bir problemden yola çıkılarak alındı problem bittiğinde nik de yok olacak blog da. bir şey daha sormak istiyorum ama özel bir konu bu maile bi bakıversen sana zahmet.

      Sil
    4. elbette biz "anormal" olduğumuz için heterolar gibi "normal" başıklar atmıyoruz diye bir şey yok içerisinde gay geçmesini en basit şekliyle şöyle anlatiim :D Bir markete girdin ve sadece temizlik ürünleri ile ilgili işin var tabelalara bakıyorsun bakliyat, kahvaltı, içeçek, temizlik bla bla bla gibi ;)

      Sil
  5. Homofobisini yenmeli acilen. Bunu yazan öyle bir zihniyet ki bence Kadınlara ve kadınsılığa olan fobisinden kendini gey zannediyor bile olabilir. Allah affetsin tabi aktivizme Laf atacak ne yaşamış ise artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemiyorum tiffanycim ama senin bloguna gelen teşekkür maillerinden bile anlıyoruz ki aslında güzel işler yapılıyor 1 kişinin bile kafasındaki sorularının çözüm bulması ne mutlu

      Sil
    2. aynen bilemeyiz o kadarını da, tabiki de güzel işler yapıyoruz. Bir bir derken olmuş yüzbir, yüzbinbir :) o arkadaşa da buradan biraz akıl fikir diliyorum. Hayır madem aktivizm ona göre değil, yapanlara ne diye laf atıyor?

      Sil
  6. Bende yorumuma alkışlarla başlamak istiyorum , madde madde anlatman da bu zihniyetin kafasındaki soruları bir bir cevaplamıştır umarım. Kendini siyaset programında zannedip karşı tarafa tersmiş gibi yorumlar yapması da şaşırtıcı. Özellikle de Kendini Kabul Edebilecek şekilde Eğitmeli sözünü yıldızlarla süslemek istiyorum. Sözüm gerçekten meclisten dışarı ama kendi hayatını güzel bir şekilde yolunda görünce, sanırım, kalanlara laf atmaya başlamış. Yazın için çok çok teşekkür ediyorum , umarım bir yerlere ulaşır , eline ve kalemine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim DuygusalGaycim; öpüyorum en duygusal yerinden :))

      Sil
  7. Çok seksi yazıyorsun OGBDcim agsgsg tahrik oldum :P yersen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha tatlım bir gün seni yicem o olacak :D

      Sil
  8. Katılmıyorum , Hemde hiç . Hatta içimizdeki bu pes edip gitmiş tipler bize pekçok homofobikten daha çok zarar veriyor . Şuan sen hayattaysan bile sebebi bizleriz ( yani benden önceki nesil diyorum ) . Destek olmayabilirsin ama köstek olmak neden . Hem yıllarca sizin mantığınızla hiçbitşeyin hallolmadığını da gördük . Bırak artık sıra bize . Kendi adıma söylüyorum bişeyleri değiştiremeden toprak olursam o mezarda rahat duramam ben . Ama yine siz bilirsiniz !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir şeyleri değiştiremesen bile adım amış olman bile bir artıdır hoş ben anarşizme karşıyım :D

      Sil
  9. Kısmen hak veriyorum ve bu hakkı, haklı olduğunu düşündüğü cahilliğine veriyorum. Kimse demesin ben eşcinsel olduğumu fark ettiğim gün yaşasın, süper, cool tepkisi verdim diye... Yüzeysel görünürlükten ben de pek hoşlanmıyorum yani duruşu, bakışı, konuşması ve hareketleri bakımından ben buyum diye toplumun algısıyla birebir örtüşen arkadaşlarımdan... Hoşlanmıyorum fakat bu onların yok olup gitmesini istediğimden değil, kemikleşmiş algıyı kırmak için daha çok savaş vermemizi, daha çok aktivist hareketler içinde olmamız gerekliliğine ittikleri için bizi ve gerek iş yaşamı gerek sosyal çevre açısından toplumun algısıyla örtüşmediğim için hâlen gay olmadığım, öyleymiş gibi davrandığım konusunda suçlanıyorum.

    Miss Tiffany'nin de feminenfobi konusunda yazdığı yazısında bahsetmiştim cahilliğimden... Yaşadıkça öğreniyor, öğrendikçe anlıyor, anladıkça aktivist olmaya kayıyor düşüncelerimiz. En azından benim düşüncelerim bu yönde gelişti. Zamanla bu arkadaşımız da farkına varacaktır. En azından bir şeyler okuyor bu da bir artı (+) puan şimdilik...

    Ha unutmadan ben çok fazla alay konusu oldum aktivistler tarafından ama onların dilinden konuşmayı da öğrendim zamanla çünkü ciddiyetini anlayana kadar alay ediyorlar seninle, anladıkları zaman görev veriyorlar... Bu da aktivist olabilmek için yeterince azmin olup olmamasıyla alakalı :)

    Son olarak; yazıyoruz çünkü eşcinselliği bırakın cinselliğin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar için, en yakın dostunu bırakın kendinin bile farkına varmamış eşcinsel gençler için, bilgilendirmek, insanların başına gelmiş olanları öğretmek ve başına gelebilecekleri kendi lehine çevirebilecek fikirler sunmak için yazıyoruz. Eğer bilinçliysek bizden önce yazılanlar sayesinde... Ve inanın sırça köşkünüzün penceresinden dışarıdaki olaylara bakmak size sadece kuru eleştiri hakkınızın olduğunu düşündürür size. Ne güzel söylemişsin "sizin gibi değilim" diye. İyi de bizlerle hiç yürümemişsin ki!!! Farklıymışız gibi sanki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nakharcım, ilk paragrafta bahsettiğin konu ile alakalı eşcinsel olduğu için kendini bahsettiğin kalıplardaki gibi davranması gerektiğini sanan ve öyle davranan bireylere "ne alaka ya" diyebiliriz ama gerek kişiliği gerekse hal ve hareketleri öyle olan birisini de karşımıza alıp "bak böyle davranma toplum şu şekilde hoş görüyor kendini o şekilde düzelt" demekte bence abes olur.

      Aktivistlik olayına gelirsek; bana göre bazıları "bak ben sizlerin hakkını savunuyorum bu haklara bu özgürlüğe bu görünürlüğe benim ve benim gibilerin sayesinde kazandınız haddinizi bilin ve bana saygı duyun hatta secde edin" kafasında onlar seninle de alay eder benimle de tepeden de bakar burnu kâf dağında da olur falan kendi egoları ile baş başa bırakıp "götüm" diyerek dönüp gidilebilir :D diğer taraftan bu işi cidden gönülden yapanlara da saygı ile eğilmek lazım.

      son paragrafını ise alkışlıyorum efenim, sevgiler.

      Sil
  10. Bak sinirim hopladı akşam akşam. Bu nasıl bir düşünce tarzı? Yazında bahsettiğin gibi o ortamın nasıl kurulduğunu sanıyor bu şahıs acaba. Ne kadar boş yaşıyor bazıları, şaşırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakin ol britneycim, gel şöyle otur rahat et :*

      Sil
  11. Ağzına sağlık kuzum ;)

    şey yani klavyeye uzanan parmaklarına sağlık ;)

    YanıtlaSil
  12. Yazısını okuyunca bir gülme tuttu beni. İlginç arkadaşlar var aramızda.

    YanıtlaSil
  13. Anma çok yorum yazmışsınız. Oku oku bitmiyor. :)
    Bana gelirsek benim gay ve hatta biseksuel olduğumu kimsenin bilmesine gerek yok ama benim gibi gay veya biseksuelleri bileceğim bir işaret olsa daha güzel olmaz mı? Yakınlarımda bir gay varsa onunla arkadaş olmak birbirimizi anlayan kisilerle örneğin sohbet ederken şu geçen yakışıklı erkeğe bak yerim ben onu ne güzel demi gibi sohbet edecek biri oldumu yeter.Herkes neyin kafasını yaşıyorsa yaşasın.
    herkesin de bilmesine hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
  14. selam gençler sinan bloğun on numara bizim uçkur meraklısı olmayan normal bireyler olduğumuzu insanlara gösterdiğin için sağol...Ayrıca sohbet etmek isteyen arkadaşlar bana ulaşsın lütfen bu aralar biraz dertleşmeye ihtiyacım var... mnssf34@example.com.....Kendinize iyi bakın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. skype tan ekleyin live:mnssf34 postama ulaşamıyorum bu arada:)

      Sil

Yaz yaz için de kalmasın