Bu site yetişkinlere yönelik bilgiler içermektedir. 18 yaşından küçükler için uygun değildir.

Aileye Açılmak ve Dolaptan Çıkmak - 2 -



<<< önceki bölüm için tıkla

evet önceki bölümden hatırlayacağımız üzere kendimize sorular sormuştuk;


- Kendiniz olarak eşcinsel olmanız ile ne kadar barışıksınız? 
- İnandığınız din veya değerlerler ile eşcinsel olmanızı bağdaştırabildiniz mi?
- Eşcinsel olmak ne demek? Kendimi ve durumumu ne kadar iyi tanıyorum?
- Seçme şansım olsa idi Eşcinsel olur muydum?
- Dünyada yalnız mıyım?
- Ekonomik özgürlüğüm ne durumda?

ilk soruya bir önceki yazıda değinmiştim. Öncelikle eşcinselliğiniz ile barışık olmanız gerekiyor, zaten eşcinselliği ile barışmayan birisi kalkıp bunu çevresine de anlatmaz :P. 

Kendiniz ile barışık değilseniz psikolojik destek almak için çevrenizdeki yakınlarınıza başvurun taa ki senin için doğru olduğunu kabul ettiğin yolu bulana kadar. Buradan "eşcinsellikten kurtulurum" gibi bir anlam çıkmasın zira eşcinsellik bir hastalık olmadığı gibi kurtulunacak bir durum da değildir. En fazla bastırabilirsiniz, yok sayabilirsiniz o kadar.

Gelelim din konusuna. Bugün dinler "eşcinselliği" kabul etmemekte ve günah saymaktadır. Lakin "yaptığınız günah" diyenlere cevap olarak şunu da sormak gerekir.

- İçki içiyor musun?
- Tek eşli misin?
- Hiç kerhaneye (lol) gittin mi?
- Sigara içiyor musun?
- Dedikodu yapıyor musun?
- Namazını 5 vakit kılıyor musun? (en azından islam dini için)
- Yolda gördüğün karşı cinsine karşı şehvetle bakdığın olmadı mı hiç?
- Dini yaşantından dolayı kendini üstün gördün mü? Böbürlendiğin oldu mu?
- Yetim hakkı yedin mi?
- Yalan söyledin mi?

bla bla bla.

Yukarıda saydıklarım çoğaltılabilir. Kimisi büyük kimisi küçük sayılabilecek günahlar. Bunların hiç birini de yapmıyorum dikkat ediyorum diyen birisi ermiş dediğimiz kişilerdir. Onlarda kimin ne yaptığına bakmaz, etiketlemez kendini diğer insanlardan "en azından dini yaşantısı gereği" üstün görüp cennetlik olduğunu varsaymaz. Tam bir Allah adamıdır. 

Şimdi bize tü kaka diyen sözüm ona dindar insanlar siz ne kadar inandığınız dinin adamısınız?

Kapı önünde esnaf arkadaşın ile otururken toplum bozuldu diyerek laf attığınız kızı, tepeden tırnağa süzen sen, devlete 2 bin TL vergi çıkınca "muhasebecinin abi 2 bin TL lik vergi çıktı bir girdi faturası bul da sıfırlayarak ehi" dediği anda gidip ilgili faturayı ayarlayan yine sen, limon çok satılıyor diye üreticiden 5 kuruştan aldığın limonu 8 TL millete satan yine sen, faiz haram diyip "ama ben bu eşyayı alıyorum sana şu kadara satıyorum ehi" diyerek kendi kendine kurnazlık yapıp kimi kandırdığını sanıyorsun acaba! diye sorulması gereken katılım bankacısı tilki yine sen, sözüm ona din adına yapılan katliamları seyredip "Allah belanızı versin" diyemeyen yine sen.

Sonuç olarak senin beni yargılamaya hakkın yok. 

Peki bu örnekleri neden verdim. Size dini konudan girecek olanlara bu tarz cevaplar verebilirsiniz. Ayrıca, eşcinselsin diye dinsiz olmana gerek yok. Seni yaratanın varlığını inkar etmene de gerek yok. Senin ile seni yaratan arasındaki mesele. Hesabını o sorsun cevabını sen ver. Bugün tanıdığım bir çok gey sevgili var her türlü dini vecibesini yerine getiren.



Gelelim 3. soruya; kendinizi ve eşcinsel yöneliminizi ne kadar tanıyorsunuz, ne olup ne olmadığını veya belli kalıplarla eşcinselliğin bir alakasının olup olmadığını eşcinsel erkek = kadın olmadığını bilmelisiniz ki kendinizi daha iyi ifade edebilesiniz.

4. soru ise; seçme şansım olsa idi yine de Eşcinsel olur muydum? (bu soruyu anket olarak da koyayıym en iyisi)

Bunun aileye açılmak ile ne alakası var derseniz çok alakası var. Çünkü hiç kimse, ötekileştirilmeyi, ailesi, ve arkadaşları ile ters düşmeyi, yalan bir yaşamı sürmeyi, şizofren gibi yaşamayı, kendi kendine sebepsiz ağlamayı, suçluluk duygusu çekmeyi vs vs yi neden seçsin? 

Bir diğeri ise Dünya' da yalnız mıyım? sorusu. Zamanında hepimiz de kendimize sorduk bu soruyu. Şimdi internet çağındayız ve her türlü bilgiye ve kişiye ulaşma şansımız var. Bunlara ulaşırken de dikkat etmemiz gerekiyor. Yukarıdaki menüde Dikkat ! başlığı altındaki yazıları okumanızı tavsiye ederim. Kendinizi tanımada ulaştığınız kişiler çok önemli. Size pozitif katkı sağlayacaklarıdır. Ne yalnız ne de yanlışsınız.

En önemli nokta ise Ekonomik Özgürlük meselesi. Özellikle ailenize açılmadan önce ekonomik olarak özgürlüğünüzü ilan etmiş olmanız sizin için bu süreci daha rahat atlatmanızı sağlayacaktır. 

Devamı için tıkla...
Ogaybende Blog Yazarı

12 yorum:

  1. Yazı bi ara o kadar atarlandı ki bütün homofobiklerin aq ananızı siqem oçlar tarzı bi bitiriş bekledim lakin çizginden kaymamışsın bravo :D
    Lakin şu kısma katılmıyorum; yukarda saydığın tüm ibadetleri yerine getirdiği halde hala eşcinselleri sorumsuzca yargılayan insanlar benim çevremde bile var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha yanlış anlaşılmasın 4 dörtlük dini bütün bir insan bizleri yargılamaz demek istemedim aslında o daha da fazla yargılar belki ama bize bakarken çevrelerine de baksınlar demek istedim aslında ://

      Sil
  2. Yine güzel bir yazı, teşekkürler :) Ama bu konuların çemberinden geçmiş biri olarak daha ilgi çekici yazılar bekliyore :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim asıl ben teşekkür ederim, çemberinden geçmekten ziyade dolap beygiri gibi o çemberin içinde dönüyorum desem daha yerinde olur :D

      Sil
    2. Ahahaha güldürdün beni :D Yine teşekkür güzel başladım güne, sayende :))

      Sil
  3. ya senin cinsel tercihin neden günah olsun .Ben de bunu anlamıyorum :S Nasıl bir mantık hüküm sürüyor bizim şu gereksiz hücrelerimizde hu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih demeyelim de yönelim diyelim :)) Keşke tercih etmek kadar kolay olsa idi Plazacım :)

      Sil
  4. Ek olarak: Açılmak demek ülkemiz için geçerli, açılacağınız kişi hakkında karşı atakta bulunabileceğiniz bilgiye sahip olmanızda... Durum bu kadar vahim değil elbet ama bir açık veriyorsanız, karşınızdaki kişinin bir açığını da sizin biliyor olmanızda fayda var derim... :) Biraz irite edici... O yüzden iyi seçmek gerekiyor... Yoğurda giderken sütten ağzınız yanmasın... :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yaşamımızdaki çoğu yerde bu durumu kullanıyoruz, kullanmak zorunda kalıyoruz Sevgili Nakhar, blogundan askerlik ile ilgili yazılarını aktarmıştım açılma ile ilgili de olan var ise onu da aktarmak istiyorum detaylı bir inceleme yapmadım daha :))

      Sil
  5. ''Eşcinselsin diye seni yaratanı inkar etmene de gerek yok''
    Bu cümelede tanrının varlığını kesin olarak kanıtlamışsın gibi konuşmana ne demeli bilmiyorum.
    O ne özgüven o ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimi yerlerde "inandığınız din" derken kimi yerlerde de kendi inancıma göre yazdım. Yazıyı okuyanlarda baktıkları pencere neyse ona göre okusunlar. + herkesi memnun etmek zorunda da değiliz ;)

      Sil
  6. Geçmişte,günümüzde ''Lut Kavimi'' diye bizlere anlatılan bir olay yaşanmış..İnsanlar bu olayı,eşcinsellerin lanetine kanıt olarak görüyorlar..Ve kendi ailemden biliyorum son derece anlamak istediklerine inanıp sen sapıksın,sen lanetsin şeklinde cümleler kurabiliyorlar..Anlamak istediklerinden kastım,Bu kavim her türlü haltı yiyen,her türlü kötülüğü,pisliği zevk için yapan;ve sırf fantezi olsun diye hemcinsleriyle ilişkiye giren bir toplumdur..Ama insanlar bu olayı sadece 'eşcinsel toplum tanrı tarafından katledilmiş' olarak algılamış kalıplaştırmışlar..Yanılıyorlar bizler kıyaslandığımız bu toplum insanları gibi değiliz..En başında,bu bizim seçimimiz değildi..Sevgilerle..Baran Can

    YanıtlaSil

Yaz yaz için de kalmasın